Хайде февруарки. Смело напред

• 15 094
  • 315
  •   1
Отговори
# 270
Добро утро момичета. Случа ли ви се и на вас да се събуждате много рано. От както съм бременна скачам в тъмни зори. По принцип от како се помня съм ужасно поспалива. Преди 11-12 не може човек да ме вдигне през почивните дни. Винаги се успивам за работа. А сега... вижте ме - няма 8 часа а аз вече съм щтръкнала...

И аз съм така - всяка сутрин в 6:00 като часовник.. Но после ми се спи цял ден!

# 271
wish и аз се радвам, че още съм тук - онзи ден лекарката ги наговори едни и така се бях притеснила. Обърнах форума и библиотеката и вече съм по-спокойна, а и си записах час за друг лекар. Да попитам все пак, гледа ме на коремен ехограф, видя се плоден сак и ембрион 7 мм и в същото време каза да не се радваме много, защото може и да е кухо яйце ???  Shocked Е как така хем го има хем го няма? И на края за капак заяви, че то още сигурно е много рано да се каже  Shocked
desin4o честитоооо!!!   bouquet

Bademche, не се тревожи. Имам чувството , че всички лекари си имат едни и същи приказки като дойде някоя бременно момиче за първи път ... Нека си говорят каквото си искат. Казала ти е така, защото не е видяла сърдечни тонове, но до колкото разбирам по размера на ембриончето ти си някъде в 6-7 г.с. и е нормално да не може да се види с нормален ехограф.  Ако нямаш търпение поискай да те видят с вагинален , ако пък можеш да изчакаш - изчакай още седмица и ще може да се види и на обиконовения.
Успех  Hug

# 272
  • София
badem4e,,струва ми се че лекарите предпочитат да те понаплашат малко ,за да може да ти искат повече пари.Преди първата ми бременност една лекарка от Райна княгиня ми каза,че едва ли ще мога да забременея понеже съм била с малка и обърната матка,а и дори да ми се случи щяла съм да направя 5-6 спонтанни аборта докато износя едно дете!!!Забременях още в първия месец след като решихме да имаме дете когато й се обадих за преглед и установи бременност веднага ми препоръча секцио понеже съм с тесен таз,направи ми сметака колко пари ще ми струват консултациите,раждането и т.н..Смених я и на консултации ходих в поликлиниката,вярно ,че бях с уговорка при раждането, но родих нормално.И всичко се върти околко парите.....

# 273
добре де как ги смятат тия неща аз съм 11 седмица от днес и корем имам и бебето си има всичко
като ме гледаха преди 3 седмици беше 13 мм а миналата си беше цял човек да не са ми объркали пък термина и да е по рано  Thinking

# 274
  • София
Radostche, galastra   bouquet  дано да сте прави. Когато ме гледа на ехографа бях в 6г.с. (миналата седмица) и понеже не съм от най-търпеливите ако мъжът ми не ме "върже вкъщи" (според него много прибързвам) още тази седмица отивам при друг лекар, поне да се знае каквото и да е  Confused

# 275
Лекарите не са богове и те са хора и си служат с апарати, някои се оправят по-добре с ехографа, някои не се оправят. При сестра ми се случи така,че единия ден отива при едната лекарка и тя и казва, че си измисля и че изобщо няма признаци на бременност. На следващия ден отиде при другата, за която знаехме, че е по-добра и тя и видя и показа бебенцето и си я записа. Затова трябва да се доверяваме най-много на собствения си инстинкт и като имате възможност сменяйте лекарите ако им нямате доверие. Аз тук немога, законът е тъкв, че като те запишат при една можеш да я смениш едва след година. Хич не съм доволна от тази обаче нямам избор. Малко лекари са толкова добри да видят веднага и да те успокоят, па са жени да му се невиди забравили ли са как им е било... Thinking

# 276
joya, ето така ги правят тия неща, немогат да работят с ехограф. Първо нищо невижда, нищо няма, нищо не е сигурно и го виждат чак като е човече, за съжаление е така и на всякъде изглежда не само в България. Пресметни си  го по първия ден от последната менструация, това поне няма как да го объркат и на това пресмятане можеш да се довериш. Според зачатие ком съм в 8г. с. , според лекарката ми съм в 7 г.с., обаче изобщо нищо не видя, с вагинален ехограф миналата седмица ме гледа и нищо, после като го настрои по-добре видя едно петънце и пак каза, че не е сигурна и нищо още неможе да се каже. Обаче изобщо не я слушам аз си знам какво чувствам и знам, че явно горакта ще чака да прорита та да го види. 

# 277
Radostche, galastra   bouquet  дано да сте прави. Когато ме гледа на ехографа бях в 6г.с. (миналата седмица) и понеже не съм от най-търпеливите ако мъжът ми не ме "върже вкъщи" (според него много прибързвам) още тази седмица отивам при друг лекар, поне да се знае каквото и да е  Confused
И аз бях като теб - в шеста бях за първи път на лекар, но се видя само плодно сакче, нервите ми не издържаха и в 7 седмица отидах в Торакс и ме видяха с вагинален - показаха ми сърчицето. Но яко ме одрусаха, много са мили и отзивчиви, но както ми се усмихваха ми одраха кожата!
Пожелавам ти търпение Simple Smile   bouquet

# 278
joya, ето така ги правят тия неща, немогат да работят с ехограф. Първо нищо невижда, нищо няма, нищо не е сигурно и го виждат чак като е човече, за съжаление е така и на всякъде изглежда не само в България. Пресметни си  го по първия ден от последната менструация, това поне няма как да го объркат и на това пресмятане можеш да се довериш. Според зачатие ком съм в 8г. с. , според лекарката ми съм в 7 г.с., обаче изобщо нищо не видя, с вагинален ехограф миналата седмица ме гледа и нищо, после като го настрои по-добре видя едно петънце и пак каза, че не е сигурна и нищо още неможе да се каже. Обаче изобщо не я слушам аз си знам какво чувствам и знам, че явно горакта ще чака да прорита та да го види. 

гестационната седмица няма как да се сбърка  newsm78, брои се от датата на началото на последната ти менструация. По-скоро не можеш да си съвсем сигурна в датата на зачеването, защото не се знае точно на кой ден ти е била овулацията. За това докторите предпочиатата да броят гестационни седмици , зашотото дата на цикъла си я ясна и няма как да се сбърка.

# 279
  • offshore & overseas
Аз пък мисля, че именно на докторите трябва да вярваме, вместо да си поставяме диагнози или пък да си само-предписваме лечения smile3513 В крайна сметка, сменете няколко лекаря, докато не попаднете на такъв, на когото поради една или друга причина имате доверие!! newsm10 Не можем да обвиняваме специалистите за всичко, има ситуации, които не зависят нито от тях, нито от апаратурата.
А ако сте попаднали на заядливец, темерут или некадърник -- отървете се от него/нея #2gunfire

# 280
мен мойта лекарка да чукна на дърво ме радва:)
гледа ме от преди да забременея
и аз си броя от последния цикъл и сега влизам в 11 седмица наистина обаче според мен термина ми трябва да е по-рано тя ми каза 1 февруари ама.... както и да е съдя по това че при вас едвам се виждат а моя на снимките си има ясно очертана глава телце и един израсттък дано да е ръчичка Simple Smile)) пък лекарката каза че много бързо растял бебчо дано не стане гигант че не мога да си представя как се разжа бебче 5 кила например:((

# 281
Здравейте бъдещи мами Simple Smile Най- накрая и аз се осмелих да се запиша при вас. Досега само ви четях и ви се радвах Laughing Ходих вече на гинеколог и се надявах да видя точица и плоден сак ама тука се оказа че гледат на видеозон чак 20-тата седмица- така се ядосах Crossing Arms Аз как ще знам че всичко му е наред на бебо така newsm78. Следващия преглед е чак след месец и тогава пише в графика че щяли да му "чуят" сърдечните тонове. Някой знае ли как става тая работа без ултразвук? Дотогава ще си седя и ще се пробвам да си слагам по нещо в устата, че това гадене е направо кошмарно Sick Аз каквато си бях лакомийка преди сега направо ми се счерни живота като не мога да си хапвам  Tired Ама важното е бебо да е добре пък ще го преживеем.
Пожелавам на всички леко бременеене и хубави и здрави бебчета февруари.
Между другото аз съм за 23-ти Blush

# 282
  • Варна
Здравей jova!
Аз влезнах в 11 седмица преси 2 дни и термина ми е 29.01 за сега, така че е нормално да са те определили за 01.02,а нищо чудно и януарско бебче да изскочи или пък аз да се присъединя към вас февруарките. Но това да ни е проблема. Важното е да родят здравички и сладки бебчета, а за датата аз нямам претенции  Party

# 283
  • София
Добре дошла, joji !
Не се ядосвай за прегледите, гинеколозите си знаят работата  Peace Гледай спокойно напред, на първия си ехограф ще видиш едно добре оформено човече  Simple Smile
Вчера бях на ехограф и много се ошашках по време на прегледа. Лекарката ме гледа, гледа, гледа, мълча сериозна, накрая каза, че си отговаря на седмиците и че е живо, но.... #Crazy тук не се доизказа,  и извика нейн колега, за да погледне. Слава богу той отсече, че всичко е наред, но аз през това време се облях в студена пот. Видяха се пулсациите през корема този път Simple Smile От самото начало зародишът си стои в лявата част на матката, това дали е нормално ?
Иначе стомахът ми е станал супер редовен, имам чувството, че хабя храната  Crazy

# 284
  • София
Здравейте бъдещи мами Simple Smile Най- накрая и аз се осмелих да се запиша при вас. Досега само ви четях и ви се радвах Laughing Ходих вече на гинеколог и се надявах да видя точица и плоден сак ама тука се оказа че гледат на видеозон чак 20-тата седмица- така се ядосах Crossing Arms Аз как ще знам че всичко му е наред на бебо така newsm78. Следващия преглед е чак след месец и тогава пише в графика че щяли да му "чуят" сърдечните тонове. Някой знае ли как става тая работа без ултразвук? Дотогава ще си седя и ще се пробвам да си слагам по нещо в устата, че това гадене е направо кошмарно Sick Аз каквато си бях лакомийка преди сега направо ми се счерни живота като не мога да си хапвам  Tired Ама важното е бебо да е добре пък ще го преживеем.
Пожелавам на всички леко бременеене и хубави и здрави бебчета февруари.
Между другото аз съм за 23-ти Blush
Здравей joji, тоновете се записват с монитор ,нещо като слушалка ,която се слага на корема,но толкова рано мен не са ме слушали с монитор.

Общи условия

Активация на акаунт