Велислав Павлов*Димитър Захариев *Диана Димитрова Тема 39

• 16 307
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Фифф, и аз си мисля, че ще стане така. Зорница ще го отблъсне, няма да иска да го вижда, защото ще я е срам, защото по необясними за мен причини ще се чувства виновна, че му се развика, че се скараха, че не му се обади къде отива, че е постъпила глупаво и все такива неща. Дори се чудя дали Ина няма да се прибере с нея, а Марио да стои в другата стая. Ина би могла да и помогне в началото, живяла е в среди, в които със сигурност е имало сексулано насилие, самата тя беше обект на такова.
Аз вярвам, че ще гледаме как Зорница спи сама, а Марио само седи до/на леглото и не смее да я докосне, защото тя ще се стряска в съня си. Как ще мълчат, Зорница ще плаче, няма да иска да говорят, да го погледне.
Как, кога и дали ще го преодолеят не знам. Искам да вярвам, че показаното в петък не е за единия сеир, да предизвикат шок у зрителите.

# 136
Дрийми много ми е интересно как стигаш до такива изводи ? Не за друго, просто аз нямам такива наблюдения. И защо мислиш, че няма да ги дават няколко епизода? Аз пък си мисля, че ще ги дават. При това вкъщи.
Ами Фифф, като гледам досега как много ситуации някак странно ги изкривяват и стигам до тези изводи 😁. Дам, най-логично е Зорница да се срамува, да говори с Марио, но между тях да има стена. И той с много усилия да успее да достигне до нея и да й помогне да превъзмогне случилото се. И точно понеже това е най-логично, по стар обичай ще ни покажат нещо друго.
А за отсъствието, след края на снимките на утрешния епизод, Диана беше писала че ще почива 3 дни. Та затова си мисля, че каквото видим във вторник видим и после пауза. Не знам, може да греша.

# 137
Фифф, и аз си мисля, че ще стане така. Зорница ще го отблъсне, няма да иска да го вижда, защото ще я е срам, защото по необясними за мен причини ще се чувства виновна, че му се развика, че се скараха, че не му се обади къде отива, че е постъпила глупаво и все такива неща. Дори се чудя дали Ина няма да се прибере с нея, а Марио да стои в другата стая. Ина би могла да и помогне в началото, живяла е в среди, в които със сигурност е имало сексулано насилие, самата тя беше обект на такова.
Аз вярвам, че ще гледаме как Зорница спи сама, а Марио само седи до/на леглото и не смее да я докосне, защото тя ще се стряска в съня си. Как ще мълчат, Зорница ще плаче, няма да иска да говорят, да го погледне.
Как, кога и дали ще го преодолеят не знам. Искам да вярвам, че показаното в петък не е за единия сеир, да предизвикат шок у зрителите.

Не е Роси. Сценаристите може да са всякакви, аз нееднократно съм ги нареждала мислено, но всеки сезон поставят важни въпроси. Тази година това е въпросът. Няма как да е за сеира, защото това би било жестоко и ужасно към всяка една от жените, преживяла подобен терор.
Сеир беше историята Зорница-Банков този сезон. Но тук вярвам, че сценаристите ще постъпят разумно и ще оставят Зорница и Марио да преживеят това заедно без да намесват трето лице.

# 138

Роси ,много хубаво си го написала , подписвам се под всяка дума.

# 139
  • Там,където се събуждам щастлива.
Най-прекрасното е ако видим един Банков, който застава до Марио и му подава ръка.
А в седми сезон, ако има сезон и Банков остане, да му намерят една готина докторка!

# 140
Все си мисля, че трябва да ни покажат именно подкрепата, обичта на близките хора. Да, има го шокът, срамът, болката, обвинението, но какво значи да отблъсне Марио, а пък той да е вкъщи до нея. Малко противоречиво ми е. Не говоря за близост между тях, то на никой не му е до това в такива моменти.
Зорница ще има нужда от опора, рамо, на което да се облегне, човек, на който да сподели. Надявам се сценаристите не само да хвърлят проблема, но и да покажат пътищата за решаването му - говорене, споделяне, подкрепа от приятели, семейство, колеги, институциии даже!!! Защото какво като свидетелства и после си САМ - нали това е проблемът, смисълът.

# 141
Няма да е за единия сеир, защото Деси Бакърджиева доста подробно обясни в интервюто, че искат да покажат за този проблем, за насилието над жени, за това, че не трябва да се затварят в себе си, трябва да говорят, трябва да търсят подкрепа. Така че това ще видим. И най-логичното е в целия този процес до нея да е най-близкия ѝ човек. Банков досега спрямо Зорница се държи чудесно - на разстояние и опитвайки се да не ѝ пречи да бъде щастлива. Надявам се, че сега няма да го тресне по главата нещо друго и, както написа Калинка, да им помогне като човек.
И както казах и преди - за мен би било абсурдно и нелогично да вкарат пак идеята за любовен триъгълник в момент на такава трагедия.

# 142
На мен 12 епизода ми се вижда твърде кратко като време, за да успеят да покажат през какво всъщност преминава една жена след такъв ужас и какъв път трябва да извърви. То е лесно да щракнеш с пръсти и да кажеш 4 месеца по-късно, но какво всъщност се случва с тези жени през тези 4 месеца? Дано успеем да видим.
Да не забравяме, че имат и други истории да довършват/започват. Но може и да греша, не знам. Ако все пак сценаристите успеят да си структурират така историята, че нещата да имат смисъл и да са достоверни. Но без скок във времето не виждам как ще усеят да разкажат всички истории. А това си е доста рисковано след такава сцена като в петък, понеже съвсем лесно рискуват да ни покажат твърде малко от превъзмогването на болката.
Роси, много хубава премяна имаш Heart

# 143
Най-прекрасното е ако видим един Банков, който застава до Марио и му подава ръка.
А в седми сезон, ако има сезон и Банков остане, да му намерят една готина докторка!
Това би било прекрасно наистина. Дано трагичните обстоятелства да повлияят на Банков в такава посока. Защото до момента в поведението му към Марио конкретно, аз нищо мъжко не видях.

# 144
Аничка, аз смятам, че утре ще ни покажат състоянието ѝ след изнасилването, явно ще е много тежко и драматично, ако съдим  по думите на Диана, евентуално още един-два епизода и след това ще прескочим във времето, както беше с Вяра и опита ѝ за самоубийство и ще видим как Зорница се е стабилизирала, но не е преодоляла травмата все още, как избягва интимности и т.н. и до края на сезона можем да видим единствено как преодолява това. За друго в 12 епизода няма време.

# 145
  • София
Дани, по отблъсне нямам предвида да го гони, да късат или нещо подобно. А по-скоро като дистанция, нежелание да говорят, да споделят. Това е едно от нещата, с които Марио да се бори - как да счупи черупката, в която ще се затвори Зорница, как да стигне отново до нея.

Ани, нали Simple Smile. Реших, че все пак българското предложение за Оскар си заслужава да ми постои на аватара Simple Smile

# 146
На мен едно нещо не ми дава мира. Защо изобщо вкарват онази реплика в устата на Марио какво правели Зорница и Банков заедно в линейката? Нямам никакво нормално обяснение за нея. Ако са решили да няма сеир, това за мен е едно напълно ненужно и излишно изказване. Не знам кой я е измислил тази тъпотия, но ми е толкова не на място на фона на цялата покъртителна ситуация.

# 147
На мен едно нещо не ми дава мира. Защо изобщо вкарват онази реплика в устата на Марио какво правели Зорница и Банков заедно в линейката? Нямам никакво нормално обяснение за нея. Ако са решили да няма сеир, това за мен е едно напълно ненужно и излишно изказване. Не знам кой я е измислил тази тъпотия, но ми е толкова не на място на фона на цялата покъртителна ситуация.

Мога да предложа моето тълкувание Simple Smile
Представяме си ситуация, при която телефонът на Зорница звъни и отсреща е не Банков, а Марио. Марио пристига, вижда Зорница, очевидно не особено добре, наръган мъж. Какво става, добре ли си? Ще е първият му въпрос. Предполагам, че такъв ще бъде и на Банков. Обаче ако Зорница каже на Банков "Добре съм, човекът умира, не ми задавай въпроси", той ще си затвори устата и няма да пита повече. Марио няма да го направи, той ще подивее и докато не разбере, че Зорница е добре, няма и да го погледне онзи. Който е критичен и виси на косъм. Умре ли, става още по-лошо, а Марио може да бъде подведен под отговорност. Затова Марио го изваждаме от картинката.
Какво има Марио като информация - Зорница не му вдига телефона, праща му смс да не ѝ звъни, изключва си телефона. На сутринта Марио е в рапорт залата заедно с Банков и изведнъж Банков и Зорница се появяват в линейка заедно с ранен мъж. Той не вижда тя как е, вижда я седяща там в дъното.
"Мога ли да попитам как се озовахте в линейката заедно?" ние съвсем първосигнално го възприемаме като проява на ревност. Но може да е реплика на пълно недоумение какво, по дяволите, се случва и как тя се е озовала изведнъж там. Марио няма как да знае в този момент, че Зорница е зле.
Иначе какво очаквате да се случи, ако не зададе този въпрос? Да зареже критичния и да ходи да пита Зорница какво става, щото цяла нощ ѝ е звънял. Като не знае, че тя е зле, естествено, че ще поеме умиращия човек, защото е лекар и е на работа. Семейните разпри могат да почакат. Или просто да поеме пациента, без да каже нищо? Пак не върви.

# 148
  • София
Майова, надявам се да е извадена от контекста и за това да звъчи така.
Но реално ние знаем какво се е случило, а Марио няма никаква представа. Това, което той знае е, че Зорница го заплаши, че ще го остави да си мисли сам, че си тръгва сама, не му звъни, не му отговаря на обажданията, праща смс-и да не и звъни, изключва си телефона, не се прибира и изведнъж се появява в линейка с ранен мъж.
От друга страна Марио беше в рапорт залата заедно с Банков, т.е. обяснимо е да се чуди как са се озовали заедно в линейката.

Ух, не знам. Може и да е защото така ми се иска и някак не мога да повярвам, че след такава случка ще ни занимават с тоя сеир.

Хахаха, абе Москита, бе.

# 149
Роси, като индиго сме Joy Kissing Heart

Някой тук беше писал по-рано, че е добре, че Марио не знае кого оперира, аз също смятам така. Няма да се учудя, ако успее да го спаси, ние виждаме права линия, ама след това може и да се изкриви, ако го млати с тока достатъчно дълго време Joy Ако беше разбрал преди това какво е станало, само щеше да отиде да забие пръст в раната на оня. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт