Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 4

• 61 652
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
При първия си опит платих 2250 евро и чак като отидох за подготовка за трансфер доплатих 160 евро. Тогава още беше толкова.
Сега при втори опит платих 2100 евро. Може би защото имах само 2 фоликула,(а предния месец се разви само 1, а накрая взе че се и спука, та не стигнах до пункция) и не се знаеше какво ще остане за замразяване не са ми искали още 250 евро. Мисля да правя пулинг и предполагам, че ще ги поискат при започване на стимулация.

# 631
При първия си опит платих 2250 евро и чак като отидох за подготовка за трансфер доплатих 160 евро. Тогава още беше толкова.
Сега при втори опит платих 2100 евро. Може би защото имах само 2 фоликула,(а предния месец се разви само 1, а накрая взе че се и спука, та не стигнах до пункция) и не се знаеше какво ще остане за замразяване не са ми искали още 250 евро. Мисля да правя пулинг и предполагам, че ще ги поискат при започване на стимулация.
Аз имах само 1 ф., но искаха да платя преди пункция.
Сега трябва да нося бележките, то по тях имам да ползвам близо още 4 хиляди лири.
Късмет, миличка! Heart

# 632
И на теб Сиси. Хайде на този цикъл теансфер, после положителен тест и след девет месеца бебешки плач. От сърце ти го желая.

# 633

[/quote]
Не се плаща отделно, плащаш и него преди пункция.
[/quote]
На мен Хафизе ми каза  2250 евро за процесурата и 500 евро за замразяване на ембриони 😳

# 634
Сиси, Ина - време ви е вече и на вас. 😜🥰
Елена, аз събирах на два пъти ембриони и от общо получените 7 се получи двойният резултат.
Смятам че Зет е по-щадящият вариант, тъй като организма има време за почивка. А ако има и хормонален проблем е съвсем препоръчително според мен.

# 635
В страницата на Вита гледах "класическо ин витро - 2 500 лв", оттам ми е информацията.
А в тези 1400 евро за следваща стимулация, влиза и пулингът, така ли  (който предполагам е самото извличане на яйцеклетките)?
Извинявайте, за вероятно глупавите за вас въпроси, но съм нова в проблематиката и всичко ми е чуждо.
А покрай стимулацията и пулинга колко време е престоя в Турция?
Значи аз в Бг не мога да коментирам, защото не съм правила нищо, но със сигурност в Турция ще ти излезе повече( ако говорим само за цени)Аз мога да ти споделя за себе си. Например хотел си намерих на много добра( за Истамбул ) цена от 32€ на ден( събират се 10 нощувки), път , храна и други разходи докато си там също трябва да предвидиш.Цените доколкото разбирам от момичетата тук са били други преди, но се менят явно и са се вдигнали,цветна снимка и доста други неща например са по-скъпи ето защо трябва да питаш и искаш информация. Аз да си призная мислех, че ще е по-евтино от други държави ама не е така -излиза колкото Гърция, Италия и Испания.Ако имаш въпроси питай за всяко нещо.

# 636
Здравейте момичета, на 04.02 в 1.00 (сутринта) пътуваме с кола от Пловдив към Истанбул клиника Бахчеджи, ако някой иска да пътува с нас може да ми пише.

# 637
Мда,

Толкова се зарадвах, тъй като вчера ми беше датата за цикъла и така и не дойде и сега...нещо бледо розово се появи! Знам, че може да е предимпантационно зацапване, обаче толкова се притеснявам....
Kaavaalaa, не бързай да се притесняваш, аз по едно време докато чаках пък се бях замислила защо нямам предимплантационно кървене, какви ли не глупости ми вървяха в главата.
Имам чувството, че чакането на резултата е най-трудният момент.
Виж ме мен, при толкова хубав резултат пак съм с топка в стомага!
Желая ти успех и голям положителен финал!

# 638
DundyS, много ти благодаря! Heart
stefistefy76, не е точно така за цените, в Испания, "Аликанте", още преди 4 г. знам, че ин витрото е струвало
10 000 евро, освен това подписваш и договор, и ако се откажеш от него, плащаш 6000 евро неустойка.
В БГ, както казах, познавам момичета, които в "Надежда" са дали много повече пари, не са от София,
пак пътуват и плащат за хотели, освен това там постоянно правят излишни изследвания и манипулации,
за разлика от ТР. И при Щерев, и при Владимиров също. Само за лекарства са давали 2800 лв.
Във Варна искат 6000 евро за донорска, в Чехия има и за 5000.
Интервенциите в ТР наистина са много по-скъпи, но ако не се налагат, едва ли ще излезе толкова по-скъпо,
много успяват и от първи опит. Да не говорим, че тук момичетата губят години в неуспешни опити,
и като дръпнеш чертата, са дали много повече. Сутринта, като гледах интервюто с родителите на починалото
момченце в Плевен, дето заради некадърни лекари починало, направо настръхнах!
Нямам никаква вяра в нашите лекари!
Късмет желая на всички! Flowers Four Leaf Clover

# 639
Здравейте!
Аз в Бг бях по фонда и платих 2000лв. за изследвания всякакви, ако трябваше да плащам лекарствата и манипулациите...
Мога да ви кажа точната сума със спане то(7на брой) , храната, лекарствата и ходенето по магазините(като се има в предвид, че пътувах почти всеки месец от юни насам). Всичко ни излезе 11167лв. и си заслужаваше😁

# 640
DundyS, благодаря ти за пожеланията. Целувки на малките палавници.

# 641
 Ин витро процедуриге не са евтини никъде. Но да загубиш години в БГ и да си спонсор на клиниките ни не е вариант. В Турция правят всичко необходимо да стане от първи опит, а тук се влачиш с години. Това определено не е опция. Определено!
Всеки решава сам за себе си кое му е по-ценно. Години спонсориране и прецакване на здравето с безброй “уж” евтини процедури или на място където не те гледат като ходещо куче касичка. 😉

# 642
DundyS, много ти благодаря! Heart
stefistefy76, не е точно така за цените, в Испания, "Аликанте", още преди 4 г. знам, че ин витрото е струвало
10 000 евро, освен това подписваш и договор, и ако се откажеш от него, плащаш 6000 евро неустойка.
В БГ, както казах, познавам момичета, които в "Надежда" са дали много повече пари, не са от София,
пак пътуват и плащат за хотели, освен това там постоянно правят излишни изследвания и манипулации,
за разлика от ТР. И при Щерев, и при Владимиров също. Само за лекарства са давали 2800 лв.
Във Варна искат 6000 евро за донорска, в Чехия има и за 5000.
Интервенциите в ТР наистина са много по-скъпи, но ако не се налагат, едва ли ще излезе толкова по-скъпо,
много успяват и от първи опит. Да не говорим, че тук момичетата губят години в неуспешни опити,
и като дръпнеш чертата, са дали много повече. Сутринта, като гледах интервюто с родителите на починалото
момченце в Плевен, дето заради некадърни лекари починало, направо настръхнах!
Нямам никаква вяра в нашите лекари!
Късмет желая на всички! Flowers Four Leaf Clover

Преди да тръгна за Турция се информирах и е сигурна информация ,в Испания цената е 7000€ с донорска , дори от Италия отиват там, по простата причина, че в Италия не е разрешено по закон.В Гърция дори от скоро има разрешение дори за сурогатно майчинство като цената е около 30000€.Говорим само за цени да подчертая. В Италия например ти излиза същото, въпреки че мога да кажа и по- малко за някои неща, казвам някои. Надяваме се (всички може би) да не се вдигат така на често цените по една простичка причина- ще стане недостъпно за пациенти от България или поне трудно достъпно - това е единственото притеснение, желание и нужда са едно, възможност е друго нещо, нека не се заблуждаваме. Аз лично познавам много изстрадали и изпатили се момичета,които са готови на какви ли не лишения и всичко, но нямат възможност.Да не се лъжем напразно трябва да имаш едни поне 4000€ За да ти стигнат. На мен например ( не е казано, че на друг ще е необходимо) но ако направя хистероскопия ( 1360€) ще ми стъпи целия опит на 5200€ако оък стигна дай боже до трансфер с лекарства и инжекции, които ще са необходими задължително ще мина .... не знам колко. Не ме разбирайте погрешно всеки от нас дава мило и драго, но когато се стигне до момента, нямам повече не мога да продължа ..... ти 💔Много ми се би искало повече момичета, изстрадали и преминали какво ли не да могат да опитат, но остават настрана и само четат форуми тайничко и разпитват, как е , разбират че всички са доволни от клиниката, че има надежда .... познавам и знам много такива и ме боли и страшно мъчно и за тях, дано някой ме разбере правилно

# 643
Ин витро процедуриге не са евтини никъде. Но да загубиш години в БГ и да си спонсор на клиниките ни не е вариант. В Турция правят всичко необходимо да стане от първи опит, а тук се влачиш с години. Това определено не е опция. Определено!
Всеки решава сам за себе си кое му е по-ценно. Години спонсориране и прецакване на здравето с безброй “уж” евтини процедури или на място където не те гледат като ходещо куче касичка. 😉
Напълно съм съгласна! То всеки гледа от неговата позиция кое му е по-изгодно. Аз се убедих ,че " евтиното" излиза скъпо.

# 644
  • Живее на Луната
Здравейте момичета, вчера и аз бях в клиниката и се срещнах отново с доктора. Първо да кажа че съм впечатлена от реновациите които са направили във чакалнята, преди 4 години пак беше хубаво но сега е страхотно. Много добра организация са създали за българските пациенти, това също много ме впечатли. А доктора си  е все същия симпатяга, зарадва се да ме види пак, показах му сникма на малката - много приятно му стана.

Относно пътуването да споделя че отидох сутринта със самолета който каца в 12.05 на летище Ататюрк. В 13 вече бях пред клиниката и понеже часа ми беше в 14 се помотах малко в района - има наблизо едно паркче с пейки и понеже беше 16 градуса малко си поседях на слънце Simple Smile След това отидох в клиниката, запознах се с Хафизе (тази със светлата къдрава коса, разбрах че били две с това име) и седнах да чакам. Влязох при доктора в 15.15 и до 16 бях напълно готова. Прегледа мина по план - видя ми изследванията, прегледа ме и каза че може да започнем когато желая. В 16 си взех такси обратно за летището, тъй като не исках да рискувам да попадна във вечерните задръствания. Към 17 бях на летището, хапнах, помотах се и в 20.10 точно по график излетя самолета. В 21.30 българско време си бях вкъщи Simple Smile

Следващия цикъл ще пия Ясмин и след това започваме стимулацията. Доктора ми каза че като свърша противозачатъчните направо след 3-4 дена да отида, без да чакам да ми дойде. При вас така ли беше?

Моичета, знам че е обсъждано това много пъти но как бяха прегледите при стимулацията - първо те вика след 5 дни и после след колко време? Питам за да реша как да си планирам пътуванията.

Общи условия

Активация на акаунт