Коледа 2018

• 103 863
  • 1 162
  •   1
Отговори
# 825
  • София-Младост
Шоколадов чипс мога ли да намеря в масовите вериги...за метро знам, че има. Накрая ще ги направя портокаловите бисквитки на Ирина без шоколад и готово:)

# 826
Здравейте , искам да попитам за тази рецепта на шведски коледни бисквити каква сметана използвате

Скрит текст:
25о г
     захар
    150 г
     течен мед
    200 г
     масло
    150 мл
     сметана
    1 с. л.
     смлян джинджифил
    1 с. л.
     кардамон
    ¼ ч. л.
     карамфил
    1 с. л.
     сода бикарбонат
    700 г
     бяло брашно

Благодаря предварително  Blush

за тази рецепта е въпросът, нали?
Simple Smile
и аз се чудих първата година, в която ги правих, но опитах със заквасена сметана, получи се и всеки път слагам такава.
възможно е идеята на мастър-шефа да е била друга, но с тази ми се получи. Simple Smile

Много ти благодаря Heart Eyes

# 827
  • Viena
А, какви торти ще правите? Ще имам много гости и ми трябва нещо много добро.

# 828
.............................
За Коледа съм решила да правя торта Пияна вишна, че имам много вишни от вишновката, но не си харесах рецепта. Можете ли да ми предложите нещо? ............

Съни, можеш да направиш блатовете от шоколадовата торта на Ири Купенска, а за крем да смесиш маскарпоне с бита сметана. Вишните пръсни върху крема между блатовете.
Ако правиш бонбоните с бишкоти можеш да сложиш в средата по една пияна вишна.

Ала-Бала, купувала съм от Кауфланд и Лидъл със сигурност. А, ако накълцаш на  малки парченца шоколад с по-голям процент какао дали няма да се получи?

Нелче, знаеш че чувствата са взаимни Hug Kissing Heart.

# 829
[]Френска селска, вече опекох блатовете, ще я сглобявам в събота или неделя

# 830
  • София-Младост

Ала-Бала, купувала съм от Кауфланд и Лидъл със сигурност. А, ако накълцаш на  малки парченца шоколад с по-голям процент какао дали няма да се получи?
Не знам що смятам, че трябва да е температуроустойчив, иначе това също е вариант...а лидл-ски май иммя някакъв, на люспи.

Последна редакция: ср, 19 дек 2018, 11:32 от Ала-Бала

# 831
  • София
Ала-Бала,и моите са от Лидъл,но май не им постоянен асортимент.
В моите бисквити сложих 200гр,а не 300 както по рецептата.И децата казаха ,че портокала много.Следващия път ще пробвам с кората на 1 портокал.

# 832
  • София

Аз мисля да е този Чийзкейк с маскарпоне, рикота и конфитюр.

# 833

Тази торта ми е една от най-икономичните като можеш да смениш крема - да не е със сметана, а с друг любим за теб и твоето семейство крем (например с маскарпоне много харесвам)

https://recepti.ezine.bg/r-109883-Красива_торта_за_Свети_Валентин

# 834
Искам да покрия едни бисквити с шоколад, т.е. потопя. Да добавя ли 30 мл. сметана към шоколдовия кувертюр и масло, или само масло, или по-малко сметана? Ако е само шоколад, не е ли много твърд, пък с толкова много сметана, няма ли да е много течно?

# 835
Утре ще правя сълзички от бутер тесто за коледен базар. Кое бутер тесто да избера като най- качествено? Давам наличните варианти от магазините около нас- СВА, Белла, това за разточване от Лидъл и ако има някакво в асортимента на Била.

# 836
  • София-Младост
Искам да покрия едни бисквити с шоколад, т.е. потопя. Да добавя ли 30 мл. сметана към шоколдовия кувертюр и масло, или само масло, или по-малко сметана? Ако е само шоколад, не е ли много твърд, пък с толкова много сметана, няма ли да е много течно?
Значи или правиш по-гъст ганаш, или директно с разтопен шоколад...аз бих избрала второт, за да стегне хубаво.

mariat
До сега винаги с Лидл-ското съм правила, доволна съм. Само, че не го разточвам.

# 837
  • гр.София
Утре ще правя сълзички от бутер тесто за коледен базар. Кое бутер тесто да избера като най- качествено? Давам наличните варианти от магазините около нас- СВА, Белла, това за разточване от Лидъл и ако има някакво в асортимента на Била.
Мари, точно вчера правих от лидълското бутер тесто сълзици и бутер пици, и аз като Ала Бала не разточвам, поръсвам със захар и канела, навивам, режа и редя в тавичка и отгоре как поръсвам с захар, станаха перфектни!

# 838
Момичета, тези вафлени и фонданови принтове само изрязвам и лепя върху бисквитата, нали? Нещо друго специално с тях трябва ли да правя?

# 839
В двойно напуканите сладки колко гр масло слагате? В рецептата пише половин чаена чаша, но разтопено ли трябва да бъде?

Общи условия

Активация на акаунт