Дневникът - тема 96 - Да отслабнем всички заедно!

• 43 647
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Тиси, мнооого апетитни са ти покупките, няма начин да не стане страхотно меню!

Демирче, моите котлони и фурна са вградени, предполагам обаче питаш за такива, които не са. Но да споделя моите впечатления.
Скрит текст:
Марката е Електролукс, котлоните са 4 бр. индукционни, фурната е голяма, с вентилатор, има функция пиролиза (за лесно почистване), както и плъзгачи на релса (сега ми избяга точното наименование), които позволяват да извадиш решетката с ястието напред, почти извън фурната без да се налага да бъркаш с ръце във фурната. Адски е удобно да разбъркаш нещо или да добавиш заливка, че и да извадиш тавата накрая без да се изгориш. Много съм доволна, че фурната е голяма, от известно време готвя на два етажа: примерно на дъното слагам гювеч, а по средата някъде тава или йенско с нещо друго; или в тавата от фурната пека тиква примерно, а на решетката се запича манджа някаква. Всичко се готви равномерно заради вентилатора. Загрява бързо, изстива бавно, много е икономична от гледна точка на електричество. Котлоните също нагряват изключително бързо, там е важно да сложиш съд с подходяща големина, да не излиза или да не е по-малък от очертанията на котлона. Не че и така не става, но определено се готви по-бавно. Два от котлоните са на няколко пръстена, можеш да включиш само най-малкия или всички, в зависимост колко ти е голям съда. Често ми се случва да използвам едновременно 2 котлона и фурната - работи безотказно. Но за това заслугата е на майстора, който прави ел. инсталацията - специално подсилва кабелите и върза печката на самостоятелен бушон именно, за да може да се използва оптимално без да има проблем с мрежата.
Единствената екстра, която си спестих беше плавното затваряне на вратата на фурната, но тогава нямаше вариант и пиролиза, и плавно затваряне, трябваше да избера едно от двете. Цената беше там някъде - към 800 лв. фурната с котлоните. Много се чудех тогава на варианта АЕG, но за същите характеристики трябваше да дам с 300-400 лв. отгоре. А разлика не виждам - сестра ми е с АЕG. Имаше го и варианта цяла печка, не вградена, затова се обяснявам толкова подробно Simple Smile Ползвам си я вече 5 години, много, ама много съм доволна.

По темата - вчера беше голямо ядене. 4 пъти, чак изненадах себе си. Но пък не се подух, не ми беше тежко. Броим го първи ден без млечни.

Beki,
https://www.youtube.com/watch?v=mfUcZY3EZvY

# 151
И аз като Лейди правя лесно мускули и заприличвам на Станка Златева
Те и сега са ми широки раменете, ако тренирам гръб, съвсем като табуретка изглеждам
И не мисля, че ми е дебел прасеца, но днес съм с нови ботушки( фук- фук Simple Smile ), трудно закопчани точно там, чудех се в магазина кой им ги купува Crossing Arms
Истини много, днес фаст Simple Smile

Последна редакция: пн, 19 ное 2018, 10:24 от Herzen

# 152
  • тук и там
Дези, по спомен-ти освен кардиото,правиш Шон и други разни програми.А и бокс тренираш.Та не е само тичане.На Шон и останалите-малко хора издържат,за там си се иска добра подготовка-но си е съчетание от висок пулс и силова със собствено тегло- лицеви,клекове и т.н.А,и йогата..Вчера гледах как по време на курса по йога,стояха на ръце само(тип -лицева,ама цялото тяло във въздуха  ,със дупе и крака повдигнати)..Та това ако не е упражнение със повишена трудност и за мускули,не знам … За ей това говоря,това видях.Май после и изправяха краката даже  -във въздуха ..Scream
Скрит текст:

Аз със Румянка оформям по-добри форми,от колкото сега във фитнеса.Но така или иначе -първо трябва да сваля тегло,и тогава да мисля за телесни форми и за момента правя това,което ми доставя удовоствие.Та като му дойде времето(тоест,ако позаслабна малко )-ще се върна към Румянка,за да извайвам форми.

Последна редакция: пн, 19 ное 2018, 09:48 от Kaisia

# 153
Това на снимката и аз го мога, а не съм съвсем фитната и гъвкава
не е много трудно, има техника да подпъхнеш коленете, но да, не се получава с много килограми, планкове преди това помагат
Крака не мога да вдигна от тази стойка Simple Smile

ОМГ, вижте какви неща ми изпращат по пощата Innocent
10 кратки упражнения за корем

https://www.youtube.com/watch?v=82Egpeal-24

Последна редакция: пн, 19 ное 2018, 10:29 от Herzen

# 154
Доста ви бях изпуснала,та докато ви изчета се озорих.Хубаво нещо са различните гледни точки,можеш да осмислиш нещата и да прецениш ,кое е за теб.Отчет тази сутрин,задържам на 70кил.,тия два килограма дето играеха ги изпуснах,но в момента ми е по-важно спокойствието и да не прекалявам с нищо.Чета,че повечето хора драстично ограничават плодовете.Аз понеже от зеленчуците голяма част не ги ям,съм фен на плодовете и най-добри резултати за сваляне и задържане имах при диета плодове,месо,риба,от зеленчуците основно зелена салата ,з.лук и краставица.Днес мисля да изкарам на ябълки,круши и евентуално,ако огладнея кюфтета на скара късният следобед.

# 155
  • Козлодуй
Deziderata, много си хубава - поздравления за страхотната фигура Simple Smile
Kaisia, ходенето до фитнеса също е движение така, че със сигурност гориш повече отколкото с Румяна у дома Simple Smile
Herzen, страхотно видео за корем - някой от упражненията ги правя с 5кг. гира щото нямам медицинска топка и не са много трудни но нямам на какво да вися - трябва да ходя на парка - там има външен фитнес а ме е срам аз и на обикн. фитнес не бих отишла Simple Smile
За сега съм доволна от новата ми тренировъчна програма ама бях свикнала с другите в които имаше далеч повече разтягане и много се учудих че нямам мускула треска от 5кг в предишната програма а сега хванах мускулна треска от 2 кг. и реших преди тренировка да ползвам ролера като предишния треньор и веднага мускулната треска изчезна Simple Smile Така че ако искате краката ви да не са на буци от подскачане просто ги подгответе с ролер - ще снимам моя и ще ви покажа как изглежда утре Simple Smile

# 156
Понеже стана въпрос за мускулна маса... да споделя и аз наблюдения от опит. При всички случаи, на фитнес се тръгва след като вече си свалил определено количество телесни размери, освен ако не целиш да станеш "бичме" Simple Smile Тъй като мускула има памет, ако в близкото минало си тренирал - по-лесно се случват нещата с оформянето на релеф. Аз в последните 10 години периодично правя огромни паузи с тренировките и после два-три месеца редовни тренировки, три-четири пъти седмично. Не тренирам с по-големи от 20кг. за крака и 25 за ръце тежести, но така съм си преценила, според моята структура. Кардио не правя никога. 15 минути разтягане и после директно на тежестите. А кардио не правя, защото преди 11 години един професионален треньор на отбор по худ.гимнастика ми обясни, че кардиото вдига нивата на кортизол, което пречи на отслабването, защото все едно насила се поставяш в състояние на стрес и организма реагира, да се "спаси". Повярвах му. И не съжалявам. Само разтягане и тежести при мен работи много добре. Simple Smile Добавям едно голямо "според мен". Дано съм била полезна. Simple Smile

# 157
  • Бургас
На мен ми беше много полезно, благодаря Кари!
Аз съм с нов план за тренировките, започвам от следващия понеделник. ММ вчера ми обърна внимание, че редовно претренирам, не се храня добре и така няма как да имам резултати. Той също не е привърженик на кардиото, освен ако не е нещо от сорта на волейбол, каране на колело, федербал, баскетбол, плуване или секс - това броял той за кардио Simple Smile Та според него при мен най-добре ще работи силови тренировки 3 пъти седмично, кардио максимум 2 (ако е секс - 3 пъти), като почивните дни трябва да са си почивни - никаква йога или "да пробвам" друга програма, каквито са моите редовни изпълнения.
За храната не постигнахме консенсус. Той си държи на високите въглехидрати и по-малко мазнини, аз обратното, но съм съгласна с него, че с въглехидрати под 50 грама, няма как да имам енергия да тренирам. Това го разбрах от опит.
И ми каза, че имам нереалистични очаквания. При положение, че никога не съм се занимавала със спорт, видим резултат ще имам 12 месеца след началото на тренировките. А ако съм упорита, между 18 и 36 месеца ще ми отнеме достигането на желаната форма, след това ще трябва само да поддържам. И понеже мускула помни (а моят няма какво да си спомни), ако той сега започне да тренира (спря преди 4-5 години), ще влезе във форма за 6 месеца, но не мен ще ми трябват въпросните 6 месеца + една година преди това.
Вярвам му, затова ще следвам тази стратегия. Само с храната или по-скоро с въглехидратите още не знам как точно да подходя.

# 158
Скрит текст:
Аз съм с нов план за тренировките, започвам от следващия понеделник. ММ вчера ми обърна внимание, че редовно претренирам, не се храня добре и така няма как да имам резултати. Той също не е привърженик на кардиото, освен ако не е нещо от сорта на волейбол, каране на колело, федербал, баскетбол, плуване или секс - това броял той за кардио Simple Smile Та според него при мен най-добре ще работи силови тренировки 3 пъти седмично, кардио максимум 2 (ако е секс - 3 пъти), като почивните дни трябва да са си почивни - никаква йога или "да пробвам" друга програма, каквито са моите редовни изпълнения.
За храната не постигнахме консенсус. Той си държи на високите въглехидрати и по-малко мазнини, аз обратното, но съм съгласна с него, че с въглехидрати под 50 грама, няма как да имам енергия да тренирам. Това го разбрах от опит.
Скрит текст:
И ми каза, че имам нереалистични очаквания. При положение, че никога не съм се занимавала със спорт, видим резултат ще имам 12 месеца след началото на тренировките. А ако съм упорита, между 18 и 36 месеца ще ми отнеме достигането на желаната форма, след това ще трябва само да поддържам. И понеже мускула помни (а моят няма какво да си спомни), ако той сега започне да тренира (спря преди 4-5 години), ще влезе във форма за 6 месеца, но не мен ще ми трябват въпросните 6 месеца + една година преди това.
Вярвам му, затова ще следвам тази стратегия. Само с храната или по-скоро с въглехидратите още не знам как точно да подходя.
Спортисти, фитнес-гурута и подобни са си така, това са учили/чували/казали са им, към това се придържат.
Та те доста лекари все още си живеят на ученото в университета, че човешкото тяло без/с малко въглухидрати отива "на кино", та какво остава за хора без мед. образование.
Скрит текст:
Лично на мен, лекар ми е казвал, че мозъкът ми направо страда/умира от толкова малко въглехидрат (за него малко е всичко под 250 гр на ден), ще спра да мисля, ще се уморявам, ще си загубя паметта.....   Smiley  , нищо, че аз се чувствам точно обратното-с повече енергия отпреди, с по-бистър ум, по-чевръста мисъл....
А нещата са елементарни...енергията идва ИЛИ от въглехидрати, ИЛИ от мазнини.Намалиш ли едното, другото трябва да скочи.Няма как човек да има енергия при ниски И въглехидрати, И мазнини.
Кое ще избереш да ти дава нужната за тренировки енергия, е твой избор, на база предпочитани храни.

# 159
  • Козлодуй
Това е ролера с който подготвям мускулите си преди тренировка научих го от един треньор Тони, но моя е много къс професионалните са дълги Simple Smile
Скрит текст:

Тренирам всичко и кардио и силови и разтягане и йога Simple Smile С въглехидратите много внимавам да ям такива които са бавни за да не ми отварят апетита, но на мен апетита ми се отваря и от вкусни мазни храни така че и с мазнините внимавам, но въпреки това се изпуснах напоследък и напълнях - време е да се стягам - добре че си спазвам протеиновия ден и той ме държи още в граници иначе лакомията ми е вече пословична Simple Smile
Моя съпруг също не обича да смъква много въглехидратите и обича боб - затова го готвя от време на време Simple Smile

# 160
  • София
Все едно "слушам" Юли  Peace
И моя мъж (бил е щангист на младини, класически щанги) ми е казал същото за спорта  Peace За храненето акъл не дава , освен, че ми е малко протеина - прав е!
Само дето той смята, че от вдигане на щанги не се слабее, а напротив - но той това е видял в практиката си- тренирали са тежко  за покачване на маса , а са сваляли с диета - 2 различни неща.

# 161
  • София
И аз ползвам ролер преди и след тренировка. Разгрява, масажира и намалява мускулна треска.

# 162
Таня, а той по какво съди, че претренираш?

# 163
  • София, България
От вчера ям морковена яхния, интересен вкус има. Снимка има в темата на Херци. Вчера направих една проверка с кантара на моята приятелка, не съм свалила, но не съм и качила. Доволна съм Simple Smile Сега единствено остана да намеря нова работа и ще съм мега щастлива Simple Smile

# 164
  • Бургас
Таня, а той по какво съди, че претренираш?

Започвам дадена програма и към 3-та седмица спирам, защото ми идва тежка. Непрекъснато съм уморена, не спя добре, нямам сили да върша обичайните си занимания. Застопорила съм вече 3 месеца едни и същи килограми и сантиметри. Тренирам насила, защото знам, че трябва да направя нещо, не мога да си легна спокойно вечерта, ако не съм направила нещо през деня. Смених 3-4 различни програми за това време, започвам адски надъхана, много ми допадат, но след няколко седмици ми става прекалено трудно, удоволствието изчезва, остава само мисълта, че "трябва" да направя поредната тренировка. 2-3 дни не мога и не мога да се насиля, после решавам "да пробвам" нещо друго - и пак същото след 2-3 седмици.

Баронесо, моят е бивш вече баскетболист Simple Smile Но то явно бивши спортисти няма, като гледам как му ври отвътре.

Общи условия

Активация на акаунт