Пазаруване от Aliexpress.com 55

• 55 502
  • 728
  •   1
Отговори
# 120
Да, алиекспреса не ползват такава защита, всъщност аз не се сещам чужд онлайн магазин, който да я ползва. Основно плащания в български онлайн магазини я има.

Това не попречи обаче на дск да ми изтеглят два пъти една и съща сума за плащане към онлайн търговец.

# 121
  • София
Аз лично ползвам виртуална карта издадена от банката ми. Никога не държа в нея пари, когато тръгна да плащам от нея през Интернет първо си прехвърлям за секунди пари от там през онлайн банкирането на пощата. Няколко минути повече кликания , но съм спокойна 😁

# 122
като че ли ще имам проблем, като гледам електронното банкиране

Уважаеми клиенти,
считано от 18.01.2019 г. предстои промяна във функционалността на услугата „3D картова защита“.
Услугата ще е валидна за всички дебитни и кредитни карти на „Инвестбанк“ АД.

аз до колкото разбирам става задължителна за онлайн плащане
алито е подържа, трябва ли да отбележа някъде в сайта им, че ще има 3Д защита

https://helppage.aliexpress.com/buyercenter/questionList.htm?spm … 5390&banner=0

What should I do if my card payment has failed?

If your payment has failed, please check the following:
1. Please make sure you have paid with Visa, MasterCard, Maestro (debit card) or American Express.

2. When making payment on AliExpress, you must have an activated 3-D Secure Code. Please contact your bank to confirm whether your card has been authorized with 3-D Secure Authentication.

If you have a VISA card, click here to learn about 3-D Secure for VISA.
If you have a MasterCard, click here to learn about the MasterCard SecureCode

3. If your card has expired or your payment has exceeded your card’s limit, please contact your card issuer.

4. If you got an error notice on the checkout page, please check your card information and try to pay again. If this doesn’t work, you can try using another card or another browser

Последна редакция: пт, 07 дек 2018, 13:00 от musicdoubl3

# 123
Аз лично ползвам виртуална карта издадена от банката ми. Никога не държа в нея пари, когато тръгна да плащам от нея през Интернет първо си прехвърлям за секунди пари от там през онлайн банкирането на пощата. Няколко минути повече кликания , но съм спокойна 😁
http://virtualcard.ccbank.bg/
аз ползвах тази на ЦКБ, но е спряха от таз година, а другите банки които предлагат виртуални карти, ми излиза скъпо за поръчки на малка стойност на база година

# 124
току що съпорта ми отговори
В случай, обаче че Търговеца (https://www.aliexpress.com/) не изисква тази допълнителна защита, това няма да Ви засегне и поради това в момента не виждате поле, в което да въведете нужната парола.

# 125
Да, алиекспреса не ползват такава защита, всъщност аз не се сещам чужд онлайн магазин, който да я ползва. Основно плащания в български онлайн магазини я има.

Това не попречи обаче на дск да ми изтеглят два пъти една и съща сума за плащане към онлайн търговец.
Цитирам вас за да е в тон с темата.
Защитата не е на сайта, а на банката издател на картата и само тя (банката) решава дали да изиска допълнителна ауторизация или не.
АлиЕкспрес няма участие в схемата. Grinning

# 126

Цитирам вас за да е в тон с темата.
Защитата не е на сайта, а на банката издател на картата и само тя (банката) решава дали да изиска допълнителна ауторизация или не.
АлиЕкспрес няма участие в схемата. Grinning

и аз това си помислих. Какво ще стане като банката поиска от сайта тази зашита, но отговора ме кара да мисля че със и без него и е все тая - бутафория
Цитат
В случай, обаче че Търговеца (https://www.aliexpress.com/) не изисква тази допълнителна защита, това няма да Ви засегне и поради това в момента не виждате поле, в което да въведете нужната парола.

# 127
и аз това си помислих. Какво ще стане като банката поиска от сайта тази зашита, но отговора ме кара да мисля че със и без него и е все тая - бутафория
Цялата "бутафория" е заради такива като журналистката от Нова - ходила по сайтовете оставила данните за картата и се чуди как е станало като картата и стояла в къщи и не я носела в себе си.
Включването на допълнително устройство като телефона ще разсее съмненията, че в 99% от случаите данните се ползват от вътрешни за потърпевшия хора и ще налага много повече усиля за да се скрие измамата.
Технически как ще е реализирано не е от значение. Виждал съм няколко различни сценария - при плащане сайта на търговеца е "принуден" да извади допълнителен прозорец за въвеждане на кода, да прехвърли довършването на операцията към сайта на финансовата институция, потвърждението да се дава от телефона на собственика и т.н.
В края на краищата нерегламентираното плащане става доста по-сложно от проста кражба от някой сайт на финансовата информация на няколко хиляди клиента.

# 128
  • у нас
Някой знае ли от кой номер звънят от пощата за пристигнала пратка, Бургас (нова поща) ?
че очаквам пратки а гледам че вчера имам пропуснато обаждане от непознат номер
Отдавна не звънят от стационарни телефони. На мен ми звъни пощальонът за района, от личния си телефон.

# 129
Някой знае ли от кой номер звънят от пощата за пристигнала пратка, Бургас (нова поща) ?
че очаквам пратки а гледам че вчера имам пропуснато обаждане от непознат номер
Отдавна не звънят от стационарни телефони. На мен ми звъни пощальонът за района, от личния си телефон.

става дума за района зад така наречената краставица, този номер ми е звънял
+359888753***
може да е същата която обикаля и блоковете / малките числа на к-с Лазур (над флора Бургас)

Последна редакция: нд, 09 дек 2018, 15:32 от musicdoubl3

# 130
  • у нас
За да си сигурна, просто звънни на дадения номер и ще разбереш кой те е търсил.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 131
За да си сигурна, просто звънни на дадения номер и ще разбереш кой те е търсил.Stuck Out Tongue Winking Eye
смятам да ходя като се плаща тока

# 132
На мен ми звънят от стационарен номер,не мобилен. Не става дума за Бургас де,но само отбелязвам.

# 133
Здравейте,поръчвала съм доста неща от али и горе-долу ги знам нещата. Има нещо което сега започна да ме притеснява. Ще приложа шотове. Пратката е излетяла на 23 ноември и от тогава инфото не се е променяло. Писах няколко пъти на продавача,отговорите бяха че на системата й е нужно време да се ъпдейтне инфото и че може да има забавяне заради празниците... Е да де,ама това са 15 работни дни вече... Нормално ли е? До сега винаги всичко идва много бързо и относно това нещо,не ми се е случвало до сега.[/img]

# 134

Общи условия

Активация на акаунт