Коледа 2018

• 103 836
  • 1 162
  •   1
Отговори
# 855
  • София
....................
Момичета да знаете , че Марчева е изключителна домакиня и жена.Имам честа да я познавам .Да наистина е чест да познаваш жена като нея.Та какъвто и да съвет да даде я слушайте и няма да сбъркате.
Марче , пак целувки от далечен Тексас.
Embarassed  Blush Стига , де, ако ме знаят какво съм зло.....
Направи тортата Гараш, няма да съжаляваш.
Скрит текст:
и ми се обади да се чуем, задължително!!! Ще те чакам.  Heart Eyes

Марчева, тая ли ти е хит(тортата) Да я правя ли пробно или? 😁
janaa777, нямам лоша торта и торта която да не става. Във всяка има работа, не е да няма, има си въртележка, но рецептите не са сложни, само описанията които съм дала са повечко , за да е ясно за всеки който ги работи какво точно трябва да направи. Последната която по-нагоре пуснах,  Орехово-карамелената с ябълки е лека, ябълките много добре си кореспондират с карамела и най-вече тя винаги става, и не на последно място на външен вид е много красива.  Гараш тортата ще имаш повече занимавка, но е фантастична торта. Влез там където публикувам, за съжаление нямам блог, и можеш да видиш всички торти които съм работи и най-вече най-долу има източници и можеш да ги отвориш през You Tube има ги . Повечето са от чуждестранни кулин. сайтове , но винаги подбирам това което е лесно. Пробвай .  Simple Smile
Не се разбирам с белия шоколад и това е. Различни видове съм купувала, все жълтее.Ако разтопя само шоколад /например за звездичките/при шприцоване  на 3-4 и вече се е сгъстил,ако сложа сметана пак нещо не е наред.Какъв бял шоколад ползвате и как го приготвяте?
Той винаги жълтее, това е само какаово масло,  няма кристално бял цвят, но след като се охлади се избистря, но си е лек нюанс на бледо жълто. С бял шоколад се работи трудно, защото трудно се топи, бързо стяга. Когато го топя, на водна баня и умерен котлон, бавно да се топи,  добавям само по 1 ч . л . олио и малко хубава сметана, разбърквам бързо, докато стане отново лъскав, в началото се като че ли се пресича от сметаната, но при разбъркване се оправя. Бързо се действа. Ползвам такъв шоколад точно само за топене и пак трудно се работи с него.

Направих" Гръцка баклава" ама си е оригиналната им баклава от Akis Petrezikis, може да чукнете в You Tube и ще видите един красив грък  Heart Eyes майсто е, трудни са му рецептите, работи гурме кухня и едни ги върти, и най-лошото е, че хем живее някъде в САЩ , а рецептите му са на гръцки  Mr. Green измъчи ме с този език  Joy
Скрит текст:
Гръцка баклава  с турски кори, това направо си е оксиморон... Joy

# 856
  • София
Момичета, взех си тази формичка,
висока е около 20см, обаче нямам рецепта, която да използвам за нея...
Някакви идеи? Rolling Eyes

Висока или широка? Какво искаш да правиш? Блат, сладкиш или др. ?

# 857
  • Варна

Висока или широка? Какво искаш да правиш? Блат, сладкиш или др. ?
Висока. Около 5 пръста е широка и 2-3 см дълбока. И сладкиш по-скоро...

Последна редакция: ср, 19 дек 2018, 21:09 от StarBright

# 858
  • Norge

Ох, аз не знам дали е оксиморон, обаче като нищо ще станеш причина за някое леко въоръжено ступване между двете ни южни съседни.  ooooh! Дано не се разчува.  Praynig

И сериозно: баклавата изглежда възхитително!

# 859

По рецептата на Джемма правя великденско агне, много вкусен блат се получава. На страницата се коментират размери и количества тесто, на мен за формата точно ми става по дадената рецепта.Peace

# 860
  • Варна
Много благодаря! Flowers Rose

# 861
  • София

Ох, аз не знам дали е оксиморон, обаче като нищо ще станеш причина за някое леко въоръжено ступване между двете ни южни съседни.  ooooh! Дано не се разчува.  Praynig

И сериозно: баклавата изглежда възхитително!

Joy Joy
Нелче, благодаря?  Баклавата излезе едно малко чудо, голям разкош е, изобщо не му вярвах на този  chef Akis, защото той много леко и приятно си представя рецептите, едно като нищо... Joy а то какво излезе, чудесна е.  Лесна е, но много и е маслото, но е така както аз винаги работя баклава с много масло и в нищо друго.  Пуснах я сега и ако някой прояви желание утре ще кача и рецептата.

# 862
  • Бургас
Баклавата излезе едно малко чудо, голям разкош е, изобщо не му вярвах на този  chef Akis, защото той много леко и приятно си представя рецептите, едно като нищо... Joy а то какво излезе, чудесна е.  Лесна е, но много и е маслото, но е така както аз винаги работя баклава с много масло и в нищо друго.  Пуснах я сега и ако някой прояви желание утре ще кача и рецептата.
Давай !

# 863
Благодаря за мненията за глювайна Simple Smile
Поздрави с тазгодишната ми реколта. Весели празници Simple Smile

# 864
  • София
Баклавата излезе едно малко чудо, голям разкош е, изобщо не му вярвах на този  chef Akis, защото той много леко и приятно си представя рецептите, едно като нищо... Joy а то какво излезе, чудесна е.  Лесна е, но много и е маслото, но е така както аз винаги работя баклава с много масло и в нищо друго.  Пуснах я сега и ако някой прояви желание утре ще кача и рецептата.
Давай !
Задължително, приготви хубаво масло - 400 г. Утре я имаш.

Турнах и малиновото сладко и повече няма.  Ей ги, е - линцерки  Wink

# 865
  • в полите на Балкана
Марчева, много моля за рецептата на бисквити с боровинки, портокал  и бели шоколадови капки. Може и да си я писала някъде, но тази година съм страшно не организирана ли, какво ли незнам, та съм до никъде със сладостите, а форума пък съвсем.
Моля за лесни и бързи рецепти,които да спретна в идващите два дни, защото ще имам гост любим от далеко и искам всичко да е както преди!
За сега имам две дози АКК и баклава с много масло.
Солените още ги премислим, та и идейни в тази насока приемам.
Може би ще се спра на варианта всичко любими на гостенчето.

# 866
  • Русе
И при мен вече има понаправени сладки, но предстои правенето на още. Слепих линцерите и капучиновите звезди, но меденките чакат и слепване и украса. За слепването на капучиновите звезди от години използвам марципан от Лидл. Знам, че някой не го харесват, но аз ползвам директно без да му махам шоколада, не ми пречи.

Скрит текст:

# 867
След малко ще пека 2 дози линцери и 2 дози рохлички. Имам изпечени 8 щолана средна големина и 1.5 доза меденки на "Джули". Направо нищо до сега.

# 868
Момичета, доколкото разбирам меденките и линцерите вече може да се слепват, нали така...? Да ви попитам за забравените сладки рано ли е да се правят за коледа и как се съхраняват понеже нали лесно поемат влага?

# 869
Ето какви ги свърших аз - първите кутии за офиса на ММ са готови

И опаковани

Вече ми дадоха отчет, че са зарадвали много едни мили хора Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт