Пазаруване от Aliexpress.com 55

• 55 137
  • 728
  •   1
Отговори
# 300
Въпроса може да е малко тъп, ако някоя стока попадне на митниците на коя ще е. Аз съм от Русе и как става освобождаването и от там?
Митницата се определя от адреса даден при поръчване. За Русе митницата е горе на гарата. Дали вече са обучили служителите на всички пощенски клонове как да приемат документите не знам. В най-лошият случай ще трябва да се разходите до гарата.  За повече подробности питайте там където се обсъжда митница. Може някой русенец да се обади ... http://www.bg-mamma.com/?topic=1051311

# 301
  • Бургас
като не пристегне стока каква причина посочвате - проблем с проследяването, проблем с митница, грешен адрес

доста ми е странен този въпрос

# 302
  • Бургас
а за китките не им обръщайте внимание, ако не поръчате още ще ви ги изпрати само че след 10 дена (толкова му дава сайта да ви ги прати) пробва и който се хване , китайски номер

# 303
като не пристегне стока каква причина посочвате - проблем с проследяването, проблем с митница, грешен адрес
доста ми е странен този въпрос
Нито едно от 3те - пратката е в транзит срока на защита изтича се ползва.
Проблеми с проследяването е когато продавача не е пуснал пратката и се прави около 10ти ден.
Проблеми с имитницата е когато митничарите дадат документ за задържана стока или в китай излезе съобщение за върнато от митницата.
Грешен адрес се дава когато някоя пратка според проследяването отиде на друг адрес не на вашия.

# 304
Аз поръчах още и те ми изпратиха още 5 съобщения - явно става автоматично, досадна работа... Обаче видях същите в Амазон за 2 долара. И в Амазон пише, че пликчето е с 10 семена - става дума за телефончета/петунии, това шега ли е? Моите трябва да са 500 (след допоръчването) и общо са към 2,50 долара.

# 305
Аз поръчах още и те ми изпратиха още 5 съобщения - явно става автоматично, досадна работа... Обаче видях същите в Амазон за 2 долара. И в Амазон пише, че пликчето е с 10 семена - става дума за телефончета/петунии, това шега ли е? Моите трябва да са 500 (след допоръчването) и общо са към 2,50 долара.
С тия семена май трябва да "избродирам" вица в шапката на бг-мама: От поръчаните семена пораства едниствено банковата сметка на продавача. Все се намира някой дето не разбрал ... MoneyMoneyMoney

Последна редакция: пт, 25 яну 2019, 19:25 от netman71

# 306
Е, не е така... В отзивите има снимки на покълнали семена - явно някои купувачи са ги тествали... А миналата година два пъти купувам семена от известна верига хипермаркети - едното беше за калдъръмчета, другото не го помня - и абсолютно нищо не изникна от тях. Може китайските да са по-добри.

# 307
Аз съм поръчвала няколко пъти семена и си поникват повечето.
Първия път продавача ми писа да добавя за още два долара,не помня какво писа като причина. Напоръчах аз,а той не ми ги обедини и общо взето нищо не се случи. Но пък си имах и петунии,и още други разни екзотични растения. 😃 Сега пак имам нови,да видим от тях какво ще излезе.

# 308
Аз поръчах и водни лилии от друг магазин - те трябва скоро да дойдат. В Ю тюб разни хора твърдят, че се отглеждали много лесно (ако човек си има блато).

# 309
Как УниКредит натоварват клиентите си ? Решили сте да пазарувате от чуждестранен онлайн магазин ( AliExpress ) с различна валута от стандартната ( в случая долар $ ). Поръчвате си на 20.01.2019г продукт на стойност от 10$, по днешен курс на банката ви се дърпат средства от сметката около 17.25лв - дотук всичко е нормално, както трябва да си е! Никъде в банката нямат информация къде са отишли тези 17 лева и 25 стотинки от сметката ви. Също в мобилното приложение НЕ се отразява. След 2-3 дена когато курса на долара за банката се покачи изведнъж се появява платежна информация за AliExpress и О ЧУДО от сметката са ви приспаднали още 20 стотинки ( в този случай ). Платежната информация и курса на долара е с дата 23.01.2019г а не датата когато РЕАЛНО е направена поръчката ( 20.01.2019 ) - така банката натоварва своите клиенти и при поръчки от 500$ това си е ГРАБЕЖ, защото не са 20 стотинки а цели 10 лева !

Предполагам е важно да се знае и от повече хора.

# 310
Не знаех за това; ще следя. Картата, с която пазарувам е на ОББ, но кой знае - може и те да го правят...

# 311
 И аз съм на ОББ и сега като казахте - случвало се е да ми дърпат по 17, по 20 ст. от Али и съм се чудела какво е, а то какво било.
 А за семената и аз поръчвах миналата година, и мен ме караха да поръчвам още. Даже тогава писах тук в темата, един човек се включи, че му е поникнало нещо съвсем различно. Е от моите нищо не поникна Grinning

# 312
  • Бургас
Не подвеждайте хората! Първоначално не се отразява ншкъде, най-вероятно защото сумата не е изтеглена, а само блокирана. Реално осчетоводяването става при шипване на поръчката, тогава се тегли сумата по курса за деня. Той може да е и по-нисък от този, в деня на поръчката.
Това важи за всички банки и сайтове, не обвинявайте Уникредит.  При тях като цяло таксите са по-високи.
P.S. това не е обслужващата ме банка.

# 313
Не подвеждайте хората! Първоначално не се отразява ншкъде, най-вероятно защото сумата не е изтеглена, а само блокирана. Реално осчетоводяването става при шипване на поръчката, тогава се тегли сумата по курса за деня. Той може да е и по-нисък от този, в деня на поръчката.
Това важи за всички банки и сайтове, не обвинявайте Уникредит.  При тях като цяло таксите са по-високи.
P.S. това не е обслужващата ме банка.

Не знам дали не е изтеглена или е блокирана, но щом направя поръчка парите вече ги няма по сметката ми. Имам доста поръчки и не съм забелязал да са ми върнали пари когато "теглят сумата по курса за деня" и курса да е бил по-нисък в деня когато "теглят сумата". 

P.s - спирам да спамя темата, вече съм си изказал мнението за тази банка.

# 314
Е, не е така... В отзивите има снимки на покълнали семена - явно някои купувачи са ги тествали... А миналата година два пъти купувам семена от известна верига хипермаркети - едното беше за калдъръмчета, другото не го помня - и абсолютно нищо не изникна от тях. Може китайските да са по-добри.
Също четох разни постове даже цял ред краставици снимал. Запитах що трябва да поръчвам семена за краставици с формата на фалос после да поникнат обикновенни краставици. Семена мога да събера сам. Вие се набутвайте. Времето за поникване е толкова дълго, че и лош отзив не можете му остави. Предупредени сте щом искате да си го причините ваша воля.

Общи условия

Активация на акаунт