Коледа 2018

  • 103 836
  • 1 162
  •   1
Отговори
# 855
  • София
  • Мнения: 12 231
....................
Момичета да знаете , че Марчева е изключителна домакиня и жена.Имам честа да я познавам .Да наистина е чест да познаваш жена като нея.Та какъвто и да съвет да даде я слушайте и няма да сбъркате.
Марче , пак целувки от далечен Тексас.
Embarassed  Blush Стига , де, ако ме знаят какво съм зло.....
Направи тортата Гараш, няма да съжаляваш.
Скрит текст:
и ми се обади да се чуем, задължително!!! Ще те чакам.  Heart Eyes

Марчева, тая ли ти е хит(тортата) Да я правя ли пробно или? 😁
janaa777, нямам лоша торта и торта която да не става. Във всяка има работа, не е да няма, има си въртележка, но рецептите не са сложни, само описанията които съм дала са повечко , за да е ясно за всеки който ги работи какво точно трябва да направи. Последната която по-нагоре пуснах,  Орехово-карамелената с ябълки е лека, ябълките много добре си кореспондират с карамела и най-вече тя винаги става, и не на последно място на външен вид е много красива.  Гараш тортата ще имаш повече занимавка, но е фантастична торта. Влез там където публикувам, за съжаление нямам блог, и можеш да видиш всички торти които съм работи и най-вече най-долу има източници и можеш да ги отвориш през You Tube има ги . Повечето са от чуждестранни кулин. сайтове , но винаги подбирам това което е лесно. Пробвай .  Simple Smile
Не се разбирам с белия шоколад и това е. Различни видове съм купувала, все жълтее.Ако разтопя само шоколад /например за звездичките/при шприцоване  на 3-4 и вече се е сгъстил,ако сложа сметана пак нещо не е наред.Какъв бял шоколад ползвате и как го приготвяте?
Той винаги жълтее, това е само какаово масло,  няма кристално бял цвят, но след като се охлади се избистря, но си е лек нюанс на бледо жълто. С бял шоколад се работи трудно, защото трудно се топи, бързо стяга. Когато го топя, на водна баня и умерен котлон, бавно да се топи,  добавям само по 1 ч . л . олио и малко хубава сметана, разбърквам бързо, докато стане отново лъскав, в началото се като че ли се пресича от сметаната, но при разбъркване се оправя. Бързо се действа. Ползвам такъв шоколад точно само за топене и пак трудно се работи с него.

Направих" Гръцка баклава" ама си е оригиналната им баклава от Akis Petrezikis, може да чукнете в You Tube и ще видите един красив грък  Heart Eyes майсто е, трудни са му рецептите, работи гурме кухня и едни ги върти, и най-лошото е, че хем живее някъде в САЩ , а рецептите му са на гръцки  Mr. Green измъчи ме с този език  Joy
Скрит текст:
Гръцка баклава  с турски кори, това направо си е оксиморон... Joy


# 856
  • София
  • Мнения: 12 739
Момичета, взех си тази формичка,
висока е около 20см, обаче нямам рецепта, която да използвам за нея...
Някакви идеи? Rolling Eyes


Висока или широка? Какво искаш да правиш? Блат, сладкиш или др. ?

# 857
  • Варна
  • Мнения: 623
Момичета, взех си тази формичка,
висока е около 20см, обаче нямам рецепта, която да използвам за нея...
Някакви идеи? Rolling Eyes


Висока или широка? Какво искаш да правиш? Блат, сладкиш или др. ?
Висока. Около 5 пръста е широка и 2-3 см дълбока. И сладкиш по-скоро...

Последна редакция: ср, 19 дек 2018, 21:09 от StarBright

# 858
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Гръцка баклава  с турски кори, това направо си е оксиморон... Joy


Ох, аз не знам дали е оксиморон, обаче като нищо ще станеш причина за някое леко въоръжено ступване между двете ни южни съседни.  ooooh! Дано не се разчува.  Praynig

И сериозно: баклавата изглежда възхитително!

# 859
  • Мнения: 22 867
Момичета, взех си тази формичка,
висока е около 20см, обаче нямам рецепта, която да използвам за нея...
Някакви идеи? Rolling Eyes


По рецептата на Джемма правя великденско агне, много вкусен блат се получава. На страницата се коментират размери и количества тесто, на мен за формата точно ми става по дадената рецепта.Peace

# 860
  • Варна
  • Мнения: 623
Много благодаря! Flowers Rose

# 861
  • София
  • Мнения: 12 231
Гръцка баклава  с турски кори, това направо си е оксиморон... Joy


Ох, аз не знам дали е оксиморон, обаче като нищо ще станеш причина за някое леко въоръжено ступване между двете ни южни съседни.  ooooh! Дано не се разчува.  Praynig

И сериозно: баклавата изглежда възхитително!

Joy Joy
Нелче, благодаря?  Баклавата излезе едно малко чудо, голям разкош е, изобщо не му вярвах на този  chef Akis, защото той много леко и приятно си представя рецептите, едно като нищо... Joy а то какво излезе, чудесна е.  Лесна е, но много и е маслото, но е така както аз винаги работя баклава с много масло и в нищо друго.  Пуснах я сега и ако някой прояви желание утре ще кача и рецептата.

# 862
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
Баклавата излезе едно малко чудо, голям разкош е, изобщо не му вярвах на този  chef Akis, защото той много леко и приятно си представя рецептите, едно като нищо... Joy а то какво излезе, чудесна е.  Лесна е, но много и е маслото, но е така както аз винаги работя баклава с много масло и в нищо друго.  Пуснах я сега и ако някой прояви желание утре ще кача и рецептата.
Давай !

# 863
  • Мнения: 2 856
Благодаря за мненията за глювайна Simple Smile
Поздрави с тазгодишната ми реколта. Весели празници Simple Smile

# 864
  • София
  • Мнения: 12 231
Баклавата излезе едно малко чудо, голям разкош е, изобщо не му вярвах на този  chef Akis, защото той много леко и приятно си представя рецептите, едно като нищо... Joy а то какво излезе, чудесна е.  Лесна е, но много и е маслото, но е така както аз винаги работя баклава с много масло и в нищо друго.  Пуснах я сега и ако някой прояви желание утре ще кача и рецептата.
Давай !
Задължително, приготви хубаво масло - 400 г. Утре я имаш.

Турнах и малиновото сладко и повече няма.  Ей ги, е - линцерки  Wink

# 865
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
Марчева, много моля за рецептата на бисквити с боровинки, портокал  и бели шоколадови капки. Може и да си я писала някъде, но тази година съм страшно не организирана ли, какво ли незнам, та съм до никъде със сладостите, а форума пък съвсем.
Моля за лесни и бързи рецепти,които да спретна в идващите два дни, защото ще имам гост любим от далеко и искам всичко да е както преди!
За сега имам две дози АКК и баклава с много масло.
Солените още ги премислим, та и идейни в тази насока приемам.
Може би ще се спра на варианта всичко любими на гостенчето.

# 866
  • Русе
  • Мнения: 2 251
И при мен вече има понаправени сладки, но предстои правенето на още. Слепих линцерите и капучиновите звезди, но меденките чакат и слепване и украса. За слепването на капучиновите звезди от години използвам марципан от Лидл. Знам, че някой не го харесват, но аз ползвам директно без да му махам шоколада, не ми пречи.




Скрит текст:




# 867
  • Мнения: 602
След малко ще пека 2 дози линцери и 2 дози рохлички. Имам изпечени 8 щолана средна големина и 1.5 доза меденки на "Джули". Направо нищо до сега.

# 868
  • Мнения: 1 403
Момичета, доколкото разбирам меденките и линцерите вече може да се слепват, нали така...? Да ви попитам за забравените сладки рано ли е да се правят за коледа и как се съхраняват понеже нали лесно поемат влага?

# 869
  • Мнения: 6 156
Ето какви ги свърших аз - първите кутии за офиса на ММ са готови

И опаковани


Вече ми дадоха отчет, че са зарадвали много едни мили хора Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт