Коледа 2018

  • 103 974
  • 1 162
  •   1
Отговори
# 660
  • На брега на реката
  • Мнения: 4 361
Понеже утре смятам да запретвам ръкави, си направих списък с любимите рецепти. Арменските сладки са ни любими и не пропускам година без тях. Но сега сме в страна, където локум няма да намеря лесно и се чудя с какво мога да заменя пълнежа. Шоколад? Ядките са ясни, но без локум май няма да е същото...

# 661
  • Мнения: 10 717
Zest, турски магазини няма ли край вас или international? Иначе аз съм ползвала всякакъв род гумени бонбони.

# 662
  • Стара Загора
  • Мнения: 421
tani_sz, страхотни са! Как направихте гъбките?

Препоръчвам рецепта за меденки - https://-spam308-/napukani-medenki/. Суперски станаха, цялата къща мирише на канела и джинджифил Simple Smile
Благодаря ти ☺️ Гъбките са от смес за целувки. Слепвах двете части с разтопен шоколад.

# 663
  • На брега на реката
  • Мнения: 4 361
Zest, турски магазини няма ли край вас или international? Иначе аз съм ползвала всякакъв род гумени бонбони.
Има, разбира се. Но в следващите два дни го дават бедствено времето и смятам, да не си подаваме носа. През седмицата ми е невъзможно, а идния уикенд ми идва късничко. Нали знаеш, сега и на мига. Желирани бонбони ще са Blush

# 664
  • Мнения: 2 856
Zest, а защо не си направите локум Grinning

https://svanya.blogspot.com/2016/12/blog-post_9.html

Марчева, благодаря още веднъж за включването. Определено няма да рискувам повече с този марципан от Лидъл.

# 665
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 9 955
С дъщеря ми днес ще правим първа доза меденки. От няколко години правя по рецепта на Джема и винаги стават чудесни.

# 666
  • Мнения: 51
Знаете ли колко време (предполагам не много) мога да съхраня сурови белтъци в хладилника? Виждам, че в повечето теста се ползват само жълтъци и идеята ми е евентуално да събера всички излишни белтъци за целувки.
Та понеже се притеснявам за съхранението на белтъците, може би да си направя всички теста, да опека целувките, а другите сладки поетапно да пека през седмицата...

# 667
  • Мнения: 9 050
Ако ги оставиш да престоят 48 часа, можеш да направиш с тях макарони.
Иначе, зависи от начина на опаковане. Могат да издържат няколко дни, ако са добре покрити.

# 668
  • София
  • Мнения: 12 233
Знаете ли колко време (предполагам не много) мога да съхраня сурови белтъци в хладилника? Виждам, че в повечето теста се ползват само жълтъци и идеята ми е евентуално да събера всички излишни белтъци за целувки.
Та понеже се притеснявам за съхранението на белтъците, може би да си направя всички теста, да опека целувките, а другите сладки поетапно да пека през седмицата...

Поставяш ги в купичка, покриваш със свежо фолио и до 10-12 дни съвсем спокойно издържат. Можеш и да ги замразиш във фризер. Така основно ги замразявам и след това ги ползвам за какво ти реша.

# 669
  • Мнения: 6 329
момичета, влизам с няколко въпроса
 - на двойно напуканите в една доза един бакпулвер ли слагаме? Защото пише две чаени лъжици..
 - на линцерите в тестото нямаме ли бадеми? в рецептата от първа страница не е дадено, а аз си спомням, че сагах... Бъркам ли?

# 670
  • Мнения: 12 852
До 5 дни в хладилник, повече не съм държала. В бурканче с капак.
Иначе във фризера - да.

# 671
  • Мнения: 14 954
Може ли да ми препоръчате ситно смляно бадемово брашно. Купувам от магазин балев био, обаче е все по-едро смляно.

Белтъците съхранявам както Марчева е обяснила със свежо фолио. За макароните ги държа да са стари от 3 до 5 дена, както дойде с времето.

# 672
  • Мнения: 6 157
Бадемово брашно последно купих от Лидъл по препоръка от темата.

# 673
  • Мнения: 12 852
Лидълското още не съм отворила. Дано е фино.
Иначе от индийски магазин съм купувала. Вярно, отлично качество, но 13 лв за 300 г. Мерси Smile
Преди купувах пак от тях, кило за 23 лв., но беше на друга фирма.

# 674
  • Мнения: 14 954
В постоянния асортимент на лидъл ли е бадемовото брашно.

Общи условия

Активация на акаунт