На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 22

• 118 076
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
  • Varna
А, най-вкусните кИфтаци които съм яла са именно текирдагски smile3508
И докато го пиша .....се ослюнчих Embarassed

# 211
  • Стара Загора
Показаните курабийки от Ивченцето ми изглеждаха много познати, сетих се, че съм купувала такива от Гърция, точно от Кавала, наистина бяха хубави. Ако не забравя ще ги потърся утре за да взема.

# 212
  • у нас
Цитат на: ❇Sisi_91❇ link=топи=1073649.msg37701423#msg37701423 date=1542275745
Показаните курабийки от Ивченцето ми изглеждаха много познати, сетих се, че съм купувала такива от Гърция, точно от Кавала, наистина бяха хубави. Ако не забравя ще ги потърся утре за да взема.
Точно.И моите са купени от Кавала.

# 213
Здравейте,
може ли да ме упътите къде може да се паркира посещавайки магазин Карфур.

# 214
  • у нас
https://
Здравейте,
може ли да ме упътите къде може да се паркира посещавайки магазин Карфур.

В Одрин, отстрани на магазина има паркинг /не е много голям/.

# 215
  • до едно тепе
Проспан на ефервесцентни таблетки някой да е купувал? Сироп видях,че имат. Тейлол хот без захар също(тук има такъв вариант и аз лично го предпочитам, а сега вече ми е и наложително да пия него)? И Фенистил на капки не ми излиза в търсачката-някой да е купувал. Има само гел.
Приготвям си списъците за неделя, ако изобщо тръгнем. Че напоследък нещо не ми върви с планирането.
Сладостите от последните страници умишлено смятам да пропусна.

Последна редакция: чт, 15 ное 2018, 13:31 от pospalancho

# 216

Kavala kurabiyesi- на турски

# 217
Някой да е купувал филтри за кани за вода? Дали са по-евтини там? Толкова пъти съм ходила и не съм се сетила да проверя.
И да похваля тези шоколади от Безим с шам фъстък. Вътре са 6 броя, но цена не помня, но със сигурност не беше скъп.

Септември края ходихме и си взех от Кипа бяха на промоция филтри за БРИТА  2 броя = 11,00 лева  с карат на Кипа.СЪС СИГУРНОСТ Е ПО-евтино.

# 218
  • Стара Загора
Тези шоколади на Юлкер ги има и в Мигрос. Бройката е около 5 лири. Аз от там купих, иначе на борсата продаваха в кутийка по 5.

# 219
Извинявам се и поставям отново въпроса за суровите (тъмни) маслини.Разбрах, че сезона е в разгара .Ако някой е виждал или ще ходи в Одрин , нека провери на каква цена се продават ?

# 220
  • до най-прекрасния мъж
В Кипа имаше сурови маслини, но само зелени. Бяха на цена от 8 лири/кг, ако това ще те ориентира.

# 221

Kavala kurabiyesi- на турски

Точно гръцки са сладките. Дори в разни сайтове ще ги намерите под това име.  Много ги обичам и ги правя. В нашия град  се правят традиционно за Великден ( нали сме  стара гръцка колония ) Наричаме ги "бели курабии" и са точно като гръцките.
Ето ги моите от миналия Великден
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 15 ное 2018, 18:12 от daniela.qnkova

# 222
Някой да е купувал филтри за кани за вода? Дали са по-евтини там? Толкова пъти съм ходила и не съм се сетила да проверя.

В Мигрос питах за цената на филтрите, защото нямаха цена, един служител гледа етикетите и не можа да ми каже.

# 223
Защо нито една тур фирма не предлага свободно време за Ераста МОЛ? специално сравнявах програмите - като копи-пейст са всички с тръгване от Варна

Алестра тур предлага, но тръгването е в 2.00 през нощта
но като гледам турската лира с какви бързи темпове поскъпва свят ми се завива

# 224
  • у нас

Точно гръцки са сладките.  Много ги обичам и ги правя. В нашия град  се правят традиционно за Великден ( нали сме  стара гръцка колония )

Много хубаво изглеждат сладките ти, Даниела. Поздравления! Стана ми интересно къде живееш /ако не е тайна/? Може ли споделиш рецептата, която правиш?

Общи условия

Активация на акаунт