Коледа 2018

  • 103 818
  • 1 162
  •   1
Отговори
# 915
  • София
  • Мнения: 12 229
Торта „Гараш” по рецептата на Марчева е разкош, потвърждавам!
Марчева, едно въпросче към теб, направих шведски масл.б/тис малиново сладко, но нямам форма за мини мъфини и го пекох направо в тавата, но ми се разляха, въпреки че ги охладих на балкона добре, та защо? Иначе са страхотниии!
А малиновото сладко купих домашно от Сърбия, невероятно ароматно. Оттам си взех и пудра захар, и бяло и царев. брашно, еми нямат грешка. Пудра си нося и от Турция, никога не купувам оттук.
Поздравления за всички за вкусотийките !
Трябва да са тези бисквити -
да ти кажа, направо са си сложни, нямам обяснение защо , но единственото е, че трябва да се изпекат на високи градуси, за да ги грабне фурната и така няма да се разлеят.  Тази години също ги правих, ами разляха ми се и много се ядосах, прибрах ги, но вероятно няма да ги  дам и ще си ги ям сама.  Mr. Green
А за продуктите - нямат грешка тези от Сърбия , също и Турция.  Точно от Сърбия Марчев ми донесе едно мазило, сметана и на големи парчета люти туршийка, е, няма такъв разкош.

Може ли и на мен някой да ми отговори, какво да си правя шоколада? Blush
Това което ми остане, винаги ми остава  го прибирам в хладилника и все ще му дойде времето.

............

marchеva14, в рецептата за бонбоните пише 40мл. еспресо. Нямам кафе машина, така че каква е идеята на еспресото, аромат ли?
Еспресото овлажнява тестото, и дава много хубав аромат, трябва да присъства, замени го с нес кафе разтворено във вода , ако и това нямаш предполагам, че пиете кафе и добави това което ползваш.

# 916
  • Viena
  • Мнения: 3 972
Още малко и от мен.

# 917
  • Русе
  • Мнения: 6 232
Започнахме със сладките - локумки.

# 918
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 9 954
Марчева, мисля да направя Гараш за нова година. Колко дни по-рано мога да я направя, за да не е в последния момент? 2-3 дни?

# 919
  • Варна и...духом на Босфора
  • Мнения: 2 727
Този кувертюр, Лидълския на Белбек, наистина не е толкова добър като Емилия Зайни.
Аз ще ползвам тъмния тези дни,как го разтопяване,Лидълския,на водна баня,и масло ли се добавя или олио?

# 920
  • София
  • Мнения: 12 229
Марчева, мисля да направя Гараш за нова година. Колко дни по-рано мога да я направя, за да не е в последния момент? 2-3 дни?
1-2 дни е добре.
Този кувертюр, Лидълския на Белбек, наистина не е толкова добър като Емилия Зайни.
Аз ще ползвам тъмния тези дни,как го разтопяване,Лидълския,на водна баня,и масло ли се добавя или олио?
Този от Лидл добавям 1 ч.л. олио на 100 г шоколад.

# 921
  • Мнения: 1 953
Аз имам само такъв, лидълски. Днес си играх с него, утре пак. Един развалих от глупост, стана много бързо. Котлона беше силничък, оставих съда с шоколада за кратко във водата и се развали. С него правих напуканите, разтопи се чудесно, днес след инцидента с единия, другият също се разтопи. Чупя го на 4 и бъркам постоянно. Добавих само малко масло. Четох, че на 100 гр. се слага 1 суп. лъжица. При мен можеш и по-малко да е било.

# 922
  • гр.Добрич
  • Мнения: 2 536
MoHu Todorinska  - благодаря!

marchеva14, благодаря! Ще разтворя нес кафе, иначе пия на джезве.

# 923
  • ES
  • Мнения: 2 192
Е, не можах да им устоя на тия гИвреци.


И каквото остана от меденките

# 924
  • Мнения: 6 155
Мале, страшни гевреци 😍 Я подшушнете рецептата, че пак изтървах.

# 925
# 926
  • Някъде по Дунава
  • Мнения: 5 471
Да попитам може ли маслените бисквити с малиново сладко да се пекат в метални формички за кошнички.

# 927
  • Мнения: 6 335
Много харесвам тези бисквити, но този път мисля да заменя филираните бадеми с подсладени портокалови корички. Според вас трябва ли да намаля количеството на шоколада или захарта или да си остане така. Притеснява ме да не станат прекалено сладки. Не помня от къде съм я взела, затова не посочвам източник.

 БИСКВИТИ С НАТУРАЛЕН ШОКОЛАД
Продукти:
2 ½ чаши брашно
½ ч.л. сода бикарбонат
½ ч.л. сол
120 гр. меко масло
140 гр. кристална захар
100 гр. кафява захар
1 ч.л. ванилов екстракт
2 големи яйца
200 гр. натурален шоколад
100 гр. филирани бадеми

# 928
  • Мнения: 14 952
Simple Smile На тез гевречета и аз съм им хвърлила око.
Вчера беше голямото печене, всичко се получи, останаха ми само украсите и довършителните работи.
http://sunshineskitchen.com/orange-chocolate-chip-cookies/, а тези почти ги няма вече. Лесни, вкусни, за първи път ги правя, но няма да е за последен.
Тези също станаха страхотни
http://marmottesetchocolat.blogspot.com/2016/12/02-biscuits-de-n … garam-masala.html

Сега съм в чуденки за гарнитурите на месото.
Към патешко какво ще препоръчате.

# 929
  • София
  • Мнения: 7 333

Записвам се и аз с моите аматьорски коледни сладки. Тези с малиново сладко изобщо не ми се получиха, сладкото се разтече при печенето, но са много вкусни. Меденките слепенитв са по рецепта на Джемма и са наистина страхотни. Любимите ми кравайчета на Наталина, изпуснах кутията и половината се натрошиха, но няма да отидат зян. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт