Трепетни са първите ритничета на МАРТенските ни момчета и момичета!

• 41 503
  • 722
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Добро утро момичета 🤗 Минавам само да ви кажа ,че има намаления във Вис Виталис , ще продължат до 25ти.
Хубав ден 😘

# 76
Добро утро! 😊
Какво е това чудо лилав pampers 🤔 явно за 4,5г съм изостанала назад с материала 😁
За фотосесия- ще си правим коледна с мъжо и каката, иначе само аз да тръгна с пупата да се снимам - НЬЕ! 😁
Plezla , жирафчето Софи имахме с каката и много го обичаше, не мога да го открия сега обаче, а не ми се дават толкова пари за него ( старото ни беше подарък) . Дано и вие си го харесвате 💐
Danaq ,дано намерите решение за малко повече пространство. Ние сега сме тримцата в една стая в къщата на нашите и чакам с нетърпение да се преместим в апартамента ни и да “си поема въздух” нашироко Simple Smile ноо още тече ремонт 😩

При нас освен по-големите дървена кошара и столче за кола останаха само дребни неща, но доста 😃 като гледам.. две страници списък 😃

# 77
Monns_3, кои са лилавите Pampers? Аз съм виждала само белите, зелените и гащите (които все се каня да купя и да пробваме). Ще ми е интересно да взема 1 малка опаковка и да тестваме, ако има нещо ново.
Те не се продават по аптеките. Взимах ги от един онлайн магазин https://chistdom.com. Те не миришат като зеления например, а и не са ми изпускали. И като цена са по-евтини даже. Active fit се водят.

# 78
  • Varna, Bulgaria
Аз не можах да намеря от тези лилави Памперс, явно са по-нови, ще ми е интересно да ги пробваме. Напоследък рядко се намират качествени продукти...

# 79
Може да нямат наличност сега. Не са нови, има ги и на други места онлайн. Но качеството е друго сякаш. Тези са за турския пазар и не са ми изпускали изобщо.
Водят ги лилав, въпреки, че лилавото на опаковката е малко хаха. Но в аптеки не съм намирала.

# 80
Мамии една приятелка ми сподели че през бременността си към 7-8 месец е започнала да пие пробиотик Панда ,който се дава на бебета за колики и след раждането бебето й нямало колики,говорих с АГ при която се следя каза ми че не го изписва и не знае тоест не може да гарантира на 100% че бебето няма да има колики ,но попринцип това било предназначението на препарата.Та моят въпрос е вие какво мислите дали ще има ефект и чували ли сте нещо подобно ?Защото аз мисля да пробвам и се надявам на максимално добър ефект.

# 81
  • Варна
Мами , има ли някоя от вас която е осигурявана на минималната заплата и вече е получавала болничен ?
Много малко ми се струва болничния който получавам , а доколкото знам е 80% от брутното възнаграждение...

# 82
  • Varna, Bulgaria
Осигурявана ли си през последните 18 месеца. Ако си осигурявана на минимума, предполагам около 500 лв, обезщетенивтвето е 80 % , но не повече от срендодневното  нетно възнаграждение, което си получавала примерно около 420 лв на месец. За да видиш какво са ти изчислили, трябва да си извадиш ПИК код, а отделно болничния ако е за 30 дни и те обхващат два месеца, ще имаш два превода.

# 83
  • Враца
Симба, аз съм вече 3 болничен и ме осигуряват на минималната, болничния ми за последните 34 дни е 440 лв.

# 84
Simba и мен ме осигурявят на минималната и за октомври имам превод 500 лв на два превода .

# 85
  • Варна
Получавам средно около 220лв .. но може би на два пъти ли не знам не мога да ги разбера , попринцип болничните ми са от 15то до 15то число .. и да осигурявана съм последните 18 месеца .

# 86
Аз съм осигурявана на минималната,но след няколко дни ще пускам и аз болничен,но не съм много сигурна как се изчислява.Доколкото знам се събира брутото за 18 месеца назад и се дели на броя работни дни за този период.Сумата,която се получи се умножава x 80%,за да се получи средно дневното обезщетение,което ще се умножава по работните дни за съответния месец.Бъркам ли някъде и къде?Моля поправете ме мами..

# 87
  • Varna, Bulgaria
Така е изчислението, с малката разлика, че отделно се сумират
нетните заплатите 18 месеца назад, делят се на работните дни, за да се види среднодневното възнаграждение. И се прави ссравнение между това, което се излислява от брутното *80% и среднодневното нетно и разбира се, се взима не повече от среднодневното нетно възнаграждение. Ако болничният обхваща два месеца, както е на Симба от 15.10 до 15.11 примерно, обикновено първият превод е в началото на.следващия месец т.е. началото на ноември, а вторият трябва да се след 15.11 във вторник или четвъртък след тази дата.

# 88
А това означава ли,че дефакто се взима средно дневното нетно?То е ясно,че ще е по-малко от брутото.

# 89
  • Варна
Промоции в baby.bg - помпите на медела са сууупер 🤗

Общи условия

Активация на акаунт