Пазаруване от Aliexpress.com 55

• 55 117
  • 728
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
При мен какво се случи с карта на УниКредит:
Преди 10 дни поръчах 2 неща за около 26$, веднага от сметката ми бяха приспаднати парите и така, без да е посочено каква е транзакцията. Днес проверявам отново сметката и 0,65лв. Ми е по-нисък балансът и вече има упоменато за 2те транзакции.
А интересно ми е случвало ли се е на някой вместо по-висок курс на долара, по време на осчетоводяването курсът да е по нисък

Да, имала съм такива случаи и ми връщат стотинки. На ДСК съм с виртуална карта, ако има значение.

# 346
  • Ispania
Здравейте. Видях че сте говорили за семена...
Преди години си поръчах семена на едни “творения “на природата във вид на цветя(според снимките), филма Аватар пасти да яде 😈🤣.... Едни цветове, едни форми... ботаническа градина можех да направя 😈🤪.
И да ви кажа... не се оплаквам🤔, разбрах поне че китайските тревички са същите като нашите 🤣. ...

# 347
Ако излезе нещо добро от това, което поръчах, ще го снимам Simple Smile
Едното цвете е това:
Скрит текст:
Предполагам, че вместо двойно ще ми изпратят с единичен цвят, тоест такова:
Скрит текст:
Семената са много и струват под 3 лв. Ако е като втората снимка и успея да го отгледам, няма да се разочаровам, защото също ми харесва и не съм виждала такива фунийки в България.

# 348
  • Варна
и на мен ми бе кофти в началото, ама сега като не ми хареса стоката казвам че не е получена

Това въобще не е повод за хвалби...
В отговор на chiana2003: обикновено се процедира така. След предварителна уговорка с търговеца пускате нова поръчка за същата сума, плащате и потвърждавате получаването й без да ви я изпращат.

# 349
# 350
Вие заблуждавате хората! ..............

Относно блокирана/дръпната, и т.н. сума - съгласявам се, че може би парите не отиват веднага при търговеца. Все тая. Но да ми се обясняваш до утре, че ми се приравнявали някакви стотинки поради валутния курс - еми не го виждам никъде това в извлеченията си. Никъде. Пазарувам редовно от поне 3 години.

# 351

Относно блокирана/дръпната, и т.н. сума - съгласявам се, че може би парите не отиват веднага при търговеца. Все тая. Но да ми се обясняваш до утре, че ми се приравнявали някакви стотинки поради валутния курс - еми не го виждам никъде това в извлеченията си. Никъде. Пазарувам редовно от поне 3 години.
И при ДСК го няма в извлечението, но факт, че е възможно в последствие сметката ми да намалее,
 заради разликата в курса.

# 352
Петя,аз получих микс от тези Колеус-и:

Ясно е,че едва ли ще са такива,но аз харесвам всички видове,така че ще се радвам,каквото и да излезе.
Търсих сега снимки,но ММ преинсталира лаптопа и не ги откривам. Можеше да се види колко са поникнали и колко не. А също така от тях имах едни храстчета с много хубав лилав цвят-витекс негундо.

Тук още не са цъфнали добре,но се вижда.
Също и пампаска трева от Али сях,но късно дойде и разсада беше малък за градината,а нямаше къде да го прибера и загина. А бяха изкарали доста от семената-може би към 80-90% от тях. Лилава и микс взех,сега като се постопли ще сея пак.
Стига вече с това,че сме се набутали,че няма да излезе нищо и т.н. Всеки има глава на раменете си и може да прецени дали да поръча,дали му се занимава и т.н.

# 353

И при ДСК го няма в извлечението, но факт, че е възможно в последствие сметката ми да намалее,
 заради разликата в курса.

Не е възможно да е факт нещо, за което се предполага някаква възможност. Но не ми се навлиза в остроумия. Точно по тази ми сметка държа малки суми пари и бих забелязала ако намалява без моя намеса. Наистина си следя транзакциите редовно, вярвайте, не съм установила нищо нередно. Не съм служител на банката, не защитавам никого. Ей това са фактите.

Чакам си семенцата, и още 20 дреболии.

# 354
Някой в Олх развъжда водни лилии и продава семена - доста по-скъпо от Али-то. Мога да се досетя от къде ги е взел... Wink
И аз чакам много дреболии, а съм харесала още много - невероятно е колко много неща под 15 долара може да си хареса човек...Не поръчвам само заради празничния им сезон, не ми се иска после да чакам над 2 месеца... Всъщност, до сега (от около 2 години), за нищо не съм чакала 2 месеца - все по-бързо си идват нещата. Първо поръчвах с посредник(беше ме страх, че някак си може да ме оберат - посредникът уж връща парите при издънка), после се убедих, че няма смисъл и само плащам по по-скъп курс.

# 355
Здравейте, имам въпрос който е малко специфичен. Има ли сред вас живеещи в Германия. Питането ми е знаете ли колко е прага една пратка да не бъде задържана на митница?

# 356
Здравейте, имам въпрос който е малко специфичен. Има ли сред вас живеещи в Германия. Питането ми е знаете ли колко е прага една пратка да не бъде задържана на митница?
22 евро.

# 357
Относно двойното заделяне на пари и отблокирането им. Явно зависи от системите на конкретната банка. При някой банки в момента на реалното изтегляне на сумата от Али се деблокира блокираната сума. В системите им не излиза опит за вземане на втора сума.

# 358
  • Бургас
22 евро.
май това е пречката и тук да не е 22 евро, засега само сме в ЕС
https://standartnews.com/balgariya-obshtestvo/goranov-ot-0101202 … -evro-383633.html

# 359
22 евро.
май това е пречката и тук да не е 22 евро, засега само сме в ЕС
https://standartnews.com/balgariya-obshtestvo/goranov-ot-0101202 … -evro-383633.html
Айда почнахме с внушенията. Пречката е алчността на некой чиновници. Достатъчно държави в ЕС със собствени валути пак са на 22 Евро. Що не го направиха 50 евро нашите. В директивата се казва лимит но никъде не се задължават държавите да приемат точно определена сума. Народе пак си е...н от своите. Те те превърнаха във втора ръка европеец. Обраха здравната каса банките заводите и каквото има за грабене. Сега решили да се избършат с Банковия съюз. Ами бръкнете се и платете от вашият джоб вноската веднага ще я налеят в закъсалите чужди банки. Гнусни манипулации.

Общи условия

Активация на акаунт