Направи си сам от нищо нещо - 5

• 89 664
  • 341
  •   1
Отговори
# 330
  • Банско
Ще правя на свекито лебеди от гипсова мазилка +глина, но ще напоя парцали с мазилката. Горе долу ще стане така:

# 331
Някой с идея от къде да се сдобия с восъчна хартия? Simple Smile Напоследък ми излизат доста идеи с хербарий и не само, но Гугъл не помага Confused

# 332
  • Варна
Събрала съм си ролки от тоалетна хартия, имам доста дървени клечки от клечки за уши, шишарки, някои други неща и се надявам скоро да успея да ви покажа какво ми се ще да сътворя. Гледам и някои видео в YouTube. Също има добри идеи. Стискайте палци, че не съм от най-сръчните.

# 333
Някой с идея от къде да се сдобия с восъчна хартия? Simple Smile Напоследък ми излизат доста идеи с хербарий и не само, но Гугъл не помага Confused
Скрит текст:

Не зная каква точно ти е идеята, за да търсиш восъчна хартия за хербарий. Намира се, ако държиш. Тук има в няколко цвята, виж ги - предимно на 2 стр.
https://cvetdeco.com/product-category/decorative-foils/mat-film-paper/

https://armstrongshop.com/product/16104/folia-transparent-paper- … a-42gr-byala.html

Виж характеристиките на восъчната хартия:
https://trustprints.com/bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2% … 1%82%D0%B8%D1%8F/

Нявремето съм си хербаризила теменужки в целофан - напълно прозрачен и изушеното цвете се вижда добре. Бях залепила двете повърхности на целофала с някакво прозрачно лепило, вече не по мня какво. Дълги гидини ги имах.

# 334
Знам какво е восъчна хартия Simple Smile Не ми трябва, за да държа хербарий в нея, а за да я използвам за направа на украса, както на снимката - изрязвам си ромб, слагам канап, хербаризирани цветя, сгъвам до триъгълник, минавам с ютията Simple Smile Т.е. като ламиниране на хартия. Не е като да не мога да нагрея хартия за печене и да я мина с восък, но търсех готов вариант.
Видях оризовата восъчна, но не съм сигурна дали ще свърши същата работа. Ще пиша на Армстронг.

# 335
В първия линк - Цветдеко, има няколко восъчни хартии в различни нюанси.

Не зная как ще се отрази на цветята това минаване с ютия. Предполагам ще им промени цветовете.
Аз по-скоро бих си направила картина в рамка, с букет хербаризирани цветя вътре. Стават много красиви и стилни.

# 336
Много интересни идеи споделяте! Не съм изчела цялата тема, но не видях да е споменавано - някоя от вас използвала ли резачка за стъкло, която може да препоръча?
Събирам си разни шишета вкъщи и ми се иска да пробвам да махна дъната, да ги украся (или пък не) и да ги използвам за абажури, поставки за свещи или за яйца 🙂 В краен случай бих опитала с метода с телче, кърпа, напоена в спирт и след запалване и нагряване, после в ледена вода.

# 337
Пробвала съм, честно казано се отказах много бързо като видях колко шкурене трябва след това...

# 338
Неизбежно е, да. Точно затова бих предпочела някой по-ефективен вариант за рязане, за да се шкури по-малко после. Ако въобще има значение и е възможно ☺️

Inferiya - ти с какво си рязала?

# 339
Комбиниран - маркиране със стъклорез, после напоен и запален памучен конец и студена вода. Използвах дълбока кофа, но носете очила за всеки случай, ако стъклото се пръсне.
Сега цъкнах в Гугъл, има много по-хубави елмази, от колкото тези, които аз ползвах преди години, чак се изкушавам пак да пробвам. Единя ми беше с диск - не препоръчвам, много играе (или поне моя), другия беше фиксиран връх. Но и с двата беше сходно трагично.
Отчитам дребния факт, че може би не трябваше да се уча на дебело стъкло, с по-тънко може би щеше да е по-мъдро, защото там, ако нещо излезе много от очертаното, може да се оправи по-лесно с клещи.
Измислете си установка, защото едно е да режете плоско стъкло с линийка, друго е да се реже по крива.

# 340
Благодаря за споделеното!
Точно това е слабото място - да направиш линията. В амазон гледам, че има фиксатор с резци специално за бутилки и нещо такова мислех да си взема:
https://amzn.eu/d/dPJovdy

# 341
  • Бургас
Няколко интересни идейки, които ми попаднаха из нета!

Общи условия

Активация на акаунт