На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 22

• 117 305
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
Благодаря за разказите, пълните ми душата и очите. В събота живи и здрави ще напълним колата и ние Simple Smile записвам си аз всичко ! Да видим този салеп и ние, да пробваме разни слатки че ми дразните небцето и МНОго слюнкоотделям на сухо Wink междувременно в trendyol са пуснали черен петък отново. Сега ще се гмурна пак. Чудя се дали в реалните магазини има намаления или само онлайн дават такива отстъпки Simple Smile

# 331
  • Sofia, Bulgaria

Mога ли да помоля за превод? Много благодаря Simple Smile

# 332
Забравих да кажа, че не видях зоо магазин като тези, които имаме тук. Това ми се видя странно. Все са едни все едно за селскостопански животни.

Също забравих да спомена за едно от личните ми открития - магазин Karpa в Люлебургаз. Сигурно го има и на други места, но е СТРАХОТЕН. По същество си е голям супермаркет, но има невероятна част с битови предмети, сервизи, ножове и тн. Има и доста зоо храни, предвид, че в 5М Мигрос беше по-беден изборът. Имаше доста интересни неща на много хубави цени. Пак по-ниски от Мигрос или поне на мен така ми се стори. Ето и сайтът му
http://www.karpamarket.com/

Ако бях подготвена и колата беше по-наблизо, щях да си направя основния пазар от там, ама вече ще си знам Simple Smile

А кажете тоз салеп как се прави. Взех си еднократни дозички. Ама в мляко ли се сипва, във вода ли? Съответно топли ли трябва да бъдат? В Бим впрочем видях салеп в кутия като сок, течен, готов за пиене, ама не посмях да взема, че нямам идея какво е на вкус, не ми се рискуваше Grinning

# 333
  • have faith and be patient ..
Снимка на противогъбичното кремче, аналог уж на ламизил - около 3 лв, и някакви бонбони с джинджифил

# 334
  • Пловдив
Превода на рецептата за сахлеп е-половин супена лъжица пшенично  нишесте,4 супени лъжици захар,половин супена лъжица оризово брашно,4 водни чаши прясно мляко,начина на приготвяне се вижда на видеото,накрая се поръсва с канела(tarçin).

# 335
Намерих Ламизил крем още в първата аптека, всъщност аз все от там купувам лекарства. Две опаковки са 14,65, ако някой иска да пише на ЛС. Някой писа за магазина на Кая Чифлик/ на булеварда след Карфура, посока Селимие/, невероятен и любим магазин. Въпреки любовта ми от пръв поглед към Одрин, Чорлу си ми остава предизвикателство, особено като водя групи. Всеки път откривам по нещо ново в малките улички около главната. Този път беше магазин за ядки, подправки и варива. Кимиона, аз много го ползвам, 1 кг е 13 ТЛ/ тук е 15 лв; шамфъстъка- 57ТЛ/ в Одрин 70ТЛ; орехови ядки 55ТЛ. За ТАЧ мнението на клиентите е добро, до сега не съм имала хора, които да не си купят нещо. Единствено асортимента откъм разцветки е беден.

# 336
  • Пловдив
Ние бяхме в Люлебургаз миналата сряда. Аз пък не останах очарована. Или по-точно не ми се стори, че си струва разкарването до там само за пазаруване. Иначе центърът на градчето е наистина хубав. Много магазини, хубава атмосфера... За уикенда, когато в Одрин е лудница, е супер. Но през седмицата няма голям смисъл да се ходи чак до там, поне според мен.
В Т-шопа козметиката беше на 50%, всичко останало на 30%. Взех си шампоани от 550мл по 5 тл и чорапогащници на Пенти по 6тл. Но касиерките бяха много неприятни. За разлика от тях, във аптеката случихме на много мили аптекари. Единият само дето не ме разцелува на тръгване като му казах довиждане на турски Smile
Взехме си и много вкусни круши по 3,50тл.
Поразгледахме центъра, хапнахме питки с картофи, печени кестени и се върнахме в Одрин.
Имахме време само за Ераста. Реших да пробвам тяхната баклава, тъй като не ходихме до центъра. Не ми хареса изобщо. Предишния път взехме от Фъстъкуглу или както там се чете по 60тл/кг. Пак беше гадна. Но това само според моя вкус де. Другите харесаха дори тази от Мигрос. Пробвах и 5-6 вида от сладките им на витрината. Нито едни не ми допаднаха.
Но пък сиренето, маслото и кашкавала винаги са вкусни Smile
От Уайкики напазарувах за детето, за мен нищо не си харесах, освен едни дънки в Котон за 50тл. Но нямаше и време да гледам повече.
Вечеряхме в заведението, което мисля беше точно преди джигер тавата. Тавук нещо си.  Всичко беше мноого вкусно!
За Мадо не ни остана време.
Границата и двата пъти я минахме много бързо. Питаха ни за млечни, шофьора им каза, че нямаме Grin Добре че не погледнаха.
Общо взето си направихме хубава разходка и пазар. До Люлебургаз бих се върнала да разгледам самия град, защото ми се видя интересен. Но за пазар си предпочитам Одрин Simple Smile

# 337
  • до едно тепе
Един въпрос от серия тъпи. Бозата пие ли се, разрежда ли се, яде ли се. Толкова е гъста,че трябва да тръсна шишето, за да излезе нещо от него. За канелата ми е ясно. Нея ще я пропусна. Laughing

# 338
Да сте купували козметика против акне, от която да сте доволни? От къде може да се намери - в аптека или в магазин за козметика?

# 339
И аз с въпрос  -Търсих  Saltar ( лосион против себореен дерматит) с търсачката и по заглавие, и по активна съставка , но не излиза.  Защо ли? Някой тук ли спомена за него или другаде го четох? Интересува ме дали ефекта е добър и каква е актуалната цена.

# 340
  • Сливен
Здравейте момичета
от къде купувате почистващи препарати  от списъка от първа страница на POR COZ  - за котлен камък за петна, SIR ASPIRIN - за баня за кухня за сухо пране. Имах възможност да посетя само мИгрос  в събота но там нямаше.
прахове ALO ,ABC=
също така да попитам БИМ и БИЗИМ различни магазини ли са. И къде се намират. На първата страница не открих.
има ли някъде списък с лекарства . Видях на първа страница само търсачка.
Благодаря

# 341
  • Пловдив
също така да попитам БИМ и БИЗИМ различни магазини ли са. И къде се намират. На първата страница не открих.
Бизим е от тип Метро- стоки на едро, намира се непосредствено преди бившата Кипа сега 5Мигрос
БИМ - са някакви "ислямски" магазини
https://www.google.com/maps/search/Edirne,+bim/@41.6696269,26.56 … 1514,14.75z?hl=bg
И аз с въпрос  -Търсих  Saltar ( лосион против себореен дерматит) с търсачката и по заглавие, и по активна съставка , но не излиза.  Защо ли? Някой тук ли спомена за него или другаде го четох? Интересува ме дали ефекта е добър и каква е актуалната цена.

https://www.ilac247.com/saltar-losyon-30-glik-sise-i-05629

Един въпрос от серия тъпи. Бозата пие ли се, разрежда ли се, яде ли се. Толкова е гъста,че трябва да тръсна шишето, за да излезе нещо от него. За канелата ми е ясно. Нея ще я пропусна. Laughing

Веднъж като бях в КИПА имаше дегустация на боза, слагаха я в малки пластмасови чашки и я раздаваха с лъжичка. Така, че би следвало да се консумира с лъжичка - може би като десерт. Тогава купих, защото разбрах, че се прави от просо/т.е. без глутен/ , но не се хареса в този вид и я разредихме 1:1 с вода .......та се изпи.

това е магазина на КАЯ ЧИФЛИК, в дясно се вижда и един БИМ
https://www.google.com/maps/@41.6700062,26.5664218,3a,55.6y,203. … 3312!8i6656?hl=bg

Последна редакция: вт, 20 ное 2018, 15:00 от makak

# 342
Макак, сърдечно благодаря! Явно, нещо не правя ,както трябва. А друг път съм успявала да открия сама. Както и да е...

lana76, аз Асприн спрей за кухня и за баня бях взела от Кипа. Предполагам, че ги има и в 5М Мигрос. Може би е била моментна липсата им.  Праховете също ги имаше там.

Последна редакция: вт, 20 ное 2018, 14:53 от daniela.qnkova

# 343
  • Пловдив
Момичета, ботушите на Inci отговарят ли си на номерата?
Благодаря предварително!

# 344
  • Сливен
Макаче благодаря .Да попитам само на едро ли се  пазарува  в БИзим  на дребно може ли. В Бим щом продават техни неща заслужава ли си да го търся.
А какво ще кажеш за А 101

Общи условия

Активация на акаунт