Истанбул [тема 47]

• 80 900
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
  • софия
Здравейте!Искаме да посетим Виаленд за дша дни със собствен транспортт.Моля, за насоки къде да резервираме хотел и други препоръки!

# 271
Здравейте, ще летим от Истанбул до Анталия и сме предвидили 1 ден да разгледаме. Нямам никаква представа в кой район да търся хотел. Предполагам трябва да е в центъра. Единственото ми изискване е да има паркинг и основните забележителности да са на пешеходно разстояние.
П.С. Има ли практика да си оставиш колата на паркинга на хотела вместо на летището и колко би струвало?

# 272
Здравейте, ще летим от Истанбул до Анталия и сме предвидили 1 ден да разгледаме. Нямам никаква представа в кой район да търся хотел. Предполагам трябва да е в центъра. Единственото ми изискване е да има паркинг и основните забележителности да са на пешеходно разстояние.
П.С. Има ли практика да си оставиш колата на паркинга на хотела вместо на летището и колко би струвало?

Sabiha gokcen airport park - 1 week 218 tl

# 273
Благодаря!
Предполагам от Ататюрк е същата цена?
А само да попитам от кога ще функционира новото летище. До колкото знам пак се води IST , но как да разбера дали става въпрос за Ататюрк или новото летище. За turkish airlines става въпрос. Благодаря!

# 274
Благодаря!
Предполагам от Ататюрк е същата цена?
А само да попитам от кога ще функционира новото летище. До колкото знам пак се води IST , но как да разбера дали става въпрос за Ататюрк или новото летище. За turkish airlines става въпрос. Благодаря!
Засега до края на март полетите ще са от Ататюрк, но предвид проблемите на новото летище не се знае кога ще преместят всички полети на новото.

# 275
ISL е съкращението на новото летище. Надявам се, че при купени вече билети, няма да сменят впоследствие летищата. Че си купихме билети за септември от Ататюрк с turkish само заради близостта и удобния транспорт. Онзи ден поогледах как да стигна до новото летище с обществен транспорт - не стана ясно Sad
Коригирам се - засега има само шатъли до там

Последна редакция: нд, 13 яну 2019, 19:24 от Розова маслинка

# 276
ISL е съкращението на новото летище. Надявам се, че при купени вече билети, няма да сменят впоследствие летищата. Че си купихме билети за септември от Ататюрк с turkish само заради близостта и удобния транспорт. Онзи ден поогледах как да стигна до новото летище с обществен транспорт - не стана ясно Sad
Коригирам се - засега има само шатъли до там
Единствено от темповете на прехвърляне на полети към новото летище зависи откъде ще летите.
Почти сигурна съм, че до септември всички полети, които в момента са от Ататюрк, вече ще са от Летище Истанбул.
А още повече се надявам да успеят да пуснат и метрото до новото летище, че с тези шатъли ще е тегава работата. 

# 277
  • Плевен
Здравейте, ако някой е по-запознат с района може ли да ме ориентира кой от двата хотела е на по-добро място - близо до спирката, до забележителностите и до пешеходната зона с магазини и заведения:
Istanbul Family Apartments
https://www.booking.com/hotel/tr/istanbul-family-apartments.bg.h … eckout=2019-09-08
или Aslan home apart
https://www.booking.com/hotel/tr/aslan-home-apart.bg.html?aid=80 … eckout=2019-09-08
Ще бъда благодарна. Колебая се коя е по-добрата локация.

# 278
Aslan - съвсем близо до Сиркеджи.

# 279
  • Плевен
Благодаря много.

# 280
Здравейте, създадох някаква примерна програма за нашето пътуване, ще се радвам на мнения и допълнения. В скоби съм написала и цените, които намерих за определени забележителности, не знам дали са актуални към днешна дата, така че ако сте запознати ще съм благодaрна да ги погледнете и редактирате, както и дали има студентски намаления за някои от обектите и срещу какъв документ ги правят.

Програмата я правих така, че обектите да са в близост едни до други или с лесен транспорт, но е много възможно да съм сгрешила някъде или да съм изпуснала нещо.

Ден 1:
Пристигане в хотела около 9ч. сутринта
-  ТопКапи  35 TL
- Света София 25 TL
-Синята джамия 20 TL
-Цистерната 10 TL
-Колоната на Константин
-Пазарът на подправките

Ден 2:
-  Аквариум Turkuazoo и молът 35 TL
- Ще отидем до автогарата(доколкото виждам  е близо до аквариума), за да заверим билетите
-   Разходка с корабче 15 TL

Ден 3:
-Долбабахче  40 TL
-Площад Таксим
- Небостъргачът 28 TL
-Истиклял

Ден 4:
-Капълъ чарши
-Църквата Свети Стафан 20 TL
-  ще съм благодарна да ми кажете какво друго да посетим в този ден или къде да се разходим

Препоръчвате ли ми да закупя онлайн билети за някоя забележителност, има ли нужда, стават ли големи опашки някъде ( края на март)?

# 281
Синята джамия и българската желязна църква са без входни такси.  Peace Цистерната е 20ТЛ, Долмабахче 60ТЛ, ако искате да посетите и харема - 90ТЛ.
Небостъргачът беше 40ТЛ - тераса + 4Д.
Иначе добре ви изглежда програмата. Цените, които съм написала са от миналия месец. Моля да ме извините, ако от тази година има някаква промяна.

# 282

Света София е 60 TL, купете си общ билет за нея и Топкапъ. Силно препоръчвам да се ходи в Света София за отварянето (в 9, а в почивни дни и като се затопли, дори преди отварянето), за да не чакате 200 човека опашка. Ние на Коледа (работен ден в Турция) бяхме там в 9 без 5 на отвратителен дъжд и вятър и бяхме десети.
Общо взето, цените ви са неактуални, след спада на лирата има корекция. Корабчето на Turyol е 20 TL ( по Коледа).
Ако сте с влака, няма да сте в 9 в хотела, по-скоро след 10 и нещо, през зимния сезон има часова разлика с Турция - те са час напред.
Когато ходите на Свети Стефан, можете да се помотаете в уличките над него - квартал Фенер - има доста интересни къщи, сокаци и популярни в инстаграм заведения.
Ако е хубаво времето, идете да пиете по един чай на кафенето с възглавничките срещу Момината кула в Юскюдар. От Сиркеджи е една спирка с мармарай (метрото под Бюсфора) - крайбрежната алея вече е ремонтирана и е приятно. В Долмабахче (в двора, но преди влизането в самия дворец) също е приятно кафенето заради близостта с Босфора

# 283

Света София е 60 TL, купете си общ билет за нея и Топкапъ. Силно препоръчвам да се ходи в Света София за отварянето (в 9, а в почивни дни и като се затопли, дори преди отварянето), за да не чакате 200 човека опашка. Ние на Коледа (работен ден в Турция) бяхме там в 9 без 5 на отвратителен дъжд и вятър и бяхме десети.
Общо взето, цените ви са неактуални, след спада на лирата има корекция. Корабчето на Turyol е 20 TL ( по Коледа).
Ако сте с влака, няма да сте в 9 в хотела, по-скоро след 10 и нещо, през зимния сезон има часова разлика с Турция - те са час напред.
Когато ходите на Свети Стефан, можете да се помотаете в уличките над него - квартал Фенер - има доста интересни къщи, сокаци и популярни в инстаграм заведения.
Ако е хубаво времето, идете да пиете по един чай на кафенето с възглавничките срещу Момината кула в Юскюдар. От Сиркеджи е една спирка с мармарай (метрото под Бюсфора) - крайбрежната алея вече е ремонтирана и е приятно. В Долмабахче (в двора, но преди влизането в самия дворец) също е приятно кафенето заради близостта с Босфора
Много благодаря за информацията!
А откъде се купува общия билет за Света София и Топкапъ- онлайн или там на място?

# 284
  • Плевен
Може ли към тази програма да се добави половиндневна разходка до Принцовите острови? Достатъчно време ли е? Ако някой е ходил моля да сподели много ли се чака за ферибота? Всички острови ли се обикалят или си избираш само един и после да се качиш на връщане на ферибота? Каква е цената?

Общи условия

Активация на акаунт