Коледа 2018

• 103 745
  • 1 162
  •   1
Отговори
# 1 020

Това е от пресечения кувертюр. Сложих повече сметана и трябваше да е във формички, но се оказа, че за бонбони нямам. Нямах и сурови бадеми или лешници, а само орехи, пък хич не ми се връзват орехите с шоколада, та с малко бисквитка. Отлепват се от кошничката и са чудно вкусни, ама ганаш де, той си е вкусен. Така му се бях ядосала на този кувертюр, че за малко да отиде в кофата, а то...

# 1 021
И моите кутии са готови.

# 1 022
  • в полите на Балкана
Весели празници, изпълнени с топлината и уюта на семейното огнище, и нека се опитаме да сме мъничко по-добри, не само по празниците, а така без повод, винаги........

# 1 023
Ето и тортите.

# 1 024

Малко приличат на кюфтета 😀 Пудрата захар попИ и ги въргалях втори път.
Сложих ги в метална кутия. Трябва ли да ги прибера в хладилника?

# 1 025
  • Русе
Шоколадова тортичка

# 1 026
  • София

Малко приличат на кюфтета 😀 Пудрата захар попИ и ги въргалях втори път.
Сложих ги в метална кутия. Трябва ли да ги прибера в хладилника?
Не, но ги сложи на хладно.

Пейч, разкошна торта, като огледало е.  chef

# 1 027
  • Пловдив
Шишарки

# 1 028
# 1 029
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
макак, как става номера със шишарките?
конус от скаличка и шоколадови капки?

# 1 030
Дали не е замесена и зърнена закуска в тези шишарки, а?

# 1 031
  • София
Направила съм торта за утре с бишкоти и маскарпоне. Искам да я украся с разтопен шоколад и филирани бадеми. Как да го разтопя - само шоколада или смесен с нещо? Бадемите да ги запека ли предварително? Сега ли да я украся или утре преди да тръгнем за бабите?

# 1 032
  • София
Направила съм торта за утре с бишкоти и маскарпоне. Искам да я украся с разтопен шоколад и филирани бадеми. Как да го разтопя - само шоколада или смесен с нещо? Бадемите да ги запека ли предварително? Сега ли да я украся или утре преди да тръгнем за бабите?

Директно го разтопявай шоколада. Бадемите са по-вкусни като са запечени, а и хващат окото повече, само че внимавай, че много лесно загарят. Украсявай сега, за да може да стегне.

# 1 033
Здравейте всички! Много вкусно и уютно е в темата. Чета ви редовно и черпя идеи от вашия опит. Да си покажа и моите творения тази година, изцяло на шоколадова вълна Simple Smile
Любимите ни Nutella бисквитки с тиквен крем - https://idapohapnem.blogspot.com/2016/11/nutella.html

Какво крема сирене се ползва в тази рецепта? Ще стане ли добре с онова в сребристата опаковка от едно време? Че в кварталния маг. има само такова.....ако не е подходящо, ще направя рецептата за НГ

# 1 034
  • Русе
Украсих меденките с шоколад

Двойно шоколадови напукани снежни сладки

Мира, веднъж втърден, шоколада не се разтапя, не се притеснявай!
Весели празници!

Общи условия

Активация на акаунт