Коледа 2018

  • 103 850
  • 1 162
  •   1
Отговори
# 810
  • Мнения: 8 481
И аз тази година съм с краварката в левия ъгъл. Peace Мини щолените на Лабрекс ще ги правя с немското от Лидл, че купих онзи ден, дано е читаво.
Пудра захар ползвам на Захира, сякаш добре се покриха рохличките.
Днес ще правя мини щолените и ричарели.

За Нова година съм решила Гараш да направя. Марчева , ти ли имаше рецепта? ММ харесал една в интернет, но не беше от теб. Той иска Гараш, но ще заложа на твоята, после ще търся рецептата ( имам спомен, че ти имаше).
Хубав ден, вълшебници!
Много красоти сте показали!  bouquet

# 811
  • Русе
  • Мнения: 6 234
..................................................................Сега, обаче, се замислих нещо - преди няколко дни бях във Виена и буквално се влюбих в глювайна. Никога не съм вярвала, че ще ми хареса толкова. Сега търся хубава рецепта, изрових нета и май тази е най-подходяща, но пък се казва пунш, а не глювайн. Дали е същото?
.............................................................
https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … 1ShZS0t81Zi7GRpQC

# 812
  • Мнения: 16 190
Много са ви красиви сладките. Моите не са, но поне са вкусни.
За Коледа съм решила да правя торта Пияна вишна, че имам много вишни от вишновката, но не си харесах рецепта. Можете ли да ми предложите нещо? А бонбоните с маскарпоне и бишкоти колко дни издържат?

# 813
  • София
  • Мнения: 12 740
Много са ви красиви сладките. Моите не са, но поне са вкусни.
За Коледа съм решила да правя торта Пияна вишна, че имам много вишни от вишновката, но не си харесах рецепта. Можете ли да ми предложите нещо? А бонбоните с маскарпоне и бишкоти колко дни издържат?

Тази ми е любима: Вишнева торта *Наслаждение*, а с твоите вишни мисля, че ще стане супер!

# 814
  • Мнения: 16 190
Звучи и изглежда интересно, благодаря!

# 815
  • София-Младост
  • Мнения: 24 090
Аз почти съм готова със сладките Simple Smile Сега, обаче, се замислих нещо - преди няколко дни бях във Виена и буквално се влюбих в глювайна. Никога не съм вярвала, че ще ми хареса толкова. Сега търся хубава рецепта, изрових нета и май тази е най-подходяща, но пък се казва пунш, а не глювайн. Дали е същото?

https://www.kulinarno-joana.com/2011/01/viennese-christmas-punch/

Поздрав
Можеш да попиташ момичетата, който живят в Германия или Австрия за по-автентична рецепта.
Виж тези две:
https://www.thekitchn.com/recipe-german-gluhwein-238371
http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=1845-gluvain
Мисля, че и рецептата на Йоана е хубава, нищо че пише пунш.

# 816
  • Viena
  • Мнения: 3 972
Има и готов микс от подправки, които слага в заагрято вино и става екстра.

# 817
  • Мнения: 495
Здравейте , искам да попитам за тази рецепта на шведски коледни бисквити каква сметана използвате

    25о г
     захар
    150 г
     течен мед
    200 г
     масло
    150 мл
     сметана
    1 с. л.
     смлян джинджифил
    1 с. л.
     кардамон
    ¼ ч. л.
     карамфил
    1 с. л.
     сода бикарбонат
    700 г
     бяло брашно

Благодаря предварително  Blush

# 818
  • Мнения: 14 952
Закъсах със съхранението. Продават ли някъде картонени кутии във физически магазини или само по сайтовете.

# 819
  • София-Младост
  • Мнения: 24 090
Закъсах със съхранението. Продават ли някъде картонени кутии във физически магазини или само по сайтовете.
Град?

http://opakovki.bg/
http://www.aromashouse.com/
Сладката къща

# 820
  • София
  • Мнения: 12 740
Аз почти съм готова със сладките Simple Smile Сега, обаче, се замислих нещо - преди няколко дни бях във Виена и буквално се влюбих в глювайна. Никога не съм вярвала, че ще ми хареса толкова. Сега търся хубава рецепта, изрових нета и май тази е най-подходяща, но пък се казва пунш, а не глювайн. Дали е същото?

https://www.kulinarno-joana.com/2011/01/viennese-christmas-punch/

Поздрав


Ето една рецепта:

За 8-10 чаши греяно вино:

- 120 грама захар
- 1л гроздов сок
- 1 л червено вино
- 400 мл Порто
- 1 пръчка канела
- 2 дафинови листа
- 1 звезда анасон
- 5 карамфилчета
- 4 плодове от хвойна
- 1/4 лимон - разрязан на 4
- 1/2 портокал - разрязан на 4

В тенджера се карамелизира захарта. След това към нея се добавя загрятият гроздов сок и двата вида вино. Слагат се подправките и плодовете и се вари 20 минути. Сипва се в чаши и се поднася горещ.

# 821
  • София
  • Мнения: 3 370
Вчера правих портокалови сладки с шоколад.

# 822
  • Мнения: 210
Закъсах със съхранението. Продават ли някъде картонени кутии във физически магазини или само по сайтовете.
Ако си в София - Джъмбо, Икеа
Кутии от обувки?

А на шведските коледни бисквитки слагам сметана за готвене. Харесвах много на campus, но не я намирам вече в Била и купувам каквато намеря.

# 823
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 972
Здравейте , искам да попитам за тази рецепта на шведски коледни бисквити каква сметана използвате

   
Скрит текст:
25о г
     захар
    150 г
     течен мед
    200 г
     масло
    150 мл
     сметана
    1 с. л.
     смлян джинджифил
    1 с. л.
     кардамон
    ¼ ч. л.
     карамфил
    1 с. л.
     сода бикарбонат
    700 г
     бяло брашно

Благодаря предварително  Blush

за тази рецепта е въпросът, нали?
Simple Smile
и аз се чудих първата година, в която ги правих, но опитах със заквасена сметана, получи се и всеки път слагам такава.
възможно е идеята на мастър-шефа да е била друга, но с тази ми се получи. Simple Smile

# 824
  • Мнения: 14 952
Благодаря момичета и ул. Неофит рилски ми е близо у джъмбо ще  се намери.

Общи условия

Активация на акаунт