Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 4

• 61 689
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Айде пак въпроса с престоя, този път обаче при естествен цикъл. На първичния преглед Хафизе каза, че нямало разлика в схемата на проследяване със и без стимулация, но не съвсем сигурна, че е така. Та, въпрос към тези, които имат опит със спонтанен цикъл. Първо проследяване на 2/3 ден ( проблем ли е, ако се пада събота/ неделя?) и после? Естествено, пак ще я питам, но все пак искам да имам няколко дена за организация, не да правя резервации от днес за утре. Благодаря за инфото!
Пак е същата схемата. Клиниката работи в събота, ако се пада в неделя, отиваш в понеделник,
не е фатално, особено на ЕЦ или с лека стимулация. Аз съм ходила и на 4 ден от цикъла на първичен.
Успех! Hug

# 571
сиси, това какво значи- да кажем на втори ден първо проследяване, после кога- на пети? после?

# 572
сиси, това какво значи- да кажем на втори ден първо проследяване, после кога- на пети? после?
Аз отивам винаги на 3 ден, защото съм с много болезнен цикъл,
след прегледа ме викат след 5 дена, след това вече оставам до пункция,
защото прегледите са през ден.

# 573
Здравейте момичета, и на мен ми предстои зет може би към март месец. Хафизе ни изпрати изследванията който са ни нужни и края на февруари на 2,3 ден от цикъла мислим да отидем на преглед. Това което ме притеснява е ,че днес на своя глава си пуснах прогестерон (днес ми е 3ти ден от мц) и резултата е 3.75!!! Знам, че за започване на зет трябва да е под 1 !!! И се притеснявам,  незнам да пиша ли на Хафизе??? Какво бихте ме посъветвали.  Благодаря предварително и приятен ден....

# 574
Здравейте момичета, и на мен ми предстои зет може би към март месец. Хафизе ни изпрати изследванията който са ни нужни и края на февруари на 2,3 ден от цикъла мислим да отидем на преглед. Това което ме притеснява е ,че днес на своя глава си пуснах прогестерон (днес ми е 3ти ден от мц) и резултата е 3.75!!! Знам, че за започване на зет трябва да е под 1 !!! И се притеснявам,  незнам да пиша ли на Хафизе??? Какво бихте ме посъветвали.  Благодаря предварително и приятен ден....
Не се притеснявай! Малко над 1 е. Важни са мерните единици.
В БГ обикновено се прави в nmol/L, а до 1,5 е допустимото, но в ng/ml.
3.18 nmol/L е 1 ng/ml. Виж си изследването в коя мерна единица е.

# 575
Ето го изследването! Значи е добре така ли? Охх супер, благодаря ти много Hug
Бях се притеснила много....

# 576
Ето го изследването! Значи е добре така ли? Охх супер, благодаря ти много Hug
Бях се притеснила много....
Съвсем леко е завишен, не е 1, но Хафизе ми каза, че до 1,5 може.
Ниският Прогестерон означа, че лигавицата на матката се е излющила от стария цикъл
и е годна за имплантация, до 15 ден от МЦ трябва да е до 1,5.
Всеки месец е различно, следващият месец може и 1 да ти е, сега е над 1,
но е в рамките на допустимото, няма за какво да се тревожиш!
Не мога да намеря точен калкулатор да го сметне, но 3.18 nmol/L е 1 ng/ml.
Късмет! Стискам ти силно палци! Heart

# 577
Благодаря ти много Сиси, много ме успокои наистина Hug

# 578
Благодаря ти много Сиси, много ме успокои наистина Hug
Моля! Hug
Лично Хафизе ми го каза, така че е сигурно, не се тревожи!

# 579
Здравейте момичета! Не се познаваме, не съм писала никога по темата, но ви чуствам до някъде странно близки, защото точно вие ми вдъхнахте кураж да отида в Бахчеджи след 4 неуспешни опита в България. Както и да е, няма да ви отегчавам със сълзливи истории, само исках да се представя и да ви благодаря за това, че давате информация и надежда на останалите.

Конкретното ми питане към вас е: може ли да ми споделите при кое АГ ходите, за преглед на МЦ, за да се подготвите за трансфера в Турция? Честно казано съм ходила при доста в София, но само като се сетя за тези от Надежда или Щерев и получавам страхова невроза и паник атаки Grinning. Има и други при които съм ходила тук, но според мен са супер некомпетентни (примерно: една ме прати на инвитро защото имах висок пролактин, не че после не се оказах за там, ама тогава още не знаехме! Grinning)

Много ви благодаря предварително!

Последна редакция: пн, 28 яну 2019, 17:21 от chris.panayotova

# 580
chris.panayotova, ходи се само в ТР, както за преброяване на антралните за стимулация,
така и за трансфер. Забрави ги нашите лекари, че може да ти провалят опита,
не са малко случаите на грешно преброени антрални ф. в началото на цикъла.
Късмет! Hug

# 581
Сиси, благодаря ти за отговора! На мен доктор Карлъкая ми каза да отида в БГ, на преглед на 2ри ден на МЦ. Да си пусна естрадиол и прогистерон, на направя стандартен ехограф и тогава да пусна на Хафизе всички документи. Аз съм последната, която ще спори в полза на БГ докторите, но ми се струва...дали няма да ме помислят за луда, ако се появя още на 2ри ден там и чакам за трансфера? Смисъл, не са ми го дали въобще това като опция...даже ми казаха, че за трансфера им трябвам само на деня му, а не да седя както за пункцията 2 седмици. Simple Smile

# 582
Виж, и на мен така ми каза, но аз бях категорична, че при Бг доктор няма да стъпя за подготовка за трансфер и че дори и на лабораториите нямам вяра. Казах че ще пътувам толкова често колкото е необходимо. Той се усмихна и се съгласи. Не те съветвам да правиш подготовката тук.

# 583
Сиси, благодаря ти за отговора! На мен доктор Карлъкая ми каза да отида в БГ, на преглед на 2ри ден на МЦ. Да си пусна естрадиол и прогистерон, на направя стандартен ехограф и тогава да пусна на Хафизе всички документи. Аз съм последната, която ще спори в полза на БГ докторите, но ми се струва...дали няма да ме помислят за луда, ако се появя още на 2ри ден там и чакам за трансфера? Смисъл, не са ми го дали въобще това като опция...даже ми казаха, че за трансфера им трябвам само на деня му, а не да седя както за пункцията 2 седмици. Simple Smile
Точно д-р Карликая предпочита пациентките му да се следят при него,
защото стават големи каши, като се намесят наши лекари, рядко съветва
да отидат на преглед в БГ, за да не се разкарват до ТР.
За трансфер те викат там на 2-ри ден, ако искаш да не ходиш, може тук да си пуснеш изследванията
и да ги изпратиш на Хафизе, след това тя ще ти каже кога да отидеш на преглед.
Обикновено на 15-ия ден от МЦ, пак се пускат кръвни изследвания и ако Прогестерона
е под 1,5, се пристъпва към трансфер, който се осъществява след няколко дена.
Как така им трябваш само за трансфера? Не съм чула от никого такова нещо!
Нещо не сте се разбрали, попитай пак! На мен ми предстои трансфер,
ще си пусна тук изследванията и ако са добре, ще отида в ТР на преглед,
че тук нямам вяра на никого, на мен самият доктор ми каза да отида там,
но понеже съм с болезнен цикъл и не мога да отида на 2-ри ден,
ще ми кажат схемата по изследванията, за да започна Естроферм,
а на другия ден ще отида на преглед. Направо отиди там на 2-ри ден.
Много късмет ти желая! Стискам силно палци! Hug

# 584
Ако ще се чувстваш по - спокойна там да проследиш, мисля че може да питаш Хафизе и там да си ти замерят всичко на 2 ден , то и ти си влиза в пакета мисля. Аз поне там ходих на 2 ден, и после на 15 ден. Може би са ти казали тук да се проследиш, за да не се разкарваш, но ако ти е по-спокойно, мисля че ти си се полага прегледа там.

Общи условия

Активация на акаунт