Операция на щитовидна жлеза -16

• 55 559
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Добре е да, супер.
Радвам се за вас Simple Smile

# 61
  • тук и там
Моята операция беше във Белгия,но едва ли има голяма разлика във методите- анестезия/операция/реанимация и т.н. Та мисълта ми беше,че добре се понася операцията  и дори веднага след операцията,болки няма-защото ти слагат обезболяващо.На следващия ден има леки-но са като  от възпалено  гърло,само при преглъщане.Имах дренаж аз ,който махнаха на следващия ден и също-не  беше разрешено пиенето на вода(и храна,разбира се)-24 часа.Даваха ми нещо като близалки-тампони на клечка,напоени със нещо,аз лимон усетих и вода, -за хидратация на устата.Три пакета по три близалки изсмуках за денонощие, но предвид това че бяха малки-реално сигурно съм изпила около 20 капки вода само от тях...Сиситемите-освен натриев хлорид,ми сложиха после и пантомед(за стомах).Казаха ми че вода не е добре да се пие,защото ще започна да повръщам.Няма страшно-аз съм голяма пъзла,щом дори аз смятам че операцията минава леко..

На мен къпането ми е драмата.Не мога да си измия косата без да намокря превръзката.А пък ме е страх да си махна още превръзката от болницата и да сложа водоустойчива.Направо ме е страх   да видя раната и да не вземе нещо да текне кръв.Трая за сега,защото съм във къщи-ама се депресирам като се гледам със такава коса..
Усещам леко придърпване при движение също и гласът ми е малко по-дрезгав.

Последна редакция: чт, 29 ное 2018, 14:07 от Kaisia

# 62
  • Варна
Kaisia увий около врата някакъв найлон, торбичка...на няколко ката. Наведи главата напред под чешмата, ако не ти е някоя супер малка мивка и измий само косата.

# 63
  • тук и там
Благодаря,Глухарче! Много са полезни съветите ти. Flowers HibiscusУтре ще се пробвам вече-по твоя метод.

# 64
Kaisia увий около врата някакъв найлон, торбичка...на няколко ката. Наведи главата напред под чешмата, ако не ти е някоя супер малка мивка и измий само косата.

Едно време при такава операция си почиствах косата с лавандулов спирт (доколокото помня, беше много отдавна...). Сега обаче има водонепропускливи лепенки за целта. Малко трудно се отлепят после, но поне няма да имате проблем при къпане. С найлон ще пропусне, гарантирам ви.

# 65
Благодаря,Глухарче! Много са полезни съветите ти. Flowers HibiscusУтре ще се пробвам вече-по твоя метод.
Още на третия ден при прибирането ми в къщи се изкъпах с водоустойчива лепенка. И до махането  на лепенката ми се къпах още два пъти, като използвах водоустойчивият пластир. Продава се в аптеките.

# 66
  • тук и там
Аз знам че има водоустойчиви лепенки,но не знам-отгоре,върху тази със която съм ли да я сложа?Предполагам,но не съм сигурна все пак...Защото ме е страх да си сваля лепенката от болницата-залепена е здраво и се безпокоя че ако я дръпна,може да се отвори раната или нещо друго да стане.На мен ми дадоха лепенки от болницата(стерилни,но не водоустойчиви) и ми казаха ,само в случай че се отлепи тази със която съм в момента- тогава да сложа нова.Иначе трябва да я махнат по принцип след две седмици
Та това ми е въпроса-водоустойчивата над обикновената лепенка ли я слагате?

# 67
Аз знам че има водоустойчиви лепенки,но не знам-отгоре,върху тази със която съм ли да я сложа?Предполагам,но не съм сигурна все пак...Защото ме е страх да си сваля лепенката от болницата-залепена е здраво и се безпокоя че ако я дръпна,може да се отвори раната или нещо друго да стане.На мен ми дадоха лепенки от болницата(стерилни,но не водоустойчиви) и ми казаха ,само в случай че се отлепи тази със която съм в момента- тогава да сложа нова.Иначе трябва да я махнат по принцип след две седмици
Та това ми е въпроса-водоустойчивата над обикновената лепенка ли я слагате?
Не се притеснявай и аз бях с лепенка и в/у нея лепях водоустойчивата. Лепенките са на размери за да обхване по-голяма част и не залепва в/у лепенката от операцията.

# 68
  • Варна
Аз не съм слагала водоустойчива, така съм си мила косата както казах. Като разбира се съм внимавала много да не намокря мястото.
Пробвай с тези водоусточивите ако са по-голям размер върху старата.

# 69
  • тук и там
Между другото-никакви хормони не ми изписаха.Казаха че се очаква останалата половина от жлезата да компенсира и да започне да работи по-усилено.Имам час за ендокринолог чак края на януари .В тази връзка-по какво мога да разбера дали жлезата успява да компенсира?Симптоми имам предвид, иначе януари  сигурно ще ми пуснат хормони и ще стане ясно.

# 70
  • Варна
Няма да усетиш нищо. Най-вероятно жлезата ще се справи, в най-лошия случай може да се наложи 25-50 мг. хормон временно.

# 71
Водоустойчиви има различни размери, измерете тази от операцията ( нея не я пипайте) и купете по-голяма водоустойчива. Аз бих махнала водоустойчивата после, стига да не е залепена върху другата, за да диша раната.

# 72
След като излязох от упойка ми даваха да смуча Стрепсилс с мед и лимон. Болеше ме гърлото при преглъщане, говорех нормално. След 2-3 дни и това отмина.
Въобще не се притеснявайте за раната. Аз бях с лепенка от болницата и хирурга ми каза да я държа 1 седмица и след това направо да я махна и мога да се къпя веднага. Каза ми, че разреза е лепен и няма да се отвори. Махнах и не съм слагала друга водоустойчива лепенка. 10 дни след операцията започнах да мажа белега с Кело кот, без да втривам. Веднаха ми изписаха да пия Еутирокс хормон. Махната е цялата жлеза. След един месец направих изследвания на хормоните.
Само притесненията са големи.

# 73
Здравейте момичета, моля понеже виждам , че сте компетентни за тези р
резултати
 FT4   16.46  референтни 12.00-22.00
TSH    2.19 референтни. 0.27- 4.20
Anti-Tg  13.06  референтни. До 115
Anti- TPO 18.92 референтни до 34.00

# 74
Здравейте момичета, моля понеже виждам , че сте компетентни за тези р
резултати
 FT4   16.46  референтни 12.00-22.00