Дисбактериоза и връзката ѝ с коликите при бебето

Дисбактериозата представлява нарушение на баланса между нормалната и патогенната микрофлора на червата, което води до нарушаване на нормалната работа на храносмилателната система. В здравите черва преобладава полезната микрофлора, но под влиянието на неблагоприятни фактори това съотношение може да се промени в полза на болестотворните микроорганизми. Това патологично състояние може да се появи във всяка възраст, но най-уязвими са кърмачетата и децата. Липсата на полезна микрофлора или нарушената микрофлора в първите месеци от живота на бебето е основната причина за коликите.

Причини за дисбактериозата при кърмачетата

Развитието на първичната дисбактериоза може да се предизвика от раждане по неестествен начин (чрез цезарово сечение), отказ от кърмене, преминаване към адаптирано мляко до 1 месец след раждането, приемането на хормонални средства или антибиотици от страна на кърмачката.
Появата на вторичната дисбактериоза на червата при кърмачетата се предизвиква от заболявания на стомашно-чревния тракт, лечение с антибиотици, недостатъчно производство на храносмилателни ензими, физиологична незрялост, неправилно хранене, заразяване с паразити или болестотворни бактерии, които унищожават полезната микрофлора на червата, родилни травми, инфекции, мастит при кърмачката. Много честа причина за дисбактериозата при бебетата е заразяването със златист стафилокок, който силно разрушава полезната микрофлора.
При антибиотично лечение обичайно срещан страничен ефект е развитието на вторична дисбактериоза, тъй като заедно с  патогенната микрофлора, се унищожава и полезната. Вторичната дисбактериоза се премахва по посочения в листовката към продукта начин, като приемът на пробиотични бактерии трябва да се започне едновременно с приема на антибиотика.

В клипа можете да видите отговор от проф. д-р Ашот Хачатрян на някои от въпросите, свързани с раждането, дисбактериозата и коликите.Разберете повече за течните пробиотици NARINÉ BABY ESSENTIAL и NARINÉ BABY MAXIMUM и за кого са предназначени от ТУК.

Клиничното изследване доказва, че след употребата на NARINÉ BABY ESSENTIAL и NARINÉ BABY MAXIMUM коликите изчезват от 2 до 10 дни и полезната микрофлора започва да се развива по природните закони. Окончателното стабилизиране на микрофлората става след около месец от заселването на пробиотичните бактерии.

Клиничното изследване можете да прочетете ТУК.

Последна редакция: пт, 09 ное 2018, 15:31 от Редактор**