Коледа 2018

  • 104 121
  • 1 162
  •   1
Отговори
# 450
# 451
  • Пловдив
  • Мнения: 641
makak би ли споделила бройката на рохличките?Предполагам това е от една доза?
Plamache_ пудра захар ползвам на Крина.
Тавата ми е за 42 бр., но на две от формичките ми се е олюпило покритието и не слагам в тях

ако ги направиш така излизат точно 2 тавички
На снимката е само първата тавичка без едно счупено и едно изядено
Satisfied

# 452
  • Мнения: 6 157
В Кауфланд днес видях и друга форма за рохлички, не е силиконова  и е по-голяма.

# 453
  • Мнения: 15 073
И аз я видях, но формичката (за сладката) беше твърде малка и плитка. Силиконови не видях.

# 454
  • София
  • Мнения: 3 370
Марчева,имаш  ли идея защо белтъците за "грозните"ореховки защо се разбиват на котлона?Аз разлика не забелязах с разбитите по стандартен начин.

# 455
  • София
  • Мнения: 12 141
И аз я видях, но формичката (за сладката) беше твърде малка и плитка.
Именно заради това не я купих.Иначе видях и силиконовата форма,но е само с 16 гнезда.
Освен утре да проверя дали още я има тази форма,металната,не силиконовата.
А как се вадят сладките от нея без да се чупят и без да се нарани покритието?

# 456
  • Мнения: 9 050
Марчева,имаш  ли идея защо белтъците за "грозните"ореховки защо се разбиват на котлона?Аз разлика не забелязах с разбитите по стандартен начин.
Разликата е в твърдостта. Разбиването на белтъци на котлона прави снегът по-твърд. След това, при печене, сладките стават много по-различни от тези, разбити без загряване. Може да пробваш непосредствено сравнение (да направиш половин доза разбити на топлина и половин без и да ги изпечеш заедно. Ще видиш разликата 😉
Иначе и аз за първи път от Марчева видях разбиване директно на котлона. Обикновено това се прави на водна баня. Но и на слаб котлон става. Стига да не изтървеш положението.

# 457
  • София
  • Мнения: 12
Здравейте, все удрям на камък с пудрата захар. Моля споделете вие каква ползвате, искам да полепва по сладките, а не да се ръси като сол.

Привет, аз ползвам пудра захар на ДИАМАНТ, тя е с нишесте.

# 458
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 977
винаги съм се чудила защо някои пудра захари не са сладки, а то за какво било!
бих искала когато купувам пудра захар искам в нея да има само захар, ккато и в кокосовите стърготини.
в тази връзка - кокосовите стърготини на Биосет, малка разфасовка не са само кокосови стърготини, а има брашно.
да го имат предвид тези, които ще правят кокоските на Лабрекс.
с тях кокоските не са рехави и въздушни.

# 459
  • Мнения: 51
Здравейте, дами! Към вас се присъединява една бъдеща мама. Това беше поводът да се регистрирам във форума, но се радвам, че попаднах и на тази така сладка и ароматна тема.
Пека коледни сладки откакто имам собствено домакинство, но разбира се с мама сме правили много заедно през годините.
От цялото изобилие, което сте споделили тепърва ще избирам. Може би ще опитам и аз рохличките, които изглежда тук са фаворит. През последните години с половинката сме правили меденки, какаовите джинджифилови сладки на Йоана, миналата година кучидати (много ароматни), скалички.
Желая весели празници на всички и благодаря, че споделяте не само рецептите, но и съвети препоръки Simple Smile

# 460
# 461
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Свети Добре  Hug, чиста пудра захар, без примеси, се продава само в специални магазини и се ползва за разни трудни декораторски техники.
Иначе към пудрата винаги добавят нишесте, тъй като иначе тя много бързо става на бучки.

Аз дотук - нищо. Вместо с печене, се занимавам с украси тази година. Още има време, но да видим дали ще ме осени вдъхновение.

Показвам една бисквита от предния декември, че както върви, този декември може и да няма  Mr. Green




# 462
  • Мнения: 12 855
Една ама каква! С нея отметна целогодишното правене. Разкошна е Simple Smile

# 463
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 977
супер изглежда.
не знаех за брашното в пудрата. странно ми е.

# 464
  • София
  • Мнения: 12 141
Страхотна бисквитка!
И аз не знаех,че в пудрата захар се слага брашно. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт