Хайде февруарки. Смело напред

• 15 102
  • 315
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Вече официално мога и аз да се присъединя към отбора  Hug

# 301
Добре дошла миличка аз също съм отскори и малко ме е Embarassed

# 302
Здравей  ettye , и аз му дръпнах един голям рев като разбрах и то по същите прични. Голям страх голямо нещо "ами ако не се справя, ами ако сгреша нещо, ами ако ... не знам си какво". Винаги съм мислела, че за нищо на света няма да спра цигарите. Не толкова заради никотиновия глад, а защото аз просто обичам да пуша и пуша много - ми спрях ги веднага и хич дори не се сещам за тях! Simple Smile
Мислех си че не мога да изляза без да пия водка с вермут или пък да изпия поне една - две бири с картофки .... мммм, ако знаете какъв кеф е да си пиеш Капи портокал ! Не преувеличавам и не се преструвам в момента. Мисълта за малкото човече в корема ми ме промени без да съм предполагала че мога.
Сега се чувствам добре. Като че ли ми се гади от време а време, но може да е от храната. Simple Smile
Мисля че ще се справим момичета! Simple Smile
Anim , добре дошла и на теб! Wink

# 303
Ох мила wish да знаеш само как не мога да се откажа от цигарите.И аз като теб много обичам да си ги подръпвам.Засега гледам да пуша поне 3 на ден.Изобщо не ми пречат нито ми се гади от тях.Аз съм здравен работник и около мен всеки дими.Дано да ги откажа в най-скоро време.

# 304
  • offshore & overseas
оказа че гледат на видеозон чак 20-тата седмица- така се ядосах Crossing Arms Аз как ще знам че всичко му е наред на бебо така newsm78. Следващия преглед е чак след месец и тогава пише в графика че щяли да му "чуят" сърдечните тонове.
Мила joji, съветвам те да потърсиш гинеколог с ултразвук на частно (например в Шейново или друга АГ клиника). Едно, за да си спокойна, че всичко е тип-топ и второ, за да види докторът (и може би да ти покаже) сърдечните пулсации на ембриона, което си е хубава емоция  Two Hearts При миналата ми бременност преди две години и аз така се водих по здравната каса и щяха да ме гледат на видеозон чак към 20 г.с., а междувременно зародишът бил спрял развитието си и естествено прокървих и абортирах. Какво щеше да стане, ако го бяха хванали по-рано, не съм сигурна, но те съветвам да не допускаш такава небрежност, особено ако ти е първа бременност и ако имаш болки или нещо друго съмнително!  newsm10

# 305
Благодаря ти мяуче за съвета и аз така направих. Настоях пред гинеколожката че искам ултрасаунд и ще ходя утре  Simple Smile /ще си платя/ После ще разправям какво се е видяло. Иначе след месец само щяха да ми слушат тоновете и то това на мен нищо не ми говори. Пък иначе в началото имах болки ама сега слава богу нямам, тъй че не се притеснявам. Ама искам да го видя бебо.
Ама с това ужасно гадене е направо кошмар- нищо не мога да ям и се притеснявам да не ми стане нещо от това гладуване  Sick

# 306
Оле, Мяуче, настръхнах като прочетох това! На мен доктора това ми каза като ме върна за другата седмица. Вика "начална бременност, но не виждам ясно... или е много в началото или е вероятно да е спрял развитие ембриона и да го аобортираш но последното е вероятно само 10%."
Какви са симптомите ако нещо не е наред?
Аз съм в 8 г.с. и чак от 2 дни леко ми се гади но не повръщам. И от време на време ме прорязва ниско долу, но за минута - две и после минава. Иначе почти през цялото време се чувствам добре.
Леле, до другия преглед ще се побъркам от мислене.

# 307
  • offshore & overseas
Оле, Мяуче, настръхнах като прочетох това! На мен доктора това ми каза като ме върна за другата седмица. Вика "начална бременност, но не виждам ясно... или е много в началото или е вероятно да е спрял развитие ембриона и да го аобортираш но последното е вероятно само 10%."
Какви са симптомите ако нещо не е наред?
Аз съм в 8 г.с. и чак от 2 дни леко ми се гади но не повръщам. И от време на време ме прорязва ниско долу, но за минута - две и после минава. Иначе почти през цялото време се чувствам добре.
Леле, до другия преглед ще се побъркам от мислене.
wish, не искам да се изказвам като последна инстанция, затова ще ти споделя как беше при мен и какво аз знам.  newsm78
И така: причините за спонтанния аборт са различни, но по принцип той е само следствие на нещо нередно в бременността (в началната бременност по-точно). Такива нередности са кухото яйце (плоден сак без ембрион) и спиране на развитието на ембриона. При мен е било второто, но са минали поне 3 седмици, докато разбера. Как разбрах -- започна слабо кървене, по-скоро зацапване, т.е. нямаше вид на менструална кръв. Обадих се на гинеколожката, която регистрира бременността ми БЕЗ ултразвук и тя се опита да ме успокои, но аз потърсих и мнението на друг специалист (нарочно не споменавам имена). Той ме прегледа и каза, че ембрионът ОТДАВНА е спрял развитието си, но аз не е имало как да разбера, защото хормонално бременността напредва (т.е. има гадене, увеличаване на гърдите и тъй нататък). Назначи ми час за кюретаж или абразио за изваждане на остатъците от плода и почистване на матката, но на тази или на следващата нощ (не помня много ясно) получих силен кръвоизлив и ме приеха спешно за въпросната процедура, операция или каквото щеш там... Това е моята история и се моля  newsm17да не се повтори при мен и да не се случва на никого от вас!
Нека всеки да получи своя шанс да роди отгледа здраво бебче  newsm10  Между другото, важно е да сме спокойни и да не мислим за лоши работи, това няма да ни помогне да ги предотвратим -- КУРАЖ!!! smile3525 newsm51

# 308
Ами наистина... освен да чакам другия преглед, за да разбера дали всичко е наред не ми остава нищо друго. Иначе това гадене ме побърква... Целодневно е почти.

За тамата май ни се размина-не ни заключиха. Wink
Или не са ни виели още ... Sunglasses

# 309
Моля Мяуче не шашкай момичетата с истории за аборта.. Пазете си главичките и не ги пълнете с глупости.. нормално е всеки да се тревожи за развитието на детето си, но ако си мислите само кофти неща ще ви кажа - лошото идва от там от където не го чакаш.. така че бъдете оптимистки и още нещо - болките и гаденето - при някой се проявяват при други не, бременност със бременност не си прилича. Ще се справим и с първите три месеца и с останалите шест. Горе главата и всички скоро ще видим пулсации и как растът коремчета. Peace

# 310
Аз, помолих за инфо! Че напоследък какво ли не мисля ... толкова бавно минава времето от преглед до преглед! да се побърка човек. И снощи само бебта сънувах. Мисля, че полудявам вече. Обсебена съм от тази тема.
Апреди 2 години най-добрата ми приятелка забремена и роди. Никой нищо не чу за това, излизахме си и се виждахме непрекъснато и ако не беше големия и корем никой нямаше да се сети че е бремнна. После пак тихо и кротко се приготви за раждането, роси и сега си гледа момченцето отново без да ни занимава, колко е умен, колко е удувителен, как е най-схватлив от приятелчетата, как няма друго дете като него... Simple Smile
Нищо не натрапва, а аз само за това рева. Ох това, ох онова, ами ако еди какво си стане... направо на себе си съм досадна вече.
Отивам все пак на работа вече. май ми поотмина гаденето за сега. Simple Smile

# 311
  • София
Здравейте дами,аз днес ще ходя на преглед,да видят тоновете,малко ме притесни и мен това което прочетох,но ..както Господ е решил.Толкова ми е лошо Sick,че незнам как седя права,за две седмици съм смъкнала 1 кг..при предната ми бременност качих 22,а сега слабея....това не е много добре,нали?Чували ли сте нещо за това,че трябвало да се пие флор и фолиева киселина?дали това което се съдържа в комбинирания сироп на hipp е достатъчно?лек ден  bouquet

# 312
За фолиевата кислелина разбрах от този форум и от близо 2 седмици я пия най-редовно. Хубаво е да пиеш особено в началото на бремеността ти.
Успех на чичо доктор и дай да не се плашим, че наистина песимизма не е за нас сега! Simple Smile

# 313
galastra, фолиева киселина се пие до 3 месец.. Лично аз пия Неофолик от 0,4мг по 3 на ден... това по лекарска препоръка. За това че ти е лошо - споменах вече - бременност с бременност не си приличат. Ако ти е много зле разговаряй с лекаря за насоки. Момичетата споменаха а и на мен ми помага - в чантата си имам солети и хапвам по 1 като ми прилошее.. маслините действат страхотно също при прилошаване. Ако само ти прилошава без да повръщаш - споко ще се оправиш.. ще започнеш да качваш след 3 месеца надявам се...

# 314
Ще помоля модераторите да заключат темата и да продължим в другата.. без песимисъм и черни мисли. Hug

Общи условия

Активация на акаунт