Истанбул [тема 47]

• 80 942
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
Честита Нова Година! Пожелавам Ви здраве и много успехи! Нека годината да бъде изпълнена с много положителни емоции и незабравими моменти- част от тях свързани с любимия ни град Истанбул! Наздраве!

# 196
# 197
Момичета, планирам скорошно ходене към този прекрасен град и исках да ви питам какви цени да очаквам за храня там?
И по заведения и дюнери и кафета?
Иска ми се да се ориентирам поне грубо каква сума да се приготви.

# 198
Момичета, планирам скорошно ходене към този прекрасен град и исках да ви питам какви цени да очаквам за храня там?
И по заведения и дюнери и кафета?
Иска ми се да се ориентирам поне грубо каква сума да се приготви.
По заведения, където не се сервира алкохол – по-ниски от българските (сравнявам с пловдивски цени).
Където се сервира - като в Бг.
Риба в заведение с алкохол - 25-35 лири порцията, чаша вино - минимум 25 лири, бира - 15 лири. На Коледа вечеряхме в рибен ресторант Balıkçı Sabahattin в махалата зад Света София, който е посещаван предимно от местни (препоръчаха ми го редовно пътуващи български турци), та цените са от там. Пиде в уличката до джамията Ходжа Паша 20-30 лири. Някои заведения имат 10-12% сервис, който се начислява автоматично към сметката.
Чай по заведенията 2-6 лири, еспресото им е скъпо и по 15 съм виждала в туристическите заведения. Дюнери не знам. В азиатската част е по-евтино.

Последна редакция: ср, 02 яну 2019, 18:06 от Розова маслинка

# 199
Искам да попитам относно дрехите дали има вече намаления или е рано Simple Smile

# 200
Искам да попитам относно дрехите дали има вече намаления или е рано Simple Smile

Има намаления. Струва ми се, че дори е късно. Simple Smile

И ние се завърнахме. Видяхме нови /за нас / неща, с удоволствие се върнахме на любими наши места, а можеше и още. Обаче едни крака не стигааат. Simple Smile

# 201
Цитат на: sosko
И ние се завърнахме. Видяхме нови /за нас / неща, с удоволствие се върнахме на любими наши места, а можеше и още. Обаче едни крака не стигааат. Simple Smile
Искаме разказ с подробности.

# 202
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Вчера попаднах на някакъв нов филм по бТВ, в който главната героиня беше музикант в Чичек пасажъ. За обикалящите тв локации поне ще е приходно.  Grinning

# 203
Здравейте,

Искам да подаря на майка ми за 70-тия и юбилей екскурзия до Истанбул. 
За нея това е мечтана дестинация!

Разгледах много оферти, но Ви моля  за помощ към коя туристическа агенция да се насоча. От коя сте доволни от обслужването, хотела и всичко останало… Става въпрос за 4-5 дни за фестивала на лалетата.

Ще съм Ви много благодарна за помощта!

# 204
Ние ходихме миналия месец с Караджъ и то с ваучери от грабо за някаква минимална сума. Никакви забележки нямаме,  много добре си прекарахме. За тези пари -  учудващо. Мисля, че те имат програми всяка седмица, а и май видях в грабо точно за фестивала на лалетата оферта. Погледнете.  Peace

# 205
Здравейте,

Искам да подаря на майка ми за 70-тия и юбилей екскурзия до Истанбул. 
За нея това е мечтана дестинация!
Разгледах много оферти, но Ви моля  за помощ към коя туристическа агенция да се насоча. От коя сте доволни от обслужването, хотела и всичко останало… Става въпрос за 4-5 дни за фестивала на лалетата.
Ще съм Ви много благодарна за помощта!
Уточнявайте от кой град ще пътувате. Обикновено офертите са за 1,2 или 3 нощувки. Според мен не е много удачно в дните на фестивала на лалетата. Миналата 2018 година беше лудница - стотици автобуси, не само от България, много чакане по границите, струпване на много групи на туристическите обекти и забележителности.

# 206

Уточнявайте от кой град ще пътувате. Обикновено офертите са за 1,2 или 3 нощувки. Според мен не е много удачно в дните на фестивала на лалетата. Миналата 2018 година беше лудница - стотици автобуси, не само от България, много чакане по границите, струпване на много групи на туристическите обекти и забележителности.
[/quote]

От София ще пътува. Иска ми се да е поне за 3 нощувки (от 04,04 - до 07,04) заради уморителния път с автобус.
Толкова ли е натоварено движението по време на този фестивал?

Последна редакция: чт, 03 яну 2019, 14:58 от deny1609

# 207
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Движението е натоварено винаги, просто по време на фестивала е невъобразима лудница. И въпреки, че съм огромна фенка на лалетата не бих повторила пак през април. Според мен не си заслужава.

# 208
Движението е натоварено винаги, просто по време на фестивала е невъобразима лудница. И въпреки, че съм огромна фенка на лалетата не бих повторила пак през април. Според мен не си заслужава.
Не само натоварено, но бих казала, че през април е супер натоварено движението. 6 часа престой на границите изтърпяхме миналата година, имаше поне 70 чакащи автобуса, затова се замислям вече за влака. Иначе, за пътуващите от София препоръчвам агенцията "Глобус турс": любезни екскурзоводи и добри хотели.

# 209
Щом й е мечта това пътуване, изберете друго време.
През фестивала на лалетата ще се натовари излишно за годините си.
А Истанбул е хубав винаги и в по- спокойно време.
Мое мнение.

Общи условия

Активация на акаунт