На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 22

• 118 097
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
  • Стара Загора
Намира се на борсата с перилните. Ако идвате от петъчния пазар, се пада отляво и е последното магазинче от уличката да го наречем. Това с тентата е.

В предното до него ги има също, но по 7 лири. Сега може и те да са вдигнали.

Друг вид бадемови леля ми взе за 12 лири от магазинчето за баклава и локуми, от дясната страна на улицата, малко преди този за хляб.

# 196
Ивче, признавам, и аз съм се чудила как изглеждаш толкова добре, а си похапваш такива изкушения. Аз имам чувстсвото, че само гледайки ги, пълнея Grinning Явно обаче си има цена Simple Smile

Момичета, утре пътувам и тази нощ се събудих с натрапчив летен спомен от тази тема. Бяхте писали, че един от двата магазина са с карта тип Метро, демек ако я нямам, няма как да пазарувам. Бим или Бизим беше?

Редактирам се с още един въпрос: на първа страница при информацията за горивата е даден линк с горивата в Одрин в табличен вид. На едното пише benzin, на другото Katkılı Benzin. Кое е дизел?

Последна редакция: чт, 15 ное 2018, 07:33 от blackisback

# 197
Защо нито една тур фирма не предлага свободно време за Ераста МОЛ? специално сравнявах програмите - като копи-пейст са всички с тръгване от Варна

# 198
  • Стара Загора
Ивче, признавам, и аз съм се чудила как изглеждаш толкова добре, а си похапваш такива изкушения. Аз имам чувстсвото, че само гледайки ги, пълнея Grinning Явно обаче си има цена Simple Smile

Момичета, утре пътувам и тази нощ се събудих с натрапчив летен спомен от тази тема. Бяхте писали, че един от двата магазина са с карта тип Метро, демек ако я нямам, няма как да пазарувам. Бим или Бизим беше?

Бизим мисля.
Ама май може да се пазарува на дребно.

# 199
  • у нас
Еййй, големи изкушения, ама можеш ли да ги пропуснеш?! Такива курабийки ми донесоха преди време от Гърция. И името беше същото, фирмата не погледнах. Като си помисля, кутията свърши за секунди. Страхотни са.

# 200
Защо нито една тур фирма не предлага свободно време за Ераста МОЛ? специално сравнявах програмите - като копи-пейст са всички с тръгване от Варна

Ние предлагаме, около 2:30 часа в Ераста, но не искам да рекламирам фирмата тук. Пишете ми на лични, ако се интересувате.

# 201
  • Варна
Като казахте карти... Три пъти пазарувах в Бизим и едва на третия ни предложиха (всъщност настояха) да си направим карта. Момичето на касата беше дете на наши изселници. Знаеше няколко думи български, ама това стана ясно след като ни прати за карта. С паспорта си ММ я направи за секунди. Касиерката каза, че с нея се ползват индирими, но и при първите две пазарувания цените в разпечатката са такива, каквито бяха на етикетите. Та, не разбрах много какво е положението... Дали са маркирали друга карта първите дни (не забелязах такова нещо) или има допълнителни отстъпки с карта за някои неща... Не знам. Но карта имаме. И тя е безсрочна, ако правилно сме се разбрали с момичето. Два пъти питах, но турския ми, макар и по-добър от нейния български (буквално знаеше няколко думи, симпатягата), не ме прави 100% уверена.
Това, което основно отличава Бизим от другите магазини е че малка част от артикулите се продават само на кутия/кашонче/стекче (основно дребни сладкарски изделия, напитки...), а при повечето от останалите има цена за 1 брой и по-ниска цена, която важи при закупуване на минимална бройка (примерно 2, 3,, 6), упомената на етикета.
В общи линии стоките, които се продават в Бизим, там са на най-добра цена спрямо другите магазини. Разликите си струват.
Хубаво е също да се знае, че в неделя магазинът беше силно пообран, явно след българското нашествие в събота. Исках да си купя Fairy или Pril, но от първото бяха останали само бутилки с аромат на лимон (в петък имаше и портокал и ябълка), а от второто нямаше пукната туба от 4 кг и само една от 2.5, при доста бройки при предното влизане. Доста други неща бяха понамалели, а вероятно - и изчерпани за момента.

От там си купих чушките, които сме качили в списъка, на много изгодна цена.

Някой да има идея дали все още се продава Fairy с аромат на нар? Беше ми любимо, но вече не го намирам...

Последна редакция: чт, 15 ное 2018, 08:42 от beljata

# 202
  • до най-прекрасния мъж
Редактирам се с още един въпрос: на първа страница при информацията за горивата е даден линк с горивата в Одрин в табличен вид. На едното пише benzin, на другото Katkılı Benzin. Кое е дизел?
Дизелът е motorin. Това, което си написала са 2 вида бензин. Вероятно обикновен и някакъв по-качествен. Гугъл ми го превежда като Дозиран бензин 😁 това второто. Но не е дизел, определено.

# 203
  • Пловдив

Дизела в Турция е Motorin  https://benzinal.com/edirne-benzin-fiyatlari а та този сайт може да видите и цените

# 204
на моята фактура от Бизим пише" Ivan Ivanov Bulgaristan"-правете си изводите- карта нямах. Аз не се казвам Иван Иванов. Преди време точно тази фактура качих, за да видите това, но Роси взе да ми дава акъл, че имало ел.брошури и там да се гледало кое какво.... та затова не ви обърнах внимание на фантома Иван Иванов, който очевидно не съм аз.  Не мога да кажа дали съм ползвала отстъпките в цените, не помня какво е било на етикетите.

Белята, два пъти ти пиша ЛС и понеже е ферман, в един момент правя нещо грешно от умора и си губя страницата с написаното. Тъй че, нямаш ЛС от мен по тази причина.

Пламито, не съм ти отговорила на в-са от преди месец, защото си си забранила неволно получаването на ЛС, иначе имам желание да ти обясня.

Последна редакция: чт, 15 ное 2018, 09:39 от *Камея

# 205
  • Varna
Аз да се включа за бадемовото езме.
Още преди години моя близка която работеше тогава в българското консулство
в Одрин ми беше казала, че тази сладост е типична за Одрин, както и пейнирли
халвата.
Това е истинският марципан, а не оня, които някои от нас помнят гадорията която
ядяхме по тошово време и ни лъжеха, че вкусът му е по-добър от шИкАлада.
Този марципан идва от Персия, а всички знаем майсторлъка на онези народи да
правят чудни сладости.
Такава паста от бадеми и захар съм яла когато съпругът ми се прибра от командировка от Любек.
Западноевропейците добре са се справили през вековете и са се научили да
правят този марципан. Много, много вкусен, като този в Одрин. Любек се смята за столица на
марципана. Обаче за мен столицата му е Одрин Simple Smile
Цената му е висока, сами сте видели. Но няма как да не е защото матРЯла е бадеми, а
те не са от евтината стока.

Да ви е сладко Hug

# 206
Благодаря Ви много за ориентацията за местоположението на магазин Тач. Моля за информация колко е входната такса за посещение на джамия Селиме. Тъй като е организирана екскурзия с посещение на тази джамия, но не пише каква е входната такса. Благодаря още веднъж.

# 207
  • Стара Загора
Благодаря Ви много за ориентацията за местоположението на магазин Тач. Моля за информация колко е входната такса за посещение на джамия Селиме. Тъй като е организирана екскурзия с посещение на тази джамия, но не пише каква е входната такса. Благодаря още веднъж.

Никога досега не са ни искали такса вход.
Вярно, винаги сме били самостоятелни, ама не вярвам. Все пак, това е действаща джамия, не е музей.

# 208
Тур.агенциите водят там, където няма вход - джамии и църкви в Одрин. Св.Константин и св.Елена - няма. Селемие - няма.

# 209
Още преди години моя близка която работеше тогава в българското консулство
в Одрин ми беше казала, че тази сладост е типична за Одрин, както и пейнирли
халвата.

Не че е кой знае колко важно, но пък мои познати от Турция за кашкавалената халва са ми казвали, че е по-характерна за егейската и анадолската част. Аз лично най-вкусната, която съм яла, съм я яла в Текирдаг. От тогава съм хапвала доста на всякакви марки и във всякакви заведения, но са доста далеч от онзи вкус Sad

Общи условия

Активация на акаунт