На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 22

• 118 041
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте, искам да изкажа благодарностите си на всички вас, които с описанията, насиките и снимките, помагате на пътуващите за първи път до Одрин, изключително полезни неща научих от последните 3 теми. Планираме пътуваме идната събота, но имам нужда от помощта ви по отношение на Деримод, има надписи, които са например 250 ТЛ и на някои неща 10% намаление, за кожените якета най-вече, но не разбирам това е допълнително намаление на вече намалените цени или само за онлайн поръчки? Ще бъда благодарна на помощта. Отново поздрави и благодарности на всички, допринесли за полезната информация!🌺🌺🌺

# 256
Ровейки си из камерите на живо стигнах до следната информация:
http://trakya.gtb.gov.tr/data/5912de231a79f56a6422051f/buyuk/duyuruson2.jpg
Преведах го с Гугъл и се оказа,че това е предупреждение за онези измамници на Капъкуле( К. Андреево). Оплаквания на тел. 156 - Жандармерията.
Дано и от Българска страна да има голяма табела с надпис на български, която да предупреждава за тези измамници със знамената.

# 257
  • Горна Оряховица
На бързо минавам да разкажа и аз.
Сутринта (събота) през Лесово минахме за 2 часа - от 7.45 до 9.45, а нямаше много коли. Автобусите много бавят колоната.
Понеже сме с малката и запазихме стая в Unisite за 20 евро - 3мата със закуска. Добре е хотела и малката си има стая, доволна съм, само близката джамия ме натовари малко с музиките по никое време...Joy
Минахме през Марги и взехме това онова, после на бързо през синия пазар. Взех си масло 1кг за 10 лв от някакъв продавач на стълбите пред пазара, ще видим как ще е . Кашквал и кори. Абе тия кори пак за 9 лири ми ги продадоха, аз ли трябва да се пазаря, познати все за 8 лири си взимат. Септември като идвахме от един магазин до складовете пак за 9 лири взех.
Ще обиколим после по главната и ще.оставим Моловете за утре, че го дават дъждовно.

Имам питанка складовете в събота до кога работят? Ииии сутрин в неделя от 10 часа ли са, ако днес вече е късно да идем?

# 258
  • Пловдив
Работят до доста късно - поне след 19

сутрин в 8 са отворили
най-ранното ми ходене било в 8 без 15 и собственика първо ни направи кафе - после  пазарувахме

# 259
  • burgas
Може ли да помоля за инфо за Текирдаг и Силиври.

Градчета на брега на Мраморно море.Лятото ходихме - много крайбрежни заведения с рибни деликатеси,няма някакви особени забележителностиЗа покупки изобщо и дума да не става.

# 260
  • София

Градчета на брега на Мраморно море.Лятото ходихме - много крайбрежни заведения с рибни деликатеси,няма някакви особени забележителности За покупки изобщо и дума да не става.

Интересно ми е защо Текирда да не става за покупки - би ли пояснила?

# 261
Не съм ходила, но съм чела коментари - ФБгрупи за пазаруване в ТР, има хора , които предпочитат точно там да отседнат и да си пазаруват- особено Текирдаг- за покупки имам предвид. Било спокойно, без наплив на българи и гърци, защото е поотдалечено от нашата граница и все още ТА не са го набелязали. Пак от ФБ групите разбирам, че и Люлебургас вече по-често  го посещават нашенци, така че, може да последва Одрин.....тогава и оттам ще избягат любителите на спокойното пазаруване.

# 262
  • burgas

Градчета на брега на Мраморно море.Лятото ходихме - много крайбрежни заведения с рибни деликатеси,няма някакви особени забележителности За покупки изобщо и дума да не става.

Интересно ми е защо Текирда да не става за покупки - би ли пояснила?

Повечето магазинчета са с високи цени като за курортен град.В МОЛ-а не отидохме.За мен за разходка е идеално-но за покупки не.

# 263
Е, ако не се влезе в супермаркетите от познатите ни вериги и ако не се влезе в МОЛ, какви генерални изводи правиш?!  Или нямаше МОЛ и супермаркети?
То и аз ако тръгна по алеите на Зл.пясъци, Албена и т.н.,  нищо няма да купя.

# 264
Да похваля тези бисквитки с тахан, имат и солен вариант. Купени са от складовете, но ги има и по магазините.

# 265
ох...олекна ми, тамън сега намерих време да си разопаковам багажа от воаяжа преди седмици до Кападокия, та открих пакетче салеп, е... не съм пропуснала да си купя
Успокоих се

# 266
ох...олекна ми, тамън сега намерих време да си разопаковам багажа от воаяжа преди седмици до Кападокия, та открих пакетче салеп, е... не съм пропуснала да си купя
Успокоих се
Е, да , олекна ти,  ама не задълго. Ако вземе ти хареса в тази студена вечер и ти се прииска още ? ? Wink

# 267
 Абе тия кори пак за 9 лири ми ги продадоха, аз ли трябва да се пазаря, познати все за 8 лири си взимат. Септември като идвахме от един магазин до складовете пак за 9 лири взех.

[/quote]
Аз преди две седмици също ги взех по 9 лири от съботния пазар.Някой казваше, че преди са били по 5, но и 9, 10 пак бих взела —уникални са , какви баници стават от тях ммммм

# 268
  • burgas
Е, ако не се влезе в супермаркетите от познатите ни вериги и ако не се влезе в МОЛ, какви генерални изводи правиш?!  Или нямаше МОЛ и супермаркети?
То и аз ако тръгна по алеите на Зл.пясъци, Албена и т.н.,  нищо няма да купя.
Ти явно не си ходила в Текирдаг и правиш някакви предположения.Ще го кажа така-ако пътуването до там е свързано с покупки от МОЛ-а и аптеки примерно да добре.Ако е свързано с покупки на спално бельо,текстил ,баклави,кори ,плодове и всичко останало нито предлагането ,нито  цените могат да се сравнят с Одрин и Лозенград.

# 269
Да похваля тези бисквитки с тахан, имат и солен вариант. Купени са от складовете, но ги има и по магазините.

В кои магазини ги има,че аз само от складовете съм купувала?

Общи условия

Активация на акаунт