Всичко за всички марки гел лакове - 22

• 38 565
  • 762
  •   1
Отговори
# 645
Ох, намерих го най-накрая.
То и аз не знам на английски как се казва, не че на български знам де.

https://www.aliexpress.com/i/32948483175.html?spm=2114.search030 … 93.382665406ddSIm

Над,

не знам дали ги има в али, но в амазон със сигурност има ето това за Dremel, което те прави независима от диаметъра на борчетата:

Ако не бъркам в Практикер в София също продаваха продукти на Дремел, така че може и да имат и такава глава.

За мен проблемът на показаните от Мелани накрайници е, че нямат с диаметър 2,35мм, което е размерът на борчетата за машинките за маникюр.

# 646
  • София
Аз нямам коледен маникюр, нито мога да рисувам, нито имам подходящи цветове и ваденки Simple Smile))
Подкъсих ноктите, защото единия се беше счупил под гела. Много изтъняха.

# 647
Преди известно време бях питала за течен гел за удължаване на URSugar и се чудех дали ще стане. Е, днес съвсем успешно се справих с леко удължаване на счупен до дъно нокът, за да не режа всички. Добре стана като за първи път. Остава да видя колко ще издържи - трябва ми докато счупения израсте малко, че да мога да ги направя еднакви. Дано удържи. Залепих и 2 други леко зачупени (просто лакирах отгоре), защото го дават и като лепило да се ползва. Весели празници на всички Simple Smile

П.п. не знам как се качва снимка от тел. Виждам иконките, натискам, но после нищо....не ми дава да избера снимка. Явно нещо не правя както трябва, но нямам идея какво.

Последна редакция: пт, 21 дек 2018, 14:29 от Lady-Godiva

# 648
  • Varna, Bulgaria
Здравейте! Нова съм в  темата и  лакирването.
Днес си  взех  необходимите  материали. Лампа  сън9 плюс, ув  стерилизатор,инструменти, база, топ и лакове на  Лунейл.
Днес прекарах  3  часа лакирайки пластмасови  нокти Simple Smile Ще  ви  следя с интерес.

# 649
Лунеил май не се сваляха с киснене.... newsm78

# 650
  • Paris, France

Lunail май имат няколко топа и бази. Влюбена съм във всичко тяхно, което съм видяла. Каучуковата им база, в черен флакон е върховна - течна, лека за поставяне и може да се постави тънко, но и дебело. Ако се изпили достатъчно пада с ацетон за 15-20 мин. Сваля се като каучуковата на Коди - само с пилене, но Коди може да се свали частично, а тази не. Като пиля внимателно и без да натискам, на максимални обороти пада на места изцяло, а на други остава. Друга подобна не съм виждала. Пробвах със всякакви приставки, дори фин диамант и пак на места се оголва нокътя. Момичето казва, че и в салон е същото. Обаче как държи! Държи и твърд гел, но трябва да се сложи по-дебело, а аз това не го умея, не и с течна база.

Топът без лепкав слой е върховен - бляскав 2 седмици без проблем. Матовият им топ е матов до края, но малко си променя цвета.

Имам съседка, която си ги носи от Русия. Понеже и пиля гела няколко пъти си направих устата да, хм, ми донесе и на мене, като, разбира се, си платя. Твърдо ньет. Не, не можело. Не се продавали на всеки. Предлага да ми услужи с нейните, ама аз искам мои си. Карай!

Ако някъде ги намерите - купувайте смело! За разлика от Коди нямат ментаци и са с висока трайност и на нокти, и като продукт във флакона.

# 651
  • Varna, Bulgaria
Би трябвало да  могат. От  мястото, от което  ги  закупих  си  взех  течност  за  сваляне  на гел лак и ми  обясниха, че  с  нея  се  свалят  без  проблем  при  надраскване с пила  на  горният  слой. Днес  ще  си  намацам  2  нокътя -с  обикновената  и   с  ръбър  базата  им + гел лак и ще  се  разбере  след  2  седмици  как ще е свалянето.

# 652
  • Paris, France
Крени, ако още не си се намацала, сложи лаково каре ако искаш да се махне с ацетон лака. Тези от серията Премиум са само за пилене и това си е указано от Лунейл.  Професионалната серия може да се махне с ацетон, но не за 10 минути и без каре. Ако тръгнеш да киснеш каучуковата база, поставена без каре ще ревеш след 20 минути, а след 4-5 махания няма да ти останат нокти. Пробвала съм да запилване топ, да го изпилвам изцяло и пак се налагат 2 космения от по 15 минути. Много внимавай! Ще си разсипеш здравето. Рускините, които ползуват Коди, Лунейл, Комилфо без каре пилят. Аз не бих си го причинила.

# 653
  • Varna, Bulgaria
Ще  опитам и с  лаково каре. Но с  него  няма  ли да ми изпопада гел лака  за  отрицателно време? И без  това  не  ми държи много независимо от  базата и праймера.  Много ми е  чудно как на курса  ни обяснявяха,че няма  да  имаме  проблем със  свалянето. А  сега  се оказва  друго. Пила  нямам все още. Следващият  месец  се надявам  да  успея  да  изкарам курс  апаратен маникюр  и тогава ще се  обзаведа с  една.  Чудя  се  на  пластмасовите  нокти за  мостри  дали  ще  реагира  аналогично с  реалните  и  дали има смисъл  да  кисна  един  такъв  лакиран с  течност за  сваляне  за  тест 😁

# 654
  • Paris, France
На мостра не става, защото пластмасата се разтапя заедно с лака. Трябва да се пробва на стара метална лъжичка, примерно. Не се хаби да завиваш мостра, не е същото!

Лаковото каре - можеш да го сложиш само в средата на нокътя и да оставиш 1-2мм без каре. Но с Лунейл аз не бих рискувала, защото съм видяла как се сваля с киснене. Можеш да жертваш свободния край само и там да сложиш праймер и база без каре.

Сигурно зависи и от подготовката на нокътя и течността за сваляне. Не матиран нокът с малко ултрабонд по свободния край ще се отдели от лака много по-бързо от минат с пила, кисел праймър, ултрабонд нокът. Съседката си пили плочката с пила 180 всеки път и слага ултрабонд. Сега разбра най-сетне какво си причинява и спря да кисне на всеки 10-15 дена.

Не съм видяла гел-лакове извън високите марки, които хем да седят, хем да се свалят за 10 минути киснене със запилване на топа. Някои китайски и с база CND Shellac не падат лесно. За съжаление го установих с опит. амини писа, че констатирала същото. Аз оттогава без сочно каре не смея да сложа такива лакове.

Щом си изкарала курса можеш да разчиташ на съветите, които са ви дали. Ако на курса си видяла сваляне за 10-15 Мин с очите си проблем няма. Ако само са ти казали, че се сваля така, трябва да имаш едно на ум  Аз не съм карала курсове и Лунейл съм го виждала само на съфорумки по срещи.

Ако ще работиш и имаш проблеми с белене е по-добре да си сложиш твърд гел или акрил. Никой гел-лак няма да издържи на целодневно потене в ръкавици и разтворители

# 655
  • Бургас
Аз ли съм глупава, че не знам какво е лаково каре...

# 656
  • Varna, Bulgaria
На  курса   само ни  продиктуваха  как се  сваля. Аз, естествено, попитах може  ли да  видим нагледно как става. Не било заложено  в
програмата и нямало да  остане  време 😁 Ще  имам 1  на  ум тогава. Ще  опитам на  1ният  нокът  с  лаково  каре. На  2рият  с  обикновената  база(не  ръбър) без  лаково. И след  няколко дни ще  опитам  да  ги  сваля с  течността,която си взех от  същото място,от  където и  лаковете. Сега  ги погледнах -от  серията  профешънъл са. Взех ги,защото на  курса  много  ми хареса  как се  самоизравняват. А и  уж  са  хипоалергенни. Но цената  им е.... :/  На  блускай  са  2  пъти по-евтини.
Аз  досега  сама не  съм си  правила лак 😁 съответно не  съм  сваляла. А  в  салоните, к посещавам  само с  пила  са  ги махали.
На  мен  г.лак не  ми държи. На  3тият  ден  ми се повдига  от  свободният край. Пробвала съм различни  маникюристки( и  майсторки  такива) и продукти, вкл. и коди.Никаква  разлика. Само с  дебел  слой  гел  под  г. лака  има  оправия.

# 657
Момичета това ли е Лунеил http://lunail.com/157-top

# 658
  • Varna, Bulgaria
Да.  Само че  аз  ходих  да си ги  взема и избирам от  магазина им тук във  Вн. Малко като реклама  стана. Извинявам се. Нямам нищо общо с  тях Simple Smile

# 659
  • Paris, France
kreni, преди да си останала без нокти, иди на първа страница и в блога на принцесата и изчети всичко! Има какво да научиш, нищо, че си ходила на курсове. Тя е изнамерила метод, с който да се лакира така, че лакът да и държи 2 седмици и да се маха за 10 минути без киснене с ацетон, но 1-2мм от свободния край го изпилва. Методът си струва и помогна на доста хора. Ако той не помогне, на Ферий методът - кисел праймър вместо ултрабонд може да пробваш.

Щом при майсторки ти се повдига лака има проблем с ноктите, не лака и в такъв случай лакове като Лунейл, без каре само ще усложнят и влошат положението. prinzesata и аз сме имали същите мизерии с гел-лакове, но сега вече значително сме се подобрили и двете. Ферий също и след проблем с белене на свободния край и го реши с кисел праймър.

Ако Коди не ти държи и Лунейл няма да ти държи, за съжаление. Проблемът е най-вероятно някаква липса на витамини и минерали или хормонален. Комбинирани Б витамини, Д, Ц помагат.

След като си платила да идеш на курс трябва да получаваш помощ и след курса при проблем. Обаждай им се ако има нещо и питай! Много скоро ще разбереш, че наученото на курса е недостатъчно и ......... за съжаление, понякога направо грешно. Ще си намериш твоя път.

Общи условия

Активация на акаунт