Истанбул [тема 47]

• 80 913
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
Благодаря. Май хотелът, който харесах е далеч от гарата и ще търся нещо около самата гара.
Ако имате предложения за хотели ще съм много благодарна. Не търсим нещо луксозно, така че стига да е на удобна локация.

Забравих да попитам и колко време горе-долу е пътя с автобус от София?

http://www.hurriyethotel.com/
Този хотел е до гара Сиркеджи и  неколкократно е бил коментиран от съфорумци като много добър и с отлична локация.

Последна редакция: сб, 05 яну 2019, 17:34 от daniela.qnkova

# 241
Цитат на: sosko
И ние се завърнахме. Видяхме нови /за нас / неща, с удоволствие се върнахме на любими наши места, а можеше и още. Обаче едни крака не стигааат. Simple Smile
Искаме разказ с подробности.

Здравейте,  отново. Аз не мога да разказвам омайно, но ще споделяла някои неща, които ми направиха впечатление. Всичко, което споделям са си лични усещания и възприятия и не ангажирам никого с тях.

И така. Пристигнахме в Истанбул рано сутринта. Оставихме си багажа в хотела /нямаше свободни стаи/, хапнахме и се отправихме към Султан Ахмет. Целта ни беше Света Ирина. Само да вметна, че това ни беше N- то посещение и голяма част от основните забележителности сме ги посещава по няколко пъти. Разходихме  се из Гюлхане, порадвахме се на няколко конника и влязохме в църквата. Огромно разочарование. Нищо общо със снимките от нета, пълно е с гълъби, изобщо "античен" гълъбарник. Идеше ми да си поискам парите обратно. Продължихме с разходите и снимки по площада. Слънцето и хубавото време ни пооправиха настроението.
Следваща точка от плана Цистерната на Теодоси. Реставрирана е меко казано, направена изцяло на ново, лъскава, да не кажа кичозна. Поне няма вход. Имаше изложба на картини с коне.
Излизаме от там и срещу нас Ортаклар. Simple Smile Обядваме там, то си беше и време. Приятно място.
След като хапнахме посетихме цистерната на Филоксен. Нищо особено. Само 20- те лири вход. Бяхме планирали и други неща наоколо,  но дружно решихме да се разхождаме без цел и посока.
Хапнахме кестени, ами те стари. Явно трябваше да се прибираме. Толкова разочарования за един ден не бяха ми се случвали в Истанбул.

Следва продължение...

# 242
Благодаря. Май хотелът, който харесах е далеч от гарата и ще търся нещо около самата гара.
Ако имате предложения за хотели ще съм много благодарна. Не търсим нещо луксозно, така че стига да е на удобна локация.

Забравих да попитам и колко време горе-долу е пътя с автобус от София?

Аз се спрях на тези двата Grand Seigneur Hotel Old City и Galata Istanbul Hotel. Досега не съм била в тях, но са много близо до Сиркеджи.

С автобус мисля, че е 8-9 часа, но много зависи и на границата, колко ще се забави.

# 243
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Скрит текст:

# 244
Здравейте отново.
Вече се спряхме на дати за края на м. март, остава да изберем хотела.
Чета темата, както и гледам картата, за да се ориентирам горе-долу.
Повечето хотели, които ми харесват като обстановка и цена( не държим на нещо луксозно, както написах а чиста стая на удобно място и самостоятелна баня) са в района Фатих, в близост до Света София (поне според букинг).
Излизат около 160-200лв. за 4 нощувки двойна стая, обаче наистина ми е много трудно да се спра на място и моля за помощ и мнения кои хотели са най-удобни като локация (за да стигнем до тях от автогарата относително лесно) и след това да е удобно за обикаляне.

Давам  няколко варианта, които съм харесала и всяко мнение ще ми е от полза. Видях и хотели, за които сте писали по-горе, но или са заети в този период (тъй като търсим 2 двойни стаи) или са доста по-скъпи.

1. https://www.booking.com/hotel/tr/anzac-wooden-house.bg.html -  тази къща за гости пише, че е близо до Трамвайна спирка Sultanahmet и Синята Джамия.

2.  Този ми харесва доста - https://www.booking.com/hotel/tr/birlik-apart.en-gb.html - този е до Istanbul University и според посетители на около 600м. от Mето станция (Veznecilar)

3. https://www.booking.com/hotel/tr/alf.bg.html този е някъде до Трамвайна спирк Beyazit  и Малката Света София

4. https://www.booking.com/hotel/tr/arapzade-apart-2.bg.html и това е близо до Трамвайна спирк Beyazit  и Малката Света София

Всички ми изглеждат приятни и на доста добри цени  9 около 160лв. за 4 дни двойна стая), та чак не ми се вярва.

Та много ще съм благодарна да ми кажете дали някой от тях е на добра локация за стигане от автогарата и до друг транспорт.

# 245
Аз бих махнала 2 и 4, 2 е с лоша локация от предложените. Но не значи, че е лоша по принцип. Не е най-централното място факт, но лесно може да се изходи малко разстояние. Отделно забележи, че е обграден с 3 джамии в близък периметър.

Лично аз бих избрала 3 - хареса ми и интериора, и локацията е ок - само нагоре и сте на Орду.

# 246
Аз бих махнала 2 и 4, 2 е с лоша локация от предложените. Но не значи, че е лоша по принцип. Не е най-централното място факт, но лесно може да се изходи малко разстояние. Отделно забележи, че е обграден с 3 джамии в близък периметър.

Лично аз бих избрала 3 - хареса ми и интериора, и локацията е ок - само нагоре и сте на Орду.

Благодаря ти, а имаш ли идея дали до третия /или някой от тези/ може да се стигне максимално лесно от автогарата.

# 247
До всички се стига по един и същи начин - метрото от автогарата и после трамвай за 2-3-4 спирки. Единствено до 2 сред метрото пеша. Това с уговорката, че не ползвате от безплатните шатъли на фирмите.
Но по-важното е за разходките после да е приходно, от и до автогарата е лесно.

# 248
До всички се стига по един и същи начин - метрото от автогарата и после трамвай за 2-3-4 спирки. Единствено до 2 сред метрото пеша. Това с уговорката, че не ползвате от безплатните шатъли на фирмите.
Но по-важното е за разходките после да е приходно, от и до автогарата е лесно.

Супер, много благодаря, чета темите назад и все повече се замислям дали да не пътуваме с влака ...
Тогава ще можем ли отново лесно да стигнем до хотела, който ме посъветва - https://www.booking.com/hotel/tr/alf.bg.html

Извинявам се за глупавите въпроси Wink)

# 249
Аз бих посъветвала да си изтеглите офлайн карта и ако имате трудности с транспорта на момента да задавате желаното място и търсене с обществен транспорт.Излиза всичко с подробности-колко възможности имате за транспорт,колко пеша трябва да вървите и колко спирки ще пътувате.Имайте го това впредвид,защото колкото и добре да се подготвите предварително с информация,все изниква нещо непредвидено.Аз винаги ползвам офлайн картата си.

# 250
Супер, много благодаря, чета темите назад и все повече се замислям дали да не пътуваме с влака ...
Тогава ще можем ли отново лесно да стигнем до хотела, който ме посъветва - https://www.booking.com/hotel/tr/alf.bg.html

Още по-лесно - като слезете на гара Сиркеджи взимате трамвай отпред - посоката е Zeytinburnu. Слизате на 4та спирка - Beyazit - Kapalicarsi и сте на минути от хотела.

bronze е права за офлайн картите, подгответе се за всяка ситуация.

# 251
muhcho, аз не бих избрала нито един от тези хотели. Отдалечени са, в забутани райони, има и катерене при някои от локациите. Бих се ориентирала към района на гара Сиркеджи или по -близо до  трамвайната, на по - оживено място. Но всичко е въпрос на личен избор.

Последна редакция: вт, 08 яну 2019, 22:43 от daniela.qnkova

# 252
  • Плевен
Записах се за пътуване, така, че ще следя темата.

# 253
muhcho, аз не бих избрала нито един от тези хотели. Отдалечени са, в забутани райони, има и катерене при някои от локациите. Бих се ориентирала към района на гара Серкеджи или по -близо до  трамвайната, на по - оживено място. Но всичко е въпрос на личен избор.

Да, и аз това мислих, затова на 100% се спряхме вече на този, какво мислиш?
https://www.booking.com/hotel/tr/flower-palace.bg.html

Дали някой знае, когато се прави резервация с предплащане в Букинг цялата сума ли се плаща или само се капарира някакъв %?

# 254
Ако сте избрали опция с безплатно анулиране, обикновено се плаща в хотела. То при резервация пише винаги къде и кога се плаща.

Общи условия

Активация на акаунт