Спомените на едно типично семейство са като пунктирна линия, точките в нея се поставят от празниците и семейните летни ваканции, когато всичко е по-весело, когато всички сме заедно повече отвсякога и когато емоциите се помнят дълго след това.
Звучи съвсем по италиански! Такъв е и разказът на Лео Бианки, всеотдаен татко на близнаците Матия и Николо, в чието семейство строгостта и традиционните ценности съжителстват мирно с приятелското отношение, откритите разговори и споделените приключения.
Искам децата да обикнат пътуванията, казва Лео.
"Първата ни почивка с децата беше в южна Италия в региона Пулия. В момента любимата ни дестинация за почивка е един курорт на остров Сардиния. Там близнаците си намират приятелчета, сформират си компания за лятото и се занимават много с игри и със спорт. Именно там те се научиха да плуват.
Пътуваме много с децата и дори през зимата посещаваме горещи дестинации. Иска ми се близнаците да обикнат пътуванията и да не се страхуват от летенето със самолет, дори при далечни полети.

Рецептата за всичко е ТЪРПЕНИЕ и ЛЮБОВ!
За да премине почивката спокойно, на първо място ние, родителите, не трябва да забравяме, че и ние някога сме били деца. Кои по-добри (като Лучия) кои по-палави и луди глави (аз). Децата могат да грешат, но трябва да се прощава. Децата се раждат без да знаят какво е правилно и какво не, а ние трябва с добри маниери да им обясним всичко.
Правилата при нас са елементарни, но типични за едно италианско семейство.
Искаме да закусваме, да обядваме и да вечеряме заедно до колкото може! Трябва да се проявява уважение и да не се използват мръсни думи, това на мен лично не ми допада и те го знаят!

Другото идва само и съм на мнение, че трябва да вървят с техните крака и да мислят с тяхната глава без да ги тормозим. Но както всички знаем... Най-важно за децата е да са здрави и обичани!
Предпазваме децата винаги със слънцезащитен фактор 50

Когато отиваме на море на някоя гореща дестинация, имаме крем със защитен фактор 50+. Единствено на Малдивите бяхме по-внимателни и освен със слънцезащитен продукт, децата през цялото време бяха и с фланелки, защото слънцето беше страшно силно. Използваме и специална козметика за след слънце, както и за хидратация след душ, като Lipikar е нашата предпочитана гама за душ гел и за хидратиращ продукт след баня.
Каква е моята суперсила като татко?
Макар че съм на 47 години, усещам, че мога да съм и баща, и приятел. Аз съм човек, с когото децата ми могат да говорят за всичко. Това е нещо много важно за мен!"
За да направим и вашето лято по-щастливо, ви подготвихме 10 козметични комплекта с марката La Roche-Posay:
5 комплекта грижа за кожата LIPIKAR: LIPIKAR GEL LAVANT успокояващ защитен душ гел 400 мл + LIPIKAR хидратиращо мляко 400 мл;
5 комплекта грижа за кожата LIPIKAR: LIPIKAR HUILE LAVANTE измиващо олио 400 мл + LIPIKAR хидратиращо мляко 400 мл.
Как да участвате?
Споделете в дискусията кои са вашите любими летни спомени и любимите ви летни занимания! Можете да разкажете забавна случка от вашата семейна ваканция, да публикувате снимки от почивката си, да споделите какво е любимото ви занимание, когато сте на почивка с децата или каква е любимата ви лятна рутина за грижа за кожата – на таткото и децата?
10 победители ще изтеглим на случаен принцип и ще обявим в темата на 02.08.2021 г.
Моля, запознайте се с общите условия на кампанията тук.