На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 22

• 117 290
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Здравейте, скоро имам абитуриент и искам да идем да разгледаме костюми. Освен в мола къде можем да идем????

Ние купихме костюм на ММ - от...до.. вкл обувки, и колан  за 750 лири
И на дъщеря ми, която също ще е абитуриентка - рокля за бала - 700 лири

И това всичко по Главната улица - Сарачлар.

# 406
  • гр. Бургас
Преди време попитах как мога да си взема карта от магазин ONUR? Някой знае ли дали дават карти на бг граждани или само на турски граждани?

# 407
  • Варна
Здравейте, сега пътуване за Одрин и искам да попитам, някой може ли да ми препоръча хубаво заведение за обяд около голямата джамия?

# 408
  • гр. Бургас
Здравейте, сега пътуване за Одрин и искам да попитам, някой може ли да ми препоръча хубаво заведение за обяд около голямата джамия? Има доста, но нямаше места и едва намерихме маса за четирима в Osmanlii Kasibi, заведението е малко с климатик, но е чисто и цената добра. Ядохме - салата, дана кебап и тава джи'ер с 4 води, около 20.00 лв.

# 409
Някой нощувал ли  е в Люлебургас? Да препоръча хотел и места за посещения в градчето.

# 410
  • Бургас
В Лозенград къде паркирате възможно най-близо до центъра? Коя улица им е главната?

# 411
В Лозенград къде паркирате възможно най-близо до центъра? Коя улица им е главната?

В Лозенград главните улици  са: Kara Umur Bey (на нея са магазините BIM, EGEM, баклавата на USTA ELLER и други),  Kuyumcular (на нея са златарските магазини) и Cumhuriyet Cd. Последните две се събират в една и водят до  LS WAIKIKI.
Винаги паркираме пред KOZA , близо е до централните улици , позволено е паркирането, на пешеходно растояние са хранителните магазини. https://www.google.bg/maps/@41.7351183,27.224637,3a,75y,250.68h, … 3312!8i6656?hl=bg

# 412
Някой нощувал ли  е в Люлебургас? Да препоръча хотел и места за посещения в градчето.

Преди години съм спала в този
http://www.gurbuzhotel.com/
В центъра на града е, има паркинг, който не е около хотела, на платен паркинг се оставя, но явно имат договорка с хотела.
Места за посещения не мога да препоръчам, ако става въпрос за културен туризъм. Иначе магазини и пазари - бол.

# 413
Кой е пазарният ден?

# 414

Нямам представа.

# 415
  • Пловдив
Пазарният ден в Люлебургаз е понеделник.

# 416
Пазарният ден в Люлебургаз е понеделник.
Не искам да се отклюнявам от темата, но плануваме 2 нощувки идният петък и събота. И си мислим втората нощувка да е в Люлебургас, защото очаквам да е голяма навалица в Одрин. Четох че пазарни дни в Люлебургас са събота и понеделник. Но не мога да преценя, дали това е удачната програма. Ще бъдем 2 семейства и програмат ни може да е гъвкава. Така че ако имате препоръки - с удоволствие и благодарностще ви изчета.

# 417
Здравейте, предстои ни патуване с цел пазарене изцяло на детски стоки. Търся в интернет,но никъде не намерих нещо като склад или борса специално за това. Някой ако има представа ще съм изключително благодарна. Хубав ден на всички. 😊😊😘😘

# 418
Привет ви!
За протокола да отчета  вчерашното ни пазаруване.
Влизане в Турция на МТ 6.30 ч, 50 минути. Излизане - 20.30 ч, час и половина.
Бяхме с организирана група, не е хубаво - неудобен микробус, препускане на тъгъдък, чакане на закъсняващи, пропуснати жизнено важни  обекти. Както и да е...
Първа спирка - обувна фабрика Дона. Втори път я  посещавам и за втори път нищо не си харесах. Сякаш, за мъже имаше по -богат избор на модели, но не и това, което търсех. При дамските изборът не беше голям, а и  някак  тежки и твърди самите обувки. Иначе, цените много добри - 150 -170 лири. Все още има стелаж с намалена лятна стока - всичко по 50 лири.
Купих си боти от Уайкики - 90 лири. На сина ми купих от Дайхман - 140 лири.
От Синия пазар: мандарини ( едри, сочни, без семка) - 2лири, домати -2.5 лири, краставички късоплодни - 3 лири, маслини  безсолни - 15 лири,  маслини на скара - 30 лири, масло вакуумирано 500 г - 20 лири,  пресни кори на кг - 9.50 лири.
От борсите бях решила да се въздържа, но обиколих от любопитство. Купих само Персил торба 10 кг , защото се оказа по -евтин тук, отколкото в Мигрос.
В центъра, повече време - аптека: освен нужните лекарства, купих глюкомер Оптима + 50 бр. тест ленти за 50 лири общо. За сравнение, у нас само 50 тест ленти струват 25 лв.
 и лежерна разходка с хапване в Айдън.

После от Мигрос - Биоблас чесън - 12.75 лири (на борсите - 17 лири), препарати за баня и кухня, зехтин Комили 2 л - 45 лири, сирене и кашкавал на İÇİM, сирене на Торку, пиперково пюре, макарони Филиз, булгур със зеленчуци ( нямаше избор, само два вида),  омекотители Юмош....май това беше.
За Бизим не ми стигна времето и, съответно, останах без Por Coz ( няма го в Мигрос)   и разни други  жизненоважни неща на по -добри цени. Simple Smile
Иначе, време прекрасно, слънчево и топло, много приятно за разходка.

Благодаря на Белята, на Синара и на всички, които имат заслуга за списъка с жизненоважни продукти! Беше ми много полезен.

Последна редакция: нд, 25 ное 2018, 18:36 от daniela.qnkova

# 419
  • до най-прекрасния мъж
Por Coz има и на борсите, аз от там го взех. На поне 2 места го видях. Този за котлен камък е доста добър, но и ми разяде мъничко фуга на едно място, че забравих да изплакна. За моите батерии е добър, не ги опетни, а доста го подържах.

Общи условия

Активация на акаунт