На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 22

• 117 198
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Преди време някой беше писал, че си е купил (или той, или някой негов познат - не помня вече) мебели от Турция и са ги доставили до Бг. Харесала съм си диван и столове, та ще съм много благодарна ако споделите подробности (може и на лични).

# 631
  • Varna
Бая народ има с не майчин език, като гледам колко често праскат- й- дето сварят.
В началото си мислех, че просто някаква грешчица, обаче после гледам редовно
стана....а то кО било.....не майчин език. Crazy

# 632
  • гр. Бургас
"Здравейте,

в Мигрос вече някаква друга марка лимонада продават, не е Uludag. Някой може ли да подскаже в кои магазини я има лимонадата Uludag? Благодаря! " Точно в петък приятелка е купила от Мигрос в Одрин - Лимонада на Улуда.

# 633
Когато пишеш от телефон допускаш определено грешки. Гугъл също не превежда всичко точно. Извинявам се за грешният правопис ще се постарая повече.
Бяхме в enza home --Yatas има момиче Айше, Българка е и ги попитах за родителите ми един диван 3 с лежанка дали имат транспорт до БГ, каза че работят с 2 фирми. Карат мебели до Хасково и Асеновград.  До Асеновград цена около 50 лева за дивана. ето сайта www.enzahome.com.tr намират се непосредствено след Bezim, Kippa/Migros/

# 634
Вметка : туршиИ , също и :  позициИ, станциИ, вариациИ, констатациИ, корелациИ, илюстрациИ...... Думи в мн.число с "иИ", няма дума в мн. число, която да завършва на "й".
Написала съм" вметка ", никъде не споменавам емоционално състояние, хеле пък, че "се  дразня". И емотикони не съм сложила. И удивителни знаци няма в поста ми. Много внимавам какво пиша и публикувам, тъй като съм човек на възраст и с отговорност. Няма как първосигнално да скачам в теми и да ръся емоции за щяло и не щяло.

Не проектирай върху мен своите дразнения, Макак. Аз не съм раздразнена.

Грешките стават масови, хората(особено децата) четат и почват да се объркват кое е вярно и кое не, когато видят многократно написана дума по един (грешния) начин. Започват да се съмняват в своите знания, защото са видели 5 пъти " някоЙ хора"  или "тези случаЙ"- примерно.
 Масово стана и следното грешно писане: " здравей те", " пише те" , "видях те ли" и подобни.

# 635
  • Бургас / UK
Камея, подкрепям те  Peace , за всичко,което си писала...А за последните примери ,думи нямам ,но и аз съм го забелязала... ooooh! Страшно става....

Темичката "умря" нещо напоследък ..Захладня и всички си стоите на топличко ,а ?  Mr. Green

Ако има Анита в темата да са живи и здрави  bouquet

rosi158, опитай да отделяш цитатите от твоето мнение,че така нищо не се разбира,кое е въпрос и кое е отговор  Simple Smile

# 636
  • Разград
Добър вечер!
Снощи се върнахме от посещение на Одрин и Чорлу. Влизам, за да споделя, както правите всички Вие, на които благодаря, много.
Тръгнахме в петък на обяд и в 14.40ч. бяхме на българската граница. Имаше 5 коли, но незнайно защо ни забавиха повече от 30 минути. Та, за 1 час минахме границите и към 16.00ч. бяхме на пазара, но, както всички знаем, там беше 17.00ч. Въпреки това, успяхме да си вземем някоя и друга дрешка. После, отидохме и се регистрирахме в хотела, в който отседнахме за втори път, защото съотношението цена - качество, за мен е много добро. Хотелът е A PLUS, намира се зад Мигрос, много е близо до синия пазар и Марги. За 33.00лв. на човек е включена нощувка и закуска, и е много добро.  Единственото, което не ми харесва е, че в апартаментите няма прибори и посуда.
След като се настанихме отидохме в Ераста. Купихме си сушени плодове от, така наречения, пазар на първия етаж. Пихме сок, пазарувахме от някои магазини. Останахме доволни, както винаги.
На другата сутрин отидохме на синия пазар за кашкавал на конци, сирене на плитка и малки моцарелки. Има един мъж, който продава чаршафи в кутии, от него сме си вземали доста пъти, но в един момент беше вдигнал доста цените. Обаче, вчера цената на комплект, отново, беше 100 ТЛ. Взех един, който ми е по поръчка. Взех си, още, няколко блузки, които там ми излизат по 7-10лв. След синия пазар се отбихме в БИМ, откъдето си купуваме сирене, масло и маслини.
Оттам потеглихме към Чорлу. За първи път решихме да обиколим и там. Веднъж съм ходила до ТАЧ и ОРИОН. Ами, това не е моят град, не са моите магазини и моята разходка.
Първо отидохме до Авантаж - нищо особено. Съпругът ми си взе няколко неща, защото бяха изключително изгодни. За 179.00 ТЛ си взе 2 чифта дънки от Мави. От Поло си взе 2 блузки с дълъг ръкав и якичка за 110.00 ТЛ, общо двете. Аз си взех панталон и блузка от един от магазините, не го помня кой е, защото не беше нищо особено и познато за мен.
От Авантаж отидохме в Орион. Взехме няколко неща и оттам, разбира се. Остана да си напазаруваме от Мигрос. Там беше моето голямо разочарование. Доста от нещата, които исках и ги имаше в брошурата, ги нямаха. Много голям магазин, но за мен в Одрин си е моят.
Поглеждам си часовника и виждам 16.00ч. Сещаме се, че останаха лекарствата и последва нещо уау. Тръгваме да търсим аптека и о, чудо, оказа се, че не работят. Намерихме един продавач, който от телефона си ни упъти, но ни прати на една, на която бяхме ходили и тя не работеше. Така, загубихме 30 минути в обиколки из Чорлу. Тогава съпругът ми реши да потеглим към Одрин и да се надяваме на отворени. Знам, че се е коментирало за работно време, за дежурни, но никога не съм записвала и обръщала голямо внимание, защото все съм си мислила, че няма да ми се наложи.
За около 1 час стигнахме до Одрин и отидохме до 1 аптека, до която ни закара навигацията. Много голяма и ОТВОРЕНА. Това стана в 17.20ч, което е било 18.20ч. тяхно време. Влизаме си ние, те ни посрещат и аз изваждам телефона и започвам със снимките. На финала платих 550 ТЛ, а приятелката ми, повече, от 200ТЛ. Тръгваме да си ходим и всички ни изпращат до вратата, а след нас загасиха осветлението и затвориха. Всички аптеки, наоколо, бяха затворени, но поне работеха до 18.30ч. На границата чакахме 1.20ч., но имаше доста коли. Така че, можеше и повече да е. Всеки път преоткривам нещо в Одрин, което ме кара да харесвам този град още и още. След всеки път откривам грешки при пазаруване и обиколки, но се надявам един ден да успея спокойно да се разходя, напазарувам и да се насладя на всеки миг. Пожелавам на всички, на които им предстои ходене до Одрин, да се отдадете на атмосферата на града, да се усмихнете на невероятните комшии и да си вземете всичко, което искате!

Последна редакция: нд, 09 дек 2018, 21:49 от maia_a

# 637
  • където си пожелая...даааа...
Здравейте, прекрасни шопинг пътешественички:))!
Целият уикенд ви четях, понеже в сряда ще пътувам до Одрин, до събота ще остана там. И за два дена се опитах да извлека максимално полезно всичко от темите. ИСКАМ ДА БЛАГОДАРЯ НА АВТОРА НА ТЕМАТА И НА МОМИЧЕТАТА, КОИТО НЕПРЕКЪСНАТО ДАВАТ АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ! Супер сте!!! Благодарение на постовете ви направих списък с това, което ще търся. Но основното заради което отиваме са спортни дрехи. И питането ми е свързано с тях:)). Правилно ли съм разбрала, че спортните екипи най на сметка са на петъчния пазар и ако хвана намаления в моловете? Ако някоя от вас може да сподели нещо конкретно, ще съм благодарна:))! Става въпрос за тенис екипи и такива за атлетика (долнище/клин с тениска/горнище).
Прекрасна вечер и още много успешни "отскачания" до Одрин;)!

# 638
  • Разград
Клинове има на петъчния и на съботния пазар и са много евтини. Тениски, също, има.
Забравих да напиша за проверките на границата. И в двете посоки ни обискираха, само, на българската граница. За първи път ни бъркаха в чантите - дамски и мъжки. Накараха ни да си отворим портмонетата. Доста ни обискираха. Това беше на отиване.
На връщане ни се падна единият митничар, който ни пребърка портфейлите и настръхнах, защото имахме по 1-2кг. сирене, по 1-2кг. кашкавал и по 2 масла. Това от забранените продукти. При обиска, митничарят напипа точно тях, но нищо не каза, не ни пребърка и ни пусна.

# 639
  • на морето
Това за коя граница се отнася и защо е трябвало чак портмонетата да отваряте, какво са търсили там?
Аз снощи се прибрах от Истанбул през Малко Търново към 18.30. Много спокойно беше- нашият автобус, един микробус и 5-6 коли. Не са ни ровили изобщо в багажите.
В Лозенград в Мигрос си дадох картата на касиера, но той ми каза, че имало проблем и трябвало с неговата. На всички на опашката така казваше. Еееей научиха се и те на български номера. Но карай ние и без това не можем да трупаме точки.

# 640
  • Разград
На Лесово ни пребъркаха. Не знам какво търсеха. Нито ни обясниха, нито сме питали. Пред нас, едната кола я обискираха с машинка. Събуха шофьора и минаваха всички пътници с машинката. Какво търсеха не знам, но беше неприятно.
Моята карта, за Мигрос, се оказа валидна и я използваха.

# 641
Когато пишеш публично, трябва да се стараеш, съгласна съм с Камея. Отговорността е друга, макар и неосъзната.

Иначе темата затихна, защото е декември Simple Smile Други са разходите, друго е и времето. Чакам февруари аз. Тогава мисля пак надолу да се пусна. Чудя се само дали Одрин или Люлебургаз. Одрин може да е всякакъв - мръсен, търговците да вдигат цените заради нас, но си ми е най на сърце. Гледам, че и около трети март се събират дни, може и тогава нещо да заредим пролетно Simple Smile

# 642
  • Varna
О, аз на Лесово съм имала също много гадно приключение преди година,
но не писах, че да не стряскам колегите по пътуване тука.

Купува ми моят съпруг едно бижу от Одрин и за него хората ми дадоха сертификат.
На фирма Асос е бижуто.
Аз спокойно го джасам в една торбичка където имаше кутия със нещо, не си спомням
със какво вече. Нямам какво да крия все пак и не ми се е налагало. А този сертификат
можех да си го сложа и в дамската чанта, защото точно там му е мястото все пак.
Тръгваме си ние и на границата само ние и една турска кола пред нас.
Минаваме за нула време турската граница, на нашата граница уж всичко точно, но
на последната проверка гледам как единият митничар много ядосан нещо и се заяжда
със шофьора на турската кола. Колата му празна, но нашият митничар бесен и вика.
Казвам на мъжът ми, че усещам, че и на нас този ще ни направи проблем.
Нашата кола пък, полупразна.
Бърка оня нервния отзад и почва да тършува из торбите. И идва с торбичката в която
сложих сертификата на бижуто и крещи какво съм си закупила и колко. Нищо, че в серти-
фиката е написано какво и грамаж. Показвам му аз, той продължава да гаднее и вика...
а останалото злато по вас, аз знам ли, дали не сте го купила сега. Ще кажеш, че със цял
магазин злато по мене си съм тръгнала. Изстинах ви казвам, изстинах. Обаче незнам какво
ми помогна да не загубя ума и дума и му казах нещо на шега. Незнам оня как  омекна.
И ни пусна. Колегата му го гледаше доста учудено между другото.
От тогава съм само с халката и обиците като ходя в Одрин, защото незнам на какъв ненор-
малник мога да попадна. Все пак това злато го внасям, а не го изнасям. За едно бижу щеше
да направи инфаркт на мъжът ми тоя бе ooooh! Мъжът ми който от 40 години излиза редовно
зад граница, каза че никога не му се е случвало такова нещо, дори и по времето на бай Тошо не е
имал такъв случай. А тогава положението беше мамата си джаса.

Оф, и на мене как ми се ходи, ама шИфиорина ми  ще може да ме кара чак дай Боже след
три, четири месеца.

И на мене Едирнето ми е на сърце. Чорлу както съм ви писала го посетих но не го почуствах
да е мой. Съпругът ми и той същото ми сподели.

# 643
  • Бургас
В интерес на истината, и на нас в петък ни провериха багажниците от българска страна на излизане- досега не беше ми се случвало.
На връщане поогледа торбите, но без да рови и да се заяжда. Видя млечни и напомни, че има забрана, но не ги конфискува / те бяха 300-400 гр. общо Simple Smile /

# 644
Здравейте.Понеже доста често пътуваме към Одрин(два пъти в месеца)решихме да си купим боксониера ,гарсониера някакво малко жилище.Има ли местен във форума да ми помогне с избора на брокерска къща.Ще съм много благодарна.Защото ме е страх от измамници.Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт