Трепетни са първите ритничета на МАРТенските ни момчета и момичета!

• 41 525
  • 722
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте , някой да следи колички mima xari в чуждестранни сайтове , където вероятно са по - евтини ?

# 91
  • Varna, Bulgaria
Да, ще взимаш не повече от среднодневното нетно възнаграждение. Примерно ако е 20 лв, ще взимаш всеки месец според работните дни,някой месец 20*23 дни, друг месец 20*18. Аз примерно този месец получих повече от колкото, ако съм на работа, защото работните дни са повече.

# 92
Да, ще взимаш не повече от среднодневното нетно възнаграждение. Примерно ако е 20 лв, ще взимаш всеки месец според работните дни,някой месец 20*23 дни, друг месец 20*18. Аз примерно този месец получих повече от колкото, ако съм на работа, защото работните дни са повече.

А среднодневно нетното се изчислява като се съберат за 18 месеца назад заплатите,които съм взимала чисто и се разделят на броя работни дни за периода,нали ?

# 93
А защо смятате 18 месеца назад? 24 месеца е вече, т.е. доходите от март 2016 насам.

# 94
24 месеца е за майчинството.

# 95
  • Враца
Момичета поръчах си шишета от емаг и се ядосах, че ми писаха, че са приели поръчката и ако ги имат в наличност ще ми пратят, ама кога ще ми отговарят, след като свършат намаленията и по другите сайтове Sad
https://m.emag.bg/komplekt-shisheta-tommee-tippee-za-novorodeni- … f=m_smart_history

# 96
  • Varna, Bulgaria
18 месеца за болничен, 24 месеца за майчинство. И да, изчисляват се като се сумират и се разделят на всички работни дни за тези месеци назад, така се получава среднодневното нетно възнаграждение.

# 97
Привет дами Simple Smile Не бях чела от два дни и сега не мога да ви изчета, много сте спамили Grinning
Много ме изуми това от списъците за бебета, че чувалче за сън се ползва след първите един-два месеца, защо??? Аз съм чела, че дори е препоръчително чувалче, за да не се задуши бебето от завивките...Много странно ми стана, някакви идеи?
За памперсите: С пикливия ми "батко" все още си ползваме зелените Памперс-пробвала съм какви ли не други, не съм доволна...
За судокрема: С баткото него ползвах, сега чета, че за момиченца явно не е подходящ, та ще се оглеждам за нещо друго..
Повечето големи неща си ги имам-кошарка, количка, повивалници, коритце, но започнах напоследък нещо да"стрелям" яко дрешки Grinning
Помпата: Имах медела Мини с първото раждане, кърмата ми беше страшно много и в общи линии тая помпичка не ми вършеше никаква работа, само ми шумеше, та в повечето случаи се цедях накрая на ръка като дойна крава, че най-бързо и лесно ставаше Grinning
Но сега се замислям, че ако пак съм с толкова много кърма, ще се ориентирам към двойна електр. Макси на Медела, дано е по-добра. Обаче как да знае човек дали ще имам кърма, или не...Това май за накрая ще го оставя.
За дрешките за навън-след дълги размисли реших да поръчам едно космонавтче, все пак са си два студени месеца, март, април. Дори и да не излизаме първите две седмици, пак ще е необходимо. И до магазина да се наложи да скокна с бебо със слинг примерно, ще ми върши работа.

# 98
  • София
Според мен няма нужда от чувалче, защото бебетата не са толкова подвижни в началото и не се отвиват Simple Smile после като почнат да шават, тогава трябва чувалче.

# 99
И аз мисля, че чувала е излишен. Аз чак около 1 г започнах да й слагам. И не съм сигурна дали не беше грешка, защото без значение от сезона и градусите спи отвита, откакто махнах чувала.

# 100
Чували имахме какви ли не размери- всичкото подаръци. Детето не търпеше такова нещо. Даже първите две нощи свеки държеше да повиваме детето- ревеше за страх, разповивах я-спяхме( доколкото могат да спят майка и бебе кърмещи се по цяла нощ 😁)

# 101
Аз пък с голямото дете се родих покрай чувалите, допреди да започна да му слагам, се отвиваше непрекъснато, мърдаше и риташе страшно много и все беше вледенен. По сто пъти на нощ завивах, но все отвит го намирах. Откакто започнах да му слагам чувалче и аз, и той спяхме по-спокойно. Та за бебо определено ще взема и ползвам, даже вече се сдобих с един регулируем Wink

# 102
Аз също намирам чувалчетата за много практични, особено тези, които са "с крака" (за периода, когато детето е проходило и иска да се изправя в леглото и да се движи) - имаме такова на Angel Baby. Но за първите месеци след раждането ми се струва ненужно - бебето си спеше съвсем неподвижно и нямаше никакъв шанс да се развие. А и това е периодът, в който непрекъснато се сменят памперси и дрехи и чувалчето се явява допълнително изнервящо препятствие.

# 103
С каката имах чувалче,но не съм го ползвала-тя беше лятно бебе,и когато дойде зимата за чувалче,вече беше късно да я приучвам(мнение на майка ми,трябвало да започна от началото) Детето спеше отвито,да била е студена понякога...но и аз спях много дълбоко и рядко съм ставала да я завивам(може да ме линчувате),Обличах я с пижама и слагах чорапки,докато не тръгна на ясла и там ги научиха,че трябва да спи боса.....Така че чувалче няма да купувам-ще намеря стария-ама то в началото няма да трябва и пак докато дойде новата зима,бебето вече няма да го иска..хахахха.
Мами,започнали да ви се разширява  таза.Моите болки като мускулна треска от вътрешната част на бедрата започнаха от около 2 седмици,лошото е че започнаха и болки в коленете и прасците понякога и то докато спя и лежа.Нещо яко съм си натъртила и опашката(бяхме на гости и от стоенето на стола,сега опашката ме боли яко)

# 104
  • Враца
На мен отдавна ми се разширява таза и болките са страшни, с първата бременност пак започна от рано Sad
Аз за болките в прасците пия магнезий, помага ми доста.

Общи условия

Активация на акаунт