На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 22

• 117 741
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
beljata понеже накратко си разказала, моля за по-подробна информация:
1-во - шевната машина. Важна ми е. Колко пари, марка, моде, деЙ магазина. Може би е време да върна машината на мама и да си купя моя, с кутия. Не че знам на мама машината къде съм я складирала. . .
2-ро - от сърце се смях за Скрития текст - как няма начин да си кратка :*

# 91
Някой пътувал ли е с Нишикли до Одрин ?
Не съм пътувала, но имам позната в офиса на Нишикли Бургас, знам, че струва 25 лв до Одрин и Лозенград за еднодневен шопинг.
Много е малко времето с което разполагат.

А от агенциите с коя е най-добре?

# 92
  • Стара Загора
На мен също не ми дадоха Бисептол без рецепта в събота. Пробвах в 3 аптеки и навсякъде бяха категорични. Дори в едната, аптекарката каза от турски лекар.

Върнахме се с пълен багажник. Само като отворихме и попитаха за цигари, та минахме набързо. Но като видят 5 жени в колата, им е ясно за какво сме отишли. В краката, ръцете ни.... Едва се нациврихме като сардели навръщане. Навсякъде беше пълно. Майката на колежката купи пътеки, някъде от или около закрития пазар за 50-60 лв. Ушили им ги за 20 мин. и черпили кафе. Доволни бяха.

По повод десерта с мандарините, купихме едри като портокали за 3 тл/кг и мангала се опита да набута развалени. Но колежките ме предупредиха и в момента в който платих, си проверих торбата и му върнах пробитите. Grinning

Да се оплача и от Мадо на центъра, че обслужването е много бавно. Виждам че е пълно винаги и имат работа, но да чакаме 30 мин. за чай и кафе, все пак можеха да ги донесат преди кюнефето. Моята баклава също не се прави на момента, та да я бавят. И чая не го сервират с вкусните бисквитки. Оставам си фен на това в Ераста.

Взех си парче торта от Pasafirini, за което споменах при предното ходене. Намира се точно до терасата и не е лошо, но аз и по-хубави мога да правя. Какаови блатове със сметановолешников крем, череши от сладко и парченца ядки между тях. Цената беше 16,50 лири.

Късно видях този салеп (чай лате ли е, не знам), но следващия път ще го опитам.

Тази събота може и пак да се ходи, но да не казвам голяма дума. Simple Smile

Взех си страхотни боти във войнишко зелено. Много исках в такъв цвят и съм супер доволна, че си намерих. За нищо пари от Flo - 120 лири. Днес бях с тях и са чудни!

Бяла блузка с паднало рамо от Sateen, колкото да не излизам с празни ръце и малко козметика. Simple Smile

И напълних шкафа с шоколади..... Но голям зор, докато намерим карта на касата в Мигрос. Добре че на съседната имаше българи и ни услужиха, защото касиерката каза йок. Оставих 150 лири за тези неща. Astonished

В Пенти ми смениха единия сутиен и чоропогащник, а мислех че ще откажат като е бельо. Много съм доволна! Simple Smile Само се ядосвам че не взех 2 черни, трябваше да връщат 20 лири и казаха да си избера нещо на тази стойност, ама здраве да е. Грабнах син и зелен.

Дами, ще ровя сега из темите, но да питам за хубави пердета.... Едната колежка е новодомка и си търси плътни с лек блясък. Ще имаме време да ги изчакаме и да ушият. Някъде около Сарчалар имаше ли магазин?

# 93
Ай, с поста на Белята изпих една чаша вино, сега с поста на Ивченцето втора, иииии спирам да чета, че ми се доспа  Mr. Green

# 94
Чорапогащниците на каква цена са?

# 95
  • Varna
Ивчеееййй,
И теб ми е драго да те чета, СладкодумкеЙЙ Hug

За салепа да ти кажа. Брашното за салепа е от грудките на орхидея.
Любимо питие ми е зимата. Ей, по това време почва да се пие.
Може да си го купиш от хранителните магазини. Виждала съм на
различни фирми.

Севги,
Машината която имаме със Беличкова и
съфорумката която ни открехна за нея е от тези както казвам аз....за полуидиоти.
Които не са шили и сЯ на зрели години почват да се учат.

Сингер Старт 1306.
Когато аз питах от къде е купувало момичето което ни каза за тази машина, един
от съфорумците сложи снимка на стрийт вюто на магазина. Във предната тема е
снимката. Ние бяхме там на 22 миналият месец. Значи малко преди тази дата е и
снимката която сложи съфорумеца за да се ориентирам къде да търся дюканЯ.

# 96
  • Стара Загора
Делте, аз мислех че е чай лате.. Наподобява ли на него? Blush

Чоропогащниците в Пенти са по 10 лири.

# 97
  • Варна
beljata понеже накратко си разказала, моля за по-подробна информация:
1-во - шевната машина. Важна ми е. Колко пари, марка, моде, деЙ магазина. Може би е време да върна машината на мама и да си купя моя, с кутия. Не че знам на мама машината къде съм я складирала. . .
2-ро - от сърце се смях за Скрития текст - как няма начин да си кратка :*

Мноу мЪ Й срам, ША знаЙш... Пробвам, ама не ми се получава... да съм кратка, де...

Както става ясно от краткото ми изложение, аз хал хабер си нямам от шиене. Тепърва ще се уча. Всичко, за което питаш, го научих от момичето, което първо сподели за тази покупка. После Делтич взе същото... и аз да не остана назад... Отдавна се канех, надявам се да е сполучлива покупка за елементарните домашни нужди.
Машината е Singer Start 1306, а цената, на която я закупихме и трите през октомври, беше 469 лири. Магазинът е този. Вижда се и във вю-то "колоната" със Сингерите. За ориентир - най-вдясно се вижда горния край на Сарачлар.

П.П. Ей тая реплика на Делтова (че машината е за полуидиоти), ме нави окончателно за покупката. Като я отворя, ще споделя дали аз съм полу- или клоня към цял.

# 98
  • до едно тепе
Сингерите са хубави машини. И аз имам мерак да се оборудвам,за да не търча до свеки, когато ми потрябва,но ще го мисля още. Цената им е много добра в Турция.
Мадо на центъра не ме накефи особено. Бавно е обслужването определено. 2 пъти сядах и може и да не повторя щим в Ераста е по- добре. Иначе лятото исках да опитам салепа,но казаха уок и толкоз. Тогава исках и едни като пастички и от тях нямаше та минах само с един чай.

# 99
  • Стара Загора
И на мен ми е второ сядане, няма да има трето.

За пети път поне поръчах от един шоколадов десерт, между който има сладолед и отгоре е полят с разтопен горещ шоколад.... Пак казаха йок. Защо не го махнат не мога да разбера?!!

# 100
Тъй - не е по телемата, но имам конкретно предложение до модераторите на БГ-МАММА. До бутоните Полезно и Цитирай - да се добави бутон "Смея се от съце"

# 101
  • Бургас / UK
Делте, аз мислех че е чай лате.. Наподобява ли на него? Blush

Ивче,салепа е у-ни-ка-лен ,нищо общо с чай лате(не съм пила такова нещо,но предполагам е чай с мляко  newsm78  Sick ) Много е гъст ,наподобява ми на консистенцията на боза,но вкуса е различен.Пила съм само един път в Истанбул и още  помня тоя вкус Crazy 

# 102
  • Стара Загора
А много ли е сладък и топъл ли се пие? Blush Аз пия чист чая обикновено, само в турския си слагам бучка захар. И сокове с газирано не обичам.... Водичка ми дай. Simple Smile

# 103
  • Пловдив
Салеп е топла напитка от грудките на растението салеп.Купувала съм от Бим.

# 104
  • Бургас / UK
А много ли е сладък и топъл ли се пие? Blush Аз пия чист чая обикновено, само в турския си слагам бучка захар. И сокове с газирано не обичам.... Водичка ми дай. Simple Smile

Сладък и топъл ,по за зимата е и може би за това не са го предлагали лятото,пробвай го другия път ,за да знаеш  Wink И аз в турския чай слагам захар,че той е доста хард ,да не ми се разхлопа байпаса  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт