Истанбул [тема 47]

• 80 906
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
Ако сте избрали опция с безплатно анулиране, обикновено се плаща в хотела. То при резервация пише винаги къде и кога се плаща.
Гледам цената без безплатното анулиране и затова се зачудих.

# 256

Да, и аз това мислих, затова на 100% се спряхме вече на този, какво мислиш?
https://www.booking.com/hotel/tr/flower-palace.bg.html

Този ми изглежда доста приличен, локацията е много добра, добри отзиви. Мисля, че е изборът ви е добър. Ще споделите след това. Simple Smile

# 257
Ако сте избрали опция с безплатно анулиране, обикновено се плаща в хотела. То при резервация пише винаги къде и кога се плаща.
Гледам цената без безплатното анулиране и затова се зачудих.
Тогава зависи. Избрах такава последния път, но беше три дни преди пътуването. Нищо не можаха да изтеглят от различните ми дебитни карти, накрая дадох чужда кредитна, пак не можаха и в крайна сметка платихме в хотела. Но без безплатно анулиране за след дълго време не смея да запазвам,  не че в последния момент не може да се отмени пътуването. Би трябвало да пише каква сума се тегли и дали изобщо се тегли.

# 258
  • София
muhcho, аз не бих избрала нито един от тези хотели. Отдалечени са, в забутани райони, има и катерене при някои от локациите. Бих се ориентирала към района на гара Серкеджи или по -близо до  трамвайната, на по - оживено място. Но всичко е въпрос на личен избор.

Дали някой знае, когато се прави резервация с предплащане в Букинг цялата сума ли се плаща или само се капарира някакъв %?

Отличен избор, ако резервирате Flower Palace Peace .
Миналата година при едно от посещенията ни в Истанбул бяхме отседнали във Flower Palace  за 5 дни. Страхотна тераса за закуска със супер панорама, внимавайте само с гларусите, да не си оставяте чиниите без надзор Grinning.
Сиркеджи и спирката на трамвая са ти  на 5 минутки пеша, Hoca Pasa Sk. улицата с ресторантите на 2 минутки, Гюлхане на 5, Султан Ахмет на 10.
Искайте стая към вътрешната уличка, прозорците да гледат към реновиращия се хотел, вечер като се прибирате вече няма да работят в него и да тракат,  защото стаите към главната са доста шумни, заради преминаващия трамвай. Simple Smile
Виж цената и в сайта на хотела. Аз бях резервирал директно през него, даваше тогава най-добрата цена.

# 259
Благодаря, Халим! Ще го разгледам.
Дано съм полезна аз често пътувам с Метро до Байрям Паша и от там до Гебзе сетих се ,че  летището Сабиха е на около 15-20 км.От Байрям Паша може да хванете Gebze KOOP маршрутки 20 тл. И от автогарата на Гебзе такси.Почват от 6:30 сутринта около 2 ч се патова в зависимост от трафик

# 260
Дано съм полезна аз често пътувам с Метро до Байрям Паша и от там до Гебзе сетих се ,че  летището Сабиха е на около 15-20 км.От Байрям Паша може да хванете Gebze KOOP маршрутки 20 тл. И от автогарата на Гебзе такси.Почват от 6:30 сутринта около 2 ч се патова в зависимост от трафик

този вариант не е точно така

или нещо грещно изписахте

иначе вие в гебзе ли живеете, че и аз съм от там Simple Smile

РЕДАКТИРАМ СЕ

1-Sabiha Gokcen ile Esenler Otogar arası 53 km'dir.

Вариант без такси 250G..
Тръгват от автогара гебзе
http://www.izmitcity.com/guncel/hat-250g-gebze-sabiha-gokcen-oto … tleri-h14415.html

GEBZE- SABİHA GÖKÇEN
Скрит текст:
Sabiha Gökçen Havaalanı ile Gebze arasında ayrı bir hat hizmet veriyor. Gebze Otogar-Sabiha Gökçen Havaalanı arasında hizmet veren 250 G hattı, Gebze’deki vatandaşları Sabiha Gökçen’e ulaştırıyor. Vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan hattın seyahat süresi yaklaşık 45 dakika. Gebze otogardan haftanın her günü sabah 05.00, akşam 22.00 arası her saat başı kalkıyor. Sabiha Gökçen’den Gebze’ye ise haftanın her günü sabah 06.00, akşam 23.00 arası her saat başı kalkıyor. Gebze Otogar ile Sabiha Gökçen Havaalanı arasında hizmet veren otobüsün ücretleri; tam 8 TL, Öğrenci 5 TL, İndirimli 6,5 TL, paralı biniş ise 8,5 TL olarak belirlendi.

Последна редакция: пт, 11 яну 2019, 07:33 от BsrnX

# 261
...

Я да питам нещо щом сте от Гебзе.
В Eskihisar Kalesi може ли да се влиза или само отвън се гледа?
И с какъв градски транспорт може да се стигне до там?
И тези заведения точно под замъка на брега хубави ли са?

# 262
...

Я да питам нещо щом сте от Гебзе.
В Eskihisar Kalesi може ли да се влиза или само отвън се гледа?
И с какъв градски транспорт може да се стигне до там?
И тези заведения точно под замъка на брега хубави ли са?

За калето незнам точно не съм ходил изобщо (май се влиза по спомен знам от познати)..C
амото селце Ескихисар е доста приятно място
заведенията са доста добри.. Има със алкохол и безалкохолни заведения, вечер жива музика и доста кефф..
Също така  може и да се посети Osman Hamdi Bey Evi ve Müzesi доста е интересна с огромна зелена градина.. Ескихисар за отдих и разходка е идеално място, ходи се със долмуши Ескихисар - Гебзе от центъра от Мусрафа Паша Джамия тръгват, така знам (от години не се качвам на долмуши)

# 263
muhcho, аз не бих избрала нито един от тези хотели. Отдалечени са, в забутани райони, има и катерене при някои от локациите. Бих се ориентирала към района на гара Серкеджи или по -близо до  трамвайната, на по - оживено място. Но всичко е въпрос на личен избор.

Дали някой знае, когато се прави резервация с предплащане в Букинг цялата сума ли се плаща или само се капарира някакъв %?

Отличен избор, ако резервирате Flower Palace Peace .
Миналата година при едно от посещенията ни в Истанбул бяхме отседнали във Flower Palace  за 5 дни. Страхотна тераса за закуска със супер панорама, внимавайте само с гларусите, да не си оставяте чиниите без надзор Grinning.
Сиркеджи и спирката на трамвая са ти  на 5 минутки пеша, Hoca Pasa Sk. улицата с ресторантите на 2 минутки, Гюлхане на 5, Султан Ахмет на 10.
Искайте стая към вътрешната уличка, прозорците да гледат към реновиращия се хотел, вечер като се прибирате вече няма да работят в него и да тракат,  защото стаите към главната са доста шумни, заради преминаващия трамвай. Simple Smile
Виж цената и в сайта на хотела. Аз бях резервирал директно през него, даваше тогава най-добрата цена.

Благодаря, резервирахме го!
Сега остава да вземем билети- мислим да пътуваме натам с влака, а да се приберем с автобуса на метро, който тръгва в 12.
Надявам се, че до 10 вечерта ще дме се прибрали....

# 264

[/quote]

Сега остава да вземем билети- мислим да пътуваме натам с влака, а да се приберем с автобуса на метро, който тръгва в 12.
[/quote]

Ще чакам мнение за хотела понеже съм се спряла на него и още няколко. Също така и за пътуването с влака в това снежно време Simple Smile Кога ще пътувате?

# 265
Във влака е топло, купетата са с индивидуално регулиране на градусите. А сняг от Пловдив натам няма и почти само на картинка сме го гледали тази зима.

# 266
Дано съм полезна аз често пътувам с Метро до Байрям Паша и от там до Гебзе сетих се ,че  летището Сабиха е на около 15-20 км.От Байрям Паша може да хванете Gebze KOOP маршрутки 20 тл. И от автогарата на Гебзе такси.Почват от 6:30 сутринта около 2 ч се патова в зависимост от трафик

РЕДАКТИРАМ СЕ

Вариант без такси 250G..
http://www.izmitcity.com/guncel/hat-250g-gebze-sabiha-gokcen-oto … tleri-h14415.html

GEBZE- SABİHA GÖKÇEN
Скрит текст:
Sabiha Gökçen Havaalanı ile Gebze arasında ayrı bir hat hizmet veriyor. Gebze Otogar-Sabiha Gökçen Havaalanı arasında hizmet veren 250 G hattı, Gebze’deki vatandaşları Sabiha Gökçen’e ulaştırıyor. Vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan hattın seyahat süresi yaklaşık 45 dakika. Gebze otogardan haftanın her günü sabah 05.00, akşam 22.00 arası her saat başı kalkıyor. Sabiha Gökçen’den Gebze’ye ise haftanın her günü sabah 06.00, akşam 23.00 arası her saat başı kalkıyor. Gebze Otogar ile Sabiha Gökçen Havaalanı arasında hizmet veren otobüsün ücretleri; tam 8 TL, Öğrenci 5 TL, İndirimli 6,5 TL, paralı biniş ise 8,5 TL olarak belirlendi.

Имах на предвид Gebze Koop до Гебзе тръгва първата в 6:30 от Байрям Паша.Не неживея в Гебзе често пътувам до там слизам на Чайорова.Затова помислих че по лесно може да се придвижат

# 267

РЕДАКТИРАМ СЕ

Вариант без такси 250G..

GEBZE- SABİHA GÖKÇEN
Скрит текст:

Имах на предвид Gebze Koop до Гебзе тръгва първата в 6:30 от Байрям Паша.Не неживея в Гебзе често пътувам до там слизам на Чайорова.Затова помислих че по лесно може да се придвижат
имах на предвид че от Гебзе е близко Сабиха летището

# 268
Скрит текст:
Скрит текст:

РЕДАКТИРАМ СЕ

Вариант без такси 250G..

GEBZE- SABİHA GÖKÇEN
Скрит текст:

[/quote]
[/quote]имах на предвид че от Гебзе е близко Сабиха летището
[/quote]

е да все пак е вариант
от шекерпънар със такси е 12-13мин летището возят за 50-60 тл.
от гебзе май е около 70-80 тл. нз.
но 250G върши работа за 8-10 тл Simple Smile

# 269

[/quote]

Ще чакам мнение за хотела понеже съм се спряла на него и още няколко. Също така и за пътуването с влака в това снежно време Simple Smile Кога ще пътувате?
[/quote]

Ще пътуваме през март, но държах да резервирам хотел отрано, защото гледам, че бързо се запълват стаите за желаните от нас дати.

Общи условия

Активация на акаунт