Хайде февруарки. Смело напред

• 15 117
  • 315
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте мамчета!Гледам че се увеличаваме а това е много радващо!Аз да се похваля ембриончето се видя има си и тонове,много съм щастлива макар  да имам и консултация с уролог,защото си имам проблеми с бъбреците,но се надявам че всичко ще мине благополучно-в краина сметка и първото си дете си го износих в същото положение.Колкото до коремчето аз си го имам вече-доста е пораснало,ако кача колкото през първата(40кg)незнам как ще ги сваля пак,но няма да го мисля сега един път успях и сега ще успея-това да е проблема.Едва с тази бременост разбирам какво е да ти се гади,но всякаш вече свикнах и не му обръщам внимание.Един съвет от мене-започваите с яко мазане-колкото по-мазно,толкоз по-добре,от първата нямам никакви стрий останали макар че бях огромна,сега започнах пак с мазането.Успех на всички.

# 226
Хей Radostche какво стана при лекаря всичкое в рамките на нормалното нали ?

И аз имам нужда от съвет Sad(
имах котка бебе казто разбрах че съм бременна иа махнахме
лекарката не ми направи тест за токсоплазмоза и аз забравих да я питам сега се чудя д аходя ли да си направя ?
а пък от вчера шефа ми е отпуска има бебе хъски и го взех да го гледам
дали може да ми докара някакъв проблем че приятеля ми беснее сега да не
направим някаква беля на бебето Sad

# 227
а и кучето току що ме ухапа по малкия пръст чак ми пусна кръв и съвсем се оритесних Sad

# 228
Здравейте момичета.  Чуствам се много странно, че започвам да пиша тук. Аз не мога да определя термина- все различни дати излизат, но е около 6.02.2007г. Влизам в 9-та седмица. Радвам се, че съм тук. Пожелавам на всички вас- много хубави емоции и спокойствие.
В началото ме боляха ужасно гърдите, не можех да спя от болки, сега преминаха. Ставам по 100 пъти да пишкам, сега вече не. Гадеше ми се, но много малко, почти не съм имала такива емоции. И аз се чуствам отпаднала, особено сега в жегите. По принцип ям страшно много сладко, а сега не ми се яде въобще.
В събота отивам да ми правят картон.
Сега обаче съм на една вълна- кашлица. Имам една притеснителна кашлица от няколко дни, но чак днес я усетих така по сериозно. По аптеките не ме посъветваха да пия нещо, което е нормално де....Утре ще отида до джи пито, да видим дали ще ми даде нещо.
А, и ми е страшно нервно, в работата съм под такова напрежение и непрекъснато се стресирам, какво причинявам на човечето.
Ами съжалявам за дългото писмо, дано не съм ви отегчила.
Приятна вечер и до скоро!

# 229

лекарката не ми направи тест за токсоплазмоза и аз забравих да я питам сега се чудя д аходя ли да си направя ?

Joya, ако искаш се обади на лекаря си за твое спокойствие. Но ако кучето е редовно обезпаразитявано и ваксинирано, мисля че няма да има проблем. Аз самата имах котка при предишната си бременност (и двете бяхме бременни  Mr. Green ) и тя ме е драскала, но не съм имала проблеми. Ако си имала и преди котка най-вероятно си изкарала вече токсоплазмоза, а тя май е опасна само, ако се заразиш по бреме на бременност, и дори тогава не е при всички положения опасна. Това помня, но може да не е 100% така  Embarassed (мозъка ми е размекнат ooooh! )

Цветелинка, добре дошла Simple Smile  По принцип хомеопатията е най-безопасна по време на бременност.

# 230
Благодаря, утре отивам на доктор, той да каже  Rolling Eyes

# 231
Aз мисля,за морето да отида края на август,моя термин е за 1ви февруари Laughing.Така,че да са минали рисковите седмици и да съм влязла в 4ти месец.
Да ви кажа за гърдите,ходих на преглед и питах док.,било нормално да не болят,защото мен ме боляха в началото,после спряха,а и болките в корема отминаха,така,че стискайте зъби,към 10тата седмица е хубаво,вече няма гадене и болки.
А с какво се мажете ,против стрии?Аз ,засега съм отслабнала,защото много повръщах,ама да попитам за по-нататък?

# 232
Здравей joya чувала съм страшни работи за котки и преди две седмици тук в близкият град едно момиче  е родило мъртво бебе и са и казали че било от котката. Обаче на мен ми звучи доста пресилено това, в общи лини е добре да нямаш много контакти с нея. Иначе имам приятелка, която имаше и котка и куче, пък има живо и здраво момченце.

# 233
Много страшно звучи
котка за първи път гледам като разбрах че е бремена я махнахме
беше бебе и не и се отрази депресиращо
охх ка можах да го взема това кученце сшеф ами е в чужбина и му е изклучен телефона
не знам дали е обезпаразитявано знам че е ваксинирано само
дано всичко е наред ама и от кучетата ли се хваща токсоплазмоза??

# 234

Да доктора, каза, че всичко е в рамките на нормалното, изписа ми no-spa, пия го от снощи и сега не ме боли коремчето. Питах и за морето - каза, че няма проблем, но не трябва да се излагаме прекалено дълго на слънце и да не допускаме изгаряне. Разбрахме се преди да тръгна за морето да отида отново , за да видим как вървят нещата , ако всичко е наред - може да се ходи на море Simple Smile ...
За домашните животни - по-добре ги махни и когато шефа си вземе кученцето, иди в някоя лаборатория и си пусни изследвания за токсоплазмоза, за да се успокоиш. Не би трябвало да струват кой знае колко много (5-10 лв.) , ей така за спокойствие ...

# 235
Здравейте , и аз да се похваля .Вчера бях на доктор , видя се ембрионче , имаме си и сърдечна дейност. Дано всичко е наред Simple Smile
За море - моята докторка каза , че няма проблем (ако всичко е наред и пътуването не е опасно) , но пряко излагане на слънце само до 11.00 и след 16.00 .През другото време ако е възможно под чадърче Laughing . А мазането със слънцезащитен крем е задължително (колкото по-висок фактор толкова по-добре) , т.к. е много е възможно да се получат петна на кожата , заради пигментацията по време на бременност. Аз лично хич не искам да ставам на петна , но.....ще го преживея някак си   bouquet

# 236
Аз за кучета нищо лошо не съч чувала, ама се хващам, че вече не ги галя. Тук няма улични кучета, а само домашни и добре обгрижвани, та преди като ме приближеше някое го галех и гушках и си играех, сега се хванах, че само с краче го пипам и после пак тичам да се мия. Трябва да бъдем внимателни все пак си имаме твърде драгоценен гост  в тялото. Мисля, че за една отпуска не е болка за умиране, че няма да има фатални последици за теб, само опитай да го пипаш колкото може по-малко и се дръж далече най-вече от изпражненията му (всъщност в България не се събират нали) в такъв случай е добре.
Пожелавам ти късмет.

# 237
Понеже съм Боби-простото та да питам - какво са стрии и къде се появяват, чувала съм за това, но незнам къде да ги гледам дали ги имаш и какво да мажа та да не ми се появят? Моля не ми се смейте много.
А за пигментацията на кожата не е задължително да си бременна та да се получи, аз вече 3 години си имам петна по раменете, изглежда е генетично, пък и дядо ми и вуйчо ми имат без да са забременявали, за мама да не говоря и тя разправяше, че като била бременна с мен и излезнали, ама брат и и отговори, че и той като бил бременен със сина му излезнали.

# 238
охх това с изпражненията не знам как ще стане то е малко неще навън да ходи и
минира всичко в къщи само тичам с лопатк аи парцал
че и мирише чак лошо ми става
иначе е толкова хубаво ама...

# 239

А за пигментацията на кожата не е задължително да си бременна та да се получи, аз вече 3 години си имам петна по раменете, изглежда е генетично, пък и дядо ми и вуйчо ми имат без да са забременявали, за мама да не говоря и тя разправяше, че като била бременна с мен и излезнали, ама брат и и отговори, че и той като бил бременен със сина му излезнали.

Миличка , говоря за петната който се могат евентуално да се получат при бременност , особено ако кожата на бременната е изложена на преки слънчеви лъчи:) , а не за тези който са наследствени.Ето да прочетеш малко тук за да видиш за какво говорех  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт