Дневникът - тема 96 - Да отслабнем всички заедно!

• 43 650
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
  • тук и там
Колко дни в седмицата тренираш и   почиваш?Аз имах по едно време такъв период (преди две години,лятото- и то във жегите ),но тогава правех интервални  .При мен "претренирането" се изразяваше във висок пулс през целия ден,превъзбуденост и безсъние.Нямаше умора в началото,даже напротив-не можех да спя ,точно защото се чувствах  твърде превъзбудена и пълна със енергия.Едно такова-хем си изморен,хем не можеш да заспиш от умора..Ама как го обясних и аз...GrinningТогава си направих и изследване за ЩЖ и Т-3 се оказа завишно(без да имам проблеми със хормоните по принцип).Истинската умора идва на по-късен етап,когато се събере дълъг период на безсъние.След почивка,и прекратяване на интервалните, Т3 си влезе веднага в норма и започнах да спя като пън.Но аз тогава тренирах 7 дни в седмицата,като дните със "почивка",всъщност правех интервално кратко кардио-като не го считах за тренировка,защото нали някакви подскоци там..Мисълта ми е,че си трябва почивка и възстановяване.А ако не спиш добре,нещата не са окей..

Последна редакция: чт, 22 ное 2018, 09:37 от Kaisia

# 166
Таня, а той по какво съди, че претренираш?

Започвам дадена програма и към 3-та седмица спирам, защото ми идва тежка. Непрекъснато съм уморена, не спя добре, нямам сили да върша обичайните си занимания. Застопорила съм вече 3 месеца едни и същи килограми и сантиметри. Тренирам насила, защото знам, че трябва да направя нещо, не мога да си легна спокойно вечерта, ако не съм направила нещо през деня. Смених 3-4 различни програми за това време, започвам адски надъхана, много ми допадат, но след няколко седмици ми става прекалено трудно, удоволствието изчезва, остава само мисълта, че "трябва" да направя поредната тренировка. 2-3 дни не мога и не мога да се насиля, после решавам "да пробвам" нещо друго - и пак същото след 2-3 седмици.

Баронесо, моят е бивш вече баскетболист Simple Smile Но то явно бивши спортисти няма, като гледам как му ври отвътре.
Таня почивка няколко седмици и започни с възможно най-лекото нещо и постепенно увеличавай натоварването, за да успееш да се адаптираш...поне на мен това ми помогна...и ако не спиш достатъчно и това е пречка...и успех Simple Smile

Последна редакция: чт, 22 ное 2018, 13:34 от арсен

# 167
Днес ден за мързел, та сколасвам да мина да ви видя.  Hug
Тиси, тази яхния звучи много интересно, задължително ще се пробва! Само чакам Дребният да ме ядоса качествено и ще му я сготвя за вечеря- за мое щастие и негов ужас.  Mr. Green
Комбинацията от яйца и праз за мен ще се окаже откритието на годината!

Таня почивка няколко седмици и започни с възможно най-лекото нещо и постепенно увеличавай натоварването, за да успееш да се адаптираш...поне на мен това ми помогна...

Напълно подкрепям написаното от Арсен. Бях в аналогична ситуация, вследствие на което изгубих бая време в лутане и търсене на "моето". Почини си- физически и психически, ако е необходимо, изостави за известно време списъци, планове, всички "трябва" и просто не ги мисли тези неща постоянно, за да не се затормозяваш излишно.

В момента тренирам по програма за начинаещи и има сетове упражнения, на които едва ли не ще заспя. Обаче- наблягам на техника, на дишане, на детайли, на които преди не обръщах достатъчно внимание. Резултатът е, че след всяка тренировка имам МТ, пък била тя  илека. Значи нещо се случва. Отделно, така имам повече сили и желание за допълнителни разходки, разтягания, йоги. Да не казвам голяма дума, но мисля, че нанипах правилната посока. bowuu

# 168
  • Козлодуй
Всяка от програмите които съм играла в началото ми е много лесна и гледам да я усложнявам с повече разходки или някакви други упражнения допълвам но само в началото Simple Smile

# 169
  • Бургас
Арсен, Тили, много ви благодаря! Точно това правя в момента - почивам от всичко. Ям каквото ми се яде (само без млечни), не тренирам по програма, йога от време на време, и така. Другата седмица евентуално ще започна отначало ПиЙо, но лека полека, без да се напъвам за  6 пъти седмично.
Вачева, ей това че ви гледам по колко много тренирате и ми се иска и се опитвам да съм като вас, ми е грешката. Още съм прекалено зелена в спортуването, за да мога да правя това, което на вас ви е ежедневие. Адски ви се възхищавам, много ме мотивирате, но е крайно време да приема, че съм далеч назад и да карам по-леко. Ти ме срази тогава като каза, че си комбинирала ПиЙо с 21 Day Fix. Б@си, аз едната не мога да изкарам Joy

# 170
  • Козлодуй
Изкарвам ги програмите но мотивацията ми е че обещават незнам какво си тяло и аз да пробвам правя съвестно упражненията за да проверя дали е вярно, че ще стана толкоз хубава като на картинките Simple SmileJoy
Аз влизам за да се оплача - за първи път нямам минус след разтоварващ ден дори съм на + 100 гр. направо съм в потрес не знам какво става. Мисля си, че или съм в такъв период на покачване че и чудо не може да обърне тенденцията или нещо от ЕГН-то, а Джилиян казва че правя кик на метаболизма си - ужас

# 171
pvacheva, аз съм застопорена отдавна и не мърдам надолу, дори гледам че и плюсове се появят, а съм напълно стриктна... Та не си сама, ако от от това ще ти олекне. Важно е да си здрава!

# 172
  • Мадрид / София
Ма те килограмите не вървят право пропорционално надолу. Процеса си е вълнообразен, нагоре у надолу. Ту се качва, ту се сваля. Стига покачването да е с грамове, не е драма. Ще се свалят в някой момент, когато тялото си реши. Трябва да приемем, че килата не вървят само надолу или само нагоре.

# 173
  • Козлодуй
Ами те моите кила са така като тръгнат нагоре няма спиране и по съвпадение това винаги се случва около Коледа Simple Smile

# 174
И аз се предадох май. При нас този уикенд е първи Адвент та курабийки, греяно вино, на всякъде Коледни базарчета, наденички , гофретки, ... ами не мога . Само като си помисля , че са ми отредени една нищо и никаква бройка от 100тина Коледи и не ми се изпуска този момент.
Но за ски резервирахме. Сега гимнастиката ми е маанета за сняг.

# 175
Решила съм да се оттърва от килограмите този месец, и да вляза в Новата Година под 50кг. Писна ми, честно. Печенето на коледни сладки не ме притеснява, свикнала съм да не ги ям.

Вчера ядох много тахан, а иначе храната беше както обикновено- яйца, пиле, домати, червена ряпа. Днес се отводнявам като за световно. Сигурна съм, че е благодарение на тахана. Wink Дори спрях да се чувствам виновна.Laughing Ще се тегля утре, да видим.

Таня, почини си. Регенерацията е не по-малко важна от тренировките. (И аз тази седмица почивам от тичането.)
Ще напредваш постепенно, то е ясно. Няма накъде да бързаш.
Много хубави неща е казал мъжа ти. Навсякъде обещават бомбастични резултати за 2 седмици с 15мин на ден (да де, нещо такова). Влюбиш ли се в тренировъчния процес обаче, всичко добива друг облик. Heart Eyes
Но не е лесно и иска време.

Моето начало беше брутално. Бру-тал-но. На 32 години, 6 месеца след раждането на второто ми дете.
Не можех и една лицева да направя. Тичане- забрави. Бях се докарала дотам, да не мога да скачам с двата крака едновременно...Трагедия пълна.

Вчера си направих личен рекорд за лицеви за трицепс, което ме втрещи. Изобщо не очаквах дори една трета да направя.

Някога спорта ми бе забранен от лекар заради дискова херния. Mr. Green
Останалото го знаете.
Гърба ми пак се обаждаше от време на време, затова не можех дълго да вдигна километража над 40км.
Докато не вкарах и бокса. Това вече ме вкара в пътя.

Та болки в гърба се лекуват с много, много спорт. В моя случай.
Никого не съветвам да прави като мен. Само споделям.

# 176
аз не ги ям. аз си празнувам Коледата с всички приятни неща , настроение и компания.
гледам да не прекалявам, но не смятам да въвеждам военно положение.

# 177
  • Бургас
Вчера си преглеждах дневника, умувах, разсъждавах и стигнах до извода, че трябва пак да започна да закусвам. В последната година и половина три пъти съм спирала закуската и всеки път съм зацикляла, даже съм качвала килограми. Явно без нея тотално обърквам храненето през деня и става мазало.

Направих си собствено Коледно предизвикателство - план за хранене и тренировки. В общи линии продължавам с НВ-ВМХ в по-либерален вариант с въглехидрати 60-100 гр. дневно, хранене 4 пъти на ден, 3 силови тренировки седмично и йога 4 пъти. Ограничени млечни. Плод по 1 бр. на ден.
Започвам от 52,600 кг. Мерки също взех. Ще се следя седмично.

# 178
  • тук и там
Тегло-85 килограма.В края на седмицата се изложих малко.Давам си малка почивка-от няколко  седмици,около 3-4 предполагам,без спорт.Обещавам си уж да внимавам повече със храната през този период,надявам се да успея да си спазя обещанието към мен самата.
Скрит текст:
Утре ми е операцията за отстраняване на щитовидната жлеза-на половината,или на цялата в по-лошият случай.Наистина се надявам това да не се отрази на теглото ми  в посока покачване.Лабилна се чувствам нещо тези дни,и това за съжаление се отразява веднага на храненето ми-все на сладко налитам.   

# 179
Успех Кайсия. Стискам палци всичко да е наред.
Последните дни имаше ужасно пълнолуние и на мен влияе зле.

Общи условия

Активация на акаунт