Коледа 2018

  • 103 764
  • 1 162
  •   1
Отговори
# 960
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
Аз набързичко сътворих това.
Благодаря, Марчева Heart
Имам още малко да довърша, но нямах търпение


# 961
  • Мнения: 1 559
Разкошни неща показвате момичета.

Тази година и аз се позавъртях повечко в кухнята и спретнах някои сладки- меденки, рохлички, линцери,масленки и арменски сладки засега. В плана ми са включени и шоколадовите напукани сладки  и забравените сладки.

Обаче имам проблем със съхранението им- арменските сладки ми се овлажняват, въпреки, че ги оставих хубаво да изстинат върху решетка. Тях съм ги сложила в една стъкленица и отгоре съм им метнала свежо фолио. В студена, не отопляема стая са. Дали е от това? Чудя се дали да не ги прехвърля в картонена кутия?

# 962
  • Мнения: 15 066
Аз винаги слагам салфетки на дъното и по стените. Тази година сложих пекарска хартия.

# 963
  • София
  • Мнения: 12 229
Малко бАнбонки да ви почерпя  Simple Smile

# 964
  • Мнения: 8 480
Аз съхранявам сладките в метални кутии , като на дъното и отгоре слагам салфетки. Затварям с капака на кутията. Тази година навсякъде отопляваме, крия ги в шкаф в спалнята, където е най-хладно. Миналата година ги съхранявах в неотоплена стая, не съм имала проблем. Peace

# 965
  • Мнения: 6 154
Марчева! И аз ще ги правя в неделя тези разкошества, кажи за златния прашец откъде е 😍

И да питам, понеже по празниците ще пътуваме, а не ми се ще да мъкна сладки и да украсявам там, дали ако утре си ги декорирам с шоколад ще им стане нещо за 2-3 дни? За тези маслените сладки.

# 966
  • София
  • Мнения: 12 229
Марчева! И аз ще ги правя в неделя тези разкошества, кажи за златния прашец откъде е 😍

И да питам, понеже по празниците ще пътуваме, а не ми се ще да мъкна сладки и да украсявам там, дали ако утре си ги декорирам с шоколад ще им стане нещо за 2-3 дни? За тези маслените сладки.
Взех го от Арома Хаус - има.
Декорирай съвсем спокойно, няма никакъв проблем.

# 967
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 424
Готова съм вече със сладките за Коледа. Довърших меденките, ето част от тях:

# 968
  • Стара Загора
  • Мнения: 421
Не съм влизала 2 дни и съм изпусната такива красоти. Някой питаше какво да направи с несполучливо разтопен шоколад - залят със загрята течна сметана,  разбърква се до хомогенност и се охлажда няколко часа в хладилника. Стават страхотни шоколадови трюфели.  Овалвам  ги в какао или счукани ядки.
Аз днес ще захващам коледно пънче,  а тези сладки с шоколад и кокосово брашно си направих само за мен,  сравнително ниско-въглехидратни:

# 969
  • Мнения: 6 154
Марчева, а бонбоните с бишкоти имаш ли представа колко време могат да изкарат?  Аз първия път като правих се изядоха светкавично и не знам дали да рискувам и да ги направя днес за 25-ти чак.

# 970
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 968
Не съм влизала 2 дни и съм изпусната такива красоти. Някой питаше какво да направи с несполучливо разтопен шоколад - залят със загрята течна сметана,  разбърква се до хомогенност и се охлажда няколко часа в хладилника. Стават страхотни шоколадови трюфели.  Овалвам  ги в какао или счукани ядки.
Аз днес ще захващам коледно пънче,  а тези сладки с шоколад и кокосово брашно си направих само за мен,  сравнително ниско-въглехидратни:
Скрит текст:

може ли рецептата? имам чашка кокосово брашно. Simple Smile да не иде зян.

# 971
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
Аз да питам; с карамелите кокосови стърготини, минати през блендера дали ще станат?
Отдавна се мотаят из къщи, а сега май им дойде реда.

# 972
  • Стара Загора
  • Мнения: 421
Не съм влизала 2 дни и съм изпусната такива красоти. Някой питаше какво да направи с несполучливо разтопен шоколад - залят със загрята течна сметана,  разбърква се до хомогенност и се охлажда няколко часа в хладилника. Стават страхотни шоколадови трюфели.  Овалвам  ги в какао или счукани ядки.
Аз днес ще захващам коледно пънче,  а тези сладки с шоколад и кокосово брашно си направих само за мен,  сравнително ниско-въглехидратни:
Скрит текст:

може ли рецептата? имам чашка кокосово брашно. Simple Smile да не иде зян.
Разбира се ☺️
2 яйца се разбиват с телена бъркалка или вилица заедно с 50 гр. захар мусковадо ( в рецептата,  която гледах използват Еритритол, но аз нямам и за това използвах мусковадо). Добавя се ванилия, 60 гр. меко масло, 1 суп. Лъжица  Желатин,  половин ч. л. хлебна сода, щипка сол. Разбърква се и се прибавя около половин чаена чаша кокосово брашно (не го претеглих, по рецепта е : 1/3 чаша + 3 ч.л. Кокосово брашно). Накрая се добавя и 100 гр.  черен шоколад нарязан на парченца.  От сместа се оформят малки бисквитки и се пекат 10 минути на 180 градуса.
Не се разляха изобщо, първоначално ги наредих на голямо разстояние една от друга, но нямаше нужда.

# 973
  • Стара Загора
  • Мнения: 421
Аз да питам; с карамелите кокосови стърготини, минати през блендера дали ще станат?
Отдавна се мотаят из къщи, а сега май им дойде реда.
Предполагам че ще стане също. Много хора си правят така кокосово брашно от стърготини с блендер, но аз не съм провала.

# 974
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
Ако ги направя,непременно ще пиша какво се е получило. Благодаря за рецептата!

Общи условия

Активация на акаунт