Операция на щитовидна жлеза -16

• 56 657
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, много благодаря на всички включили се в коментара ми! Без вас бях в тотална криза и целият шок и ужас ме обхвана отново, но вие ме задържахте на повърността! Професора ми писа, че в действителност нямам повод за тревога. Високият ТАТ давал само повод да го след на няколко месеца, мога да включа селен с цел подпомагане дейността на остатъка на жлезата, както и да огранича глутена. Въздъхвам дълбоко и пак Благодаря за адекватното ви и навременно включване!

# 376
  • Варна
При мен три месеца след операцията TSH 0,16 uiU/ml, TAT/Tg aT/11 IU/ml , TG 16,85ng/ml.На терапия с Еутитирокс съм 5 дни по 75+2дни по 50,при запазени 40%от ляв лоб.Аз съм лекар,но не практикувам в Пловдив и нямам впечатления от лабораторията на Фармацевтичен факултет/на запитване от danche 77/

А вие консултация   за това Тг правили ли ли сте? Какво казва лекарят?

# 377
  • Варна
Да ясно е, че не може да е 0.
Не разбрах само 10% е изрязано?

# 378
Здравейте Simple Smile
Включвам се този път с въпрос- има ли някоя от вас с прицелна доза на Еутирокса 112 мкг? При мен се оказа, че 125 ми е много, а 100 ми е една идея малко. За жалост Еутирокс такива мкг няма, а го пия вече близо 6 г и не искам да сменям с Ел Тироксин. Ще се радвам на споделен опит Simple Smile

# 379
  • Милано
Здравейте Simple Smile
Включвам се този път с въпрос- има ли някоя от вас с прицелна доза на Еутирокса 112 мкг? При мен се оказа, че 125 ми е много, а 100 ми е една идея малко. За жалост Еутирокс такива мкг няма, а го пия вече близо 6 г и не искам да сменям с Ел Тироксин. Ще се радвам на споделен опит Simple Smile
Аз съм 4 дни на 112,5 и 3 на 125.

# 380
  • София
    Здравейте,момичета!Знаете ли,дали възстановиха операциите в ИСУЛ. Очакваше се това да стане към 20 януари.Писах на проф.Пандев,още тогава,но той не ми отговаря.За операция на ПЩЗ съм и чакам още от септември.Някой друг има ли такъв проблем?

# 381
  • Варна
   Здравейте,момичета!Знаете ли,дали възстановиха операциите в ИСУЛ. Очакваше се това да стане към 20 януари.Писах на проф.Пандев,още тогава,но той не ми отговаря.За операция на ПЩЗ съм и чакам още от септември.Някой друг има ли такъв проблем?
Ако е необходимо да отидеш и да се дооговориш.

# 382
Здравейте Simple Smile
Аз съм 4 дни на 112,5 и 3 на 125.

Да де, ама как го постигаш това 112, 5 като няма такъв милиграм? За Еутирокс говорим, нали? При мен евентуално схемата ще е 6 дни 125, един ден 100....

# 383
Az_alexa, по-скоро ако 4 дни си на 125 и 3 дни на 100 средноседмично ще ти е 114 мг дозата, а при 5 дни на 125 и 2 на 100 средноседмично идва 117 мг. Така поне си мисля, само 1 ден на 100 няма ли пак да ти е високо?
Аз също пия различни дози - 5 дни 125 и 2 дни 100. Знаем че е индивидуално, разбира се, но ето как изглеждаше при мен картинката:
114 мг седмично - 0.27 тсх.
117 мг седмично - 0.08 тсх

Последна редакция: ср, 13 фев 2019, 23:46 от Anikka

# 384
Az_alexa, по-скоро ако 4 дни си на 125 и 3 дни на 100 средноседмично ще ти е 114 мг дозата, а при 5 дни на 125 и 2 на 100 средноседмично идва 117 мг. Така поне си мисля, само 1 ден на 100 няма ли пак да ти е високо?
Аз също пия различни дози - 5 дни 125 и 2 дни 100. Знаем че е индивидуално, разбира се, но ето как изглеждаше при мен картинката:
114 мг седмично - 0.27 тсх.
117 мг седмично - 0.08 тсх

Много ти благодаря за инфото. Аз със 125 през целия месец - 0,23-0,45. Целта обаче е около 0,8 и получих рецепта за Елтироксин 112 мкг, който не искам да започвам. Та си кроя тука някакви схеми 🤪

# 385
  • Варна
И аз съм през ден. Ден 125 мг,. ден 150 мг., мързи ме обаче да отида да си пусна изследвания. Съмнява ме, че ТСХ ми е доста ниско.

# 386
Шок и ужас днес. Уж всичко изглеждаше наред след операцията, а днес хистологията каза папиларен карцином фоликулярен вариант 2см pT1N0. Казват ми да влизам 3 месеца след операцията за изследвания. Защо да чакаме толкова?
Питах за пет-скенер, магнитен резонанс... не можело, само с ехограф щяло да се гледа дали има расзейки в лимфните възли. Че те не видяха карцинома в щитовидната, сега как ще видят разсейките?
Ще откача.

# 387
Шок и ужас днес. Уж всичко изглеждаше наред след операцията, а днес хистологията каза папиларен карцином фоликулярен вариант 2см pT1N0. Казват ми да влизам 3 месеца след операцията за изследвания. Защо да чакаме толкова?
Питах за пет-скенер, магнитен резонанс... не можело, само с ехограф щяло да се гледа дали има расзейки в лимфните възли. Че те не видяха карцинома в щитовидната, сега как ще видят разсейките?
Ще откача.

Може ли да ми припомниш твоя случай какъв беше, кога ти беше операцията? Разбирам шока ти, но спокойно не е толкова страшно както изглежда в началото. Ако ти говорят за изследвания то предполагам това са тсх, тат и тиреоглобулин. Има резон да мине време след операцията, за да се измери тиреоглобулина и да е достоверно. На мен както ми казваха  че след операцията  месец-два все едно се е 'излял'  тиреоглобулина и трябва време. От кой град си? Какво пише в заключението на онкокомитета - насочват ли те за терапия с радиойод или няма нужда? Може е да направиш консултация с проф.Хаджиева в София, на база епикризите ще ти каже дали и кога да правиш сцинтиграфия (това е диагностиката при този карцином) с малка доза йод 131 се прави, за да се види дали има някъде още нещо. Ако имаш конкретни въпроси, насреща сме!

# 388
Имах много възли, най-големия излезе 4см. Хормоните бяха в ред, биопсията беше чиста.
От Варна съм, но ме оперираха в ендикринологията в Майчин дом на 11.01.2019.
ТСХ ще правя в края на февруари, други ще са изследванията. Хирургът каза за йод, онколожката каза видеозон... утре ще взема документите от онко- комисията.
Във Варна сега имало промоция на скенер на цяло тяло...чудя се ще се вифи ли нещо... уж пише, че 100% гаранция за намиране на тумори на простата и млечни жлези...

# 389
Разбирам. Биопсията не е точно изследване, нормално е такова разминаване. Папиларния карцином се диагностицира чрез сцинтиграфия с изотоп радоактивен йод 131, раковите клетки го погръщат и светва на снимката. Виж какво ще пише утре в протокола. Няма какви други изследвания да ти правят освен тези които описах + ехограф. Помисли за консултация с Хаджиева, тя е експерт и точно в тази сфера, в нета има доста информация за нея. Глухарче ако се включи ще те насочи към специалисти във Варна.

Общи условия

Активация на акаунт