Истанбул [тема 47]

• 80 918
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, момичета, страхотна тема!
За пръв път планираме да отидем до Истанбул - разглеждах опциите с агенця, но масово екскурзиите са с 2 нощувки, а на мен ми се иска да отидем през март за 4-5 нощувки и съответно може би сами ще се организираме...

Искам да попитам някой от вас пътувал ли е с транспорт на фирма Метро и какво ви е мнението? Къде спират в Истанбул, на удобна локация ли?https://metrotransport.bg/razpisanie/
Съответно ако сте доволни от друга автобусна компания, моля да споделите

Скъпи ли са такситата там( сто процента има този отговор в темите, но още не съм прегледала всички теми)?

И как ви се струва това място като локация:
https://www.booking.com/hotel/tr/istanbul-in-sultanahmet.bg.html

# 226

Искам да попитам някой от вас пътувал ли е с транспорт на фирма Метро и какво ви е мнението? Къде спират в Истанбул, на удобна локация ли?https://metrotransport.bg/razpisanie/

Автобусите на Метро не са лоши, спират на автогарата Байрампаша, където има спирка на метрото. Оттам лесно се стига до летището Ататюрк или до историческия център Султанахмет (с прекачване). Тук съветват да се избира хотел около жп гарата Сиркеджи заради многото възможности за транспорт. От трите ни пъти в Истанбул, два пъти бяхме там и съм по-доволна, отколкото когато бяхме до Света София.
Лично аз предпочитам да пътувам с нощния влак, по-удобно ми е. Но и с автобус на Метро пътувах заради полет (дневен). През нощта само влак.

# 227
Здравейте, момичета, страхотна тема!
За пръв път планираме да отидем до Истанбул - разглеждах опциите с агенця, но масово екскурзиите са с 2 нощувки, а на мен ми се иска да отидем през март за 4-5 нощувки и съответно може би сами ще се организираме...

Скъпи ли са такситата там( сто процента има този отговор в темите, но още не съм прегледала всички теми)?

Здравейте, миналата година ходих веднъж и на връщане бях с автобусите на Метро. Бях доволна от  тях чистичко, при потеглянето ни раздаваха пакетирани пастички, вода и може да си избираш между чай и кафе. По пътя веднъж спряхме на бензиностанция и после чак на гарата като минахме доста бързо(даже не ни провериха багажа), след като минахме границата пак минаха да раздадат чай и кафе. Една наша позната много често пътува с тази фирма и е много доволна само с нея си пътува. Относно придвижването до автогарата си има шалтъри. Така си хванахме близо до площад Таксим. Не знам къде другаде има нека по-опитните от мен кажат Simple Smile Автобуса ни беше за 20 часа и си хванахме бусчето в 19 часа. В автогарата може да си оставиш багажа докато чакаш да ти го наглеждат.
Браво за идеята да се организирате сами, така си разпределяте сами времето и излиза доста по-евтино.

# 228

Автобусите на Метро не са лоши, спират на автогарата Байрампаша, където има спирка на метрото. Оттам лесно се стига до летището Ататюрк или до историческия център Султанахмет (с прекачване). Тук съветват да се избира хотел около жп гарата Сиркеджи заради многото възможности за транспорт. От трите ни пъти в Истанбул, два пъти бяхме там и съм по-доволна, отколкото когато бяхме до Света София.
Лично аз предпочитам да пътувам с нощния влак, по-удобно ми е. Но и с автобус на Метро пътувах заради полет (дневен). През нощта само влак.

Здравей, тази година плануваме да пътуваме с нощния влак. Ще може ли да ми кажеш в кой хотел отсядаш до гара Сиркеджи.

# 229
И аз проверявах възможността за пътуване с автобус от Варна. Двупосочният билет е 90 лева. Като сложим и нощувките.... не излиза ли по-изгодно с агенция? През май ходих за 120 лева с 2 нощувки, транспорт и застраховка. От агенцията ползвахме само пакета, иначе си обикаляхме сами.

# 230
И аз проверявах възможността за пътуване с автобус от Варна. Двупосочният билет е 90 лева. Като сложим и нощувките.... не излиза ли по-изгодно с агенция? През май ходих за 120 лева с 2 нощувки, транспорт и застраховка. От агенцията ползвахме само пакета, иначе си обикаляхме сами.

Да, така излиза евтино. Но ако се ползват екскурзиите от агенциите излиза доста скъпо. И аз съм обмисляла този вариант, но не знам коя агенция е най-добре да се избере. Вие коя ползвате Simple Smile

# 231

Да, така излиза евтино. Но ако се ползват екскурзиите от агенциите излиза доста скъпо. И аз съм обмисляла този вариант, но не знам коя агенция е най-добре да се избере. Вие коя ползвате Simple Smile

ТЕММА

# 232
Благодаря. Май хотелът, който харесах е далеч от гарата и ще търся нещо около самата гара.
Ако имате предложения за хотели ще съм много благодарна. Не търсим нещо луксозно, така че стига да е на удобна локация.

Забравих да попитам и колко време горе-долу е пътя с автобус от София?

Последна редакция: пт, 04 яну 2019, 19:34 от muhcho

# 233
Благодаря. Май хотелът, който харесах е далеч от гарата и ще търся нещо около самата гара.
Ако имате предложения за хотели ще съм много благодарна. Не търсим нещо луксозно, така че стига да е на удобна локация.

Била съм в Хотел КаФказ. Чист, непретенциозен, за спане и закуска е идеален.

# 234
  • Варна
Дано не се сметне за реклама, но ние пътувахме от Варна с Ecotur YN, офисът им е над Санита до пощата. Екскурзията беше 210лв за три нощувки със закуски, хотел Бекдаш /много добър хотел/, екскурзоводите бяха много интелигентни и ерудирани. Аз прецених, че за първо посещение този вариант без допълнителни екскурзии е най-добър и по-евтин. Допълнителните екскурзии са много скъпи, но включват транспорт, ескурзоводско обслужване, всеки трябва да се прецени. Много ми хареса, че при нас нямаше никакъв натиск за допълнителни екскурзии.

# 235
  • софия
Здравейте. Искам началото на септември да заведем сина ми във Виаленд. Обмислям дали да е с организирана екскурзия или не.

# 236
Голямо чудене се чудих и накрая купих ваучери от Грабо. Идеята ми беше да пътуваме с влак, но ме хвана голямо шубе и реших поне първия път да бъда с агенция. Надявам се да няма натиск от тяхна страна за доп. екскурзий. Все пак нашата цел е купуване на бална рокля и после самостоятелна обиколка. Ще пътуваме на 21 март, за да избегнем еуфорията покрай лалетата.

# 237
При мен 4нощувки и транспорт на Нишикли от Варна ми излезе 240лв на човек.Нощувка плюс закуска в хотел 4звезди се води беше 38лв на ден,а транспорта 40лв на посока/казаха било на промоция/При нас също раздаваха вода,кафе,чай,десерт в автобуса.Почивка по 10мин на два часа.Разликата е че Метро пътува поне с поне час и нещо повече.Мисля че има повече спирки и почивки.Септември бях с агенция 225лв за 3нощувки и транспорта.Препоръчвам самостоятелно ходене.

# 238
С ваучер излиза 84 лв. -  транспорт + 2 нощувки със закуски в хотел Yuksel Istanbul Yenikapi****, Alfa**** или подобен в централната част. Проблема при нас е, че сме от Габрово и трябва да пътуваме до Пловдив, откъдето да се качим на автобуса.

# 239
Здравей, тази година плануваме да пътуваме с нощния влак. Ще може ли да ми кажеш в кой хотел отсядаш до гара Сиркеджи.
В началото на ноември бяхме в Dream Bosphorous, защото имаха промо цена в букинг 4 нощувки за 260 лв двойната стая (това около два месеца предварително). Хубава локация, тихо, има и гледка към Галата от някои прозорци, хубаво кафе еспресо за закуска. Сега по Коледа понеже се сетихме буквално 3-4 дни преди пътуването и имахме сериозен пушач в групата, се наложи да търся стая с балкон. Та бяхме в Maywood Hotel (по 50€ на вечер двойката) - добро почистване, удобна, топла стая, закуската зле, кафе гадно. Ако ходя друг път, ще избера съвсем друг хотел - не гледам тези с оценка под 8, чета отзиви, избирам някакъв с отстъпка genius поне и по възможност да не е на улицата на трамвая. Но и до трамвая да е, вечер сме пребити обикновено и спим. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт