Направи си сам от нищо нещо - 5

• 89 650
  • 341
  •   1
Отговори
# 315
При мен и бели, и обикновени яйца се получават идеално с броша, но тази година забравих да купя навреме и едва ли ще е останал. Ще боядисвам с тази

# 316
  • Австрия

Снимката е с една част от това, което съм направила с подръчни средата.  Гномчета, джуджета незнам как да ги нарека. Правих ги за коледен базар в училище.  Използвах ролки от тоалетна хартия, облечени с бял полар или вата и шапки и брадичка от подарени шалчета от детето. Очички и нослета от копчета и топчета.

Много са хубави!

Някъде из интернет открих и аз подобни човечета и заимствах идеята. По време на covid-ограниченията с детето доста се занимавахме. От дядо Коледа

през приказни герои

та до Великденските зайчета и пилета:

И тъй като са тематични последните "Направи си сам.." пожелавам весели, цветни и шарени Великденски празници Simple Smile

# 317
  • Бургас
Една интересна идея за сръчните жени!

# 318
Тези ги пусни в плетаческата тема, ще зардваш много хора. Голямо разбутване ще настане. Simple Smile
https://www.bg-mamma.com/?topic=1738666.msg49691216#new
Подозирам, че аквариумът е направн с ИИ.

# 319
  • Бургас
Ето това много ми хареса.

# 320

Ето тези гъбки поникнаха след дъжда.
Направих ги от намерени червени капачки. Пънчетата са от спринцовки.  Боядисвах с акрилна боя и декорирах с каквото има в кутията за джунджуриики за такива случаи.  Лепих с топъл силикон.  Ще декорирам някоя кътче на село с тях. Незнам обаче боята ще издържи ли на дъжд. Но и под навеса има саксии, които ще ги приютят.

# 321
  • Бургас
Две идеи за картички

# 322
  • Бургас
Интересна идея за подарък!

# 323
  • под тепетата
Ако е за госпожите, грешката ще им избоде очите Blush Идеята иначе е много хубава!

# 324
  • Добрич
Ако е за госпожите, грешката ще им избоде очите Blush Идеята иначе е много хубава!

Абсолютно!

Така върнах във Фото стенен часовник със стихче, подарък за 8. март. Имаше 3-4 грешки ( не помня точно, минаха 10 години). Направиха ми нов.

Казах и на класната, защото подаръците бяха избирани от децата в училище, ама кой да погледне какво точно предлага фотографът...

# 325
Здравейте!
Имам въпрос към занимаващите се с декупаж-имам едни сандали, златисти са, но прекалено бляскави, естествена кожа са. Има ли безцветен продукт, с който да ги матирам? Потърсих сред материалите, но не откривам.

# 326
Според мен ще развалиш кожата. Питай дали магат да ги пребоядисат някъде, говори с обущар.

# 327
  • София
Ако сте се върнали от българското черноморие с плик пълен с черупки от черни миди – може да си направите лодки, с които да украсите някое ъгълче у дома и да запазите за по-дълго морската ваканционна атмосфера.

Какви материали са ви необходими:
    бяла самосъхнеща глина (въздушна/air clay)
    черни морски миди
    хартия за изрязване на шаблон
    пистолет с топъл силикон

Подберете няколко черупки от миди, които изглеждат добре и седят устойчиво върху равна повърхност. Те ще са корпуса на лодката.

Изрежете шаблон от хартия, който ще представлява платното на лодката. Шаблонът трябва да изглежда като равнобедрен триъгълник, който ще сгънете по средата (по линията от върха на триъгълника до основата му). Може да се наложи да изрежете няколко, докато уцелите подходящия размер. Най-лесно ще напаснете размера като сложите сгънатия хартиен триъгълник в мидата и така ще прецените ако е по-голям или по-малък. Не оставяйте основата на триъгълника равна, а леко увеличена надолу (вижте снимката), за да да има повече допирни точки с неравната вътрешност на черупката при залепването накрая.

Разточете малко от бялата самосъхнеща глина върху хартия за печене (така ще избегнете залепване върху повърхността на която разточвате). Поставете разворен хартиения шаблон и по контура му изрежете платното с нож или макетно ножче. Така получения триъгълник от глина прегънете (по линията от върха на триъгълника до основата му), за да се получи платното.

Изрежете толкова платна колкото е бройката на мидите ви и ги оставете на сухо и проветриво място да изсъхнат напълно (това може да отнеме 1-2 дни).

След като глинените платна са вече напълно изсъхнали може да загладите ръбовете им с шкурка, а после да ги залепите към мидената черупка с помощта на пистолет с топъл силикон.

# 328
  • Пловдив
AIissaa, страхотна идея!
Другата година ще събирам черни мидени черупки Heart Ще стоят чудесно около басейна!

# 329
  • под тепетата
И на мен много ми допадна като идея, а още повече, че миди около мен бол! Понякога се заигравам на плажа с глина от тамошните скали. Две мечета живяха 2 години до огледалото в коридора.

Общи условия

Активация на акаунт