Утрогестан

• 45 523
  • 120
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Консултирай се с лекаря и нека той да прецени за разходките.
Имала съм бременности, при които не са ми давали да помръдна и такива, при които не съм спирала да спортувам, но за всяко нещо се допитвах до лекаря си.

# 106
По принцип сте права, но по стечение на обстоятелствата се наложи да остана извън България, в момента не съм при моите доктори, а периодично ходя на контролни прегледи в болницата, където лежах и попадам на какви ли не мнения. Така една докторка ми беше казала да спра прогестерона в 30гс + 3 дни, докато друг казва 34, трети 36... накрая взех да пиша на моето АГ по вайбър, но доколко той може да прецени от дистанция е относително.

Консултирай се с лекаря и нека той да прецени за разходките.
Имала съм бременности, при които не са ми давали да помръдна и такива, при които не съм спирала да спортувам, но за всяко нещо се допитвах до лекаря си.

# 107
Аз спрях утрогестана в началото на 37-а седмица - в деня, в който ми свалиха серклажа. Родих в края на 38-а седмица.

# 108
Благодаря ви за отговора, Nedinka! Помните ли колко мм ви е била шийката при свалянето на серклажа и дали сте имала контракции? Започнахте ли да се разхождате когато го свалиха?

Аз спрях утрогестана в началото на 37-а седмица - в деня, в който ми свалиха серклажа. Родих в края на 38-а седмица.

# 109
Благодаря ви за отговора, Nedinka! Помните ли колко мм ви е била шийката при свалянето на серклажа и дали сте имала контракции? Започнахте ли да се разхождате когато го свалиха?

Честно казано, не помня колко ми е била шийката при свалянето. Контракции имах още от шести месец, а докторът с лекота напипваше главата на бебето още в седми месец. Изобщо моят много рано се беше подготвил за излизане. Аз също си усещах как натиска серклажа.

След свалянето на серклажа се разхождах, доколкото можех, защото при нас беше жега (за края на август иде реч), на мен ми тежеше вече и преди това бях изкарала четири месеца основно в лежане. В общи линии много ми се искаше да се роди по-бързо. Роди се 48,5 сантиметра и 3,300 кг. в 38 седмица и пет дни.

# 110
Въпреки лежането всичко се е развило чудесно накрая! Супер е, че сте имала и малко време да се пораздвижите за тонус преди раждането. А може и да е възможност човек да свърши малко подготвителна работа в къщата преди да дойде бебето Simple Smile

Честно казано, не помня колко ми е била шийката при свалянето. Контракции имах още от шести месец, а докторът с лекота напипваше главата на бебето още в седми месец. Изобщо моят много рано се беше подготвил за излизане. Аз също си усещах как натиска серклажа.

След свалянето на серклажа се разхождах, доколкото можех, защото при нас беше жега (за края на август иде реч), на мен ми тежеше вече и преди това бях изкарала четири месеца основно в лежане. В общи линии много ми се искаше да се роди по-бързо. Роди се 48,5 сантиметра и 3,300 кг. в 38 седмица и пет дни.

# 111
Аз предходната година имах преждевременно раждане в 23-а седмица заради скъсена шийка. Затова при тази бременност бях със серклаж още от 12-а седмица. Не съм се подготвяла особено - в 34-а седмица отидох в един голям магазин и взех количката, креватчето и повивалника - каквото имаше налично, защото нямаше за кога да чакам. За дрешките майка ми отиде в друг магазин и взе малко бодита, пижамки, гащеризони. Имах доста дрешки от приятелки, които ползвах основно първите три месеца. Останалото поръчах от Амазон. Като цяло нито съм се чудила, нито съм избирала. За дрехите на бебето купих един скрин Малм от Икеа. И това беше. Бързо и ефективно 🤣

# 112
Действала сте по същество Simple Smile Аз препрочитам дългите списъци от темата "Подготовка за малкия човек".

Аз предходната година имах преждевременно раждане в 23-а седмица заради скъсена шийка. Затова при тази бременност бях със серклаж още от 12-а седмица. Не съм се подготвяла особено - в 34-а седмица отидох в един голям магазин и взех количката, креватчето и повивалника - каквото имаше налично, защото нямаше за кога да чакам. За дрешките майка ми отиде в друг магазин и взе малко бодита, пижамки, гащеризони. Имах доста дрешки от приятелки, които ползвах основно първите три месеца. Останалото поръчах от Амазон. Като цяло нито съм се чудила, нито съм избирала. За дрехите на бебето купих един скрин Малм от Икеа. И това беше. Бързо и ефективно 🤣

# 113
Здравейте, някой имал ли е проблем с усвояването на прогестерона и как се справихте?
Навлизам в 8 седмица, на утрогестан съм вагинално, известно време бях на 3х2, но заради страничните ефекти намалихме на 2х2. Резултатите от тестовете не показват движение, стоя си на едно ниво и с максимална и с намалена доза Sad. Така да се каже на допустимия минимум съм. Сега ще сменя на глобулите Утрогестан 300мг 2 пъти дневно. Моля за съвет има ли какво друго да се направи.

# 114
При тази ми бременност, при която приемах Утрогестан до 36-37 г.с. родих в края на 38-ма.
То дори и при краткотраен прием и рязко спиране - прогестеронът спада постепенно, а не веднага. Той се натрупва.
При по-ранна бременност се спира по схема, за да не се получи прокървяване при бързото спадане на нивата.
Разбира се, изговори го с лекаря ти. И предполагам, че не си спряла магнезия.

Здравейте, малко късно виждам поста ви. Случайно попаднах и видях много изчерпателен отговор и съвет от ваша страна. Моята история накратко е рязко спиране на дуф@стон и Утр@гестан по препоръка на ,, АГ,, при което след 5 дни родих в 31 г с и бебето почина. За мен лично си е лекарска грешка защото те направиха така, че шийката ми да се скъси бързо и да отворя мехура спонтанно………..
Преживяното е тежко , но минаха 8 месеца и обмислям отново да планувам забременяване естествено при нов лекар.
Всичко сме обсъдили може би и серклаж ще се наложи. Аз съм наясно и навътре вече със нещата за задържане и съм решила ако лекаря не ми назначи или реши пак да го спре , аз на своя глава да си слагам утрогестана до края
Въпроса му към вас е каква доза може да се слага до 35 г с поне ако издържа до тогава
От началото до края ли 3х2
Или в някой момент да се намали 3х1
Той действа противовъзпалително на каскадните цитокини в шийката и е полезен , но все пак се нуждая от още един коментар
Защото съм разбрала , че лекарите разбират на 90% и тези 10 за някой са фатални……….
Благодаря ви

# 115
  • София
Привет, съжалявам за изживяното и желая скоро да се радвате на живо и здраво бебенце!
Понеже не съм медицинско лице, а базирам знанията си по въпроса само на личен опит, не мога да се ангажирам да давам съвети за дозиране. Всичко би трябвало да се преценява от следящия лекар след редовни изследвания и прегледи.
При последната ми бременност бях много дълго на 3х300 Утрогестан и 2х1 Пролутекс и то много дълго време, заради напредналата възраст и това, че бях с ДЯ.
Важното е да се следят редовно нещата и при най-малкото съмнение веднага да се търси второ и трето мнение, защото преди година и нещо, без да е свързано с бременност, а с друг гинекологичен проблем, се предоверих на лекар, който уж познавам и накрая стигнах до спешното и животоспасяваща операция.
Единствено си мисля, че ако Утрогестанът е х100, а не х300 - 3х1, че и 3х2 е малко при проблеми със шийката, но това е добре да се изговори с лекар и то не АГ, а репродуктивен.
Успех!

# 116
Привет, съжалявам за изживяното и желая скоро да се радвате на живо и здраво бебенце!
Понеже не съм медицинско лице, а базирам знанията си по въпроса само на личен опит, не мога да се ангажирам да давам съвети за дозиране. Всичко би трябвало да се преценява от следящия лекар след редовни изследвания и прегледи.
При последната ми бременност бях много дълго на 3х300 Утрогестан и 2х1 Пролутекс и то много дълго време, заради напредналата възраст и това, че бях с ДЯ.
Важното е да се следят редовно нещата и при най-малкото съмнение веднага да се търси второ и трето мнение, защото преди година и нещо, без да е свързано с бременност, а с друг гинекологичен проблем, се предоверих на лекар, който уж познавам и накрая стигнах до спешното и животоспасяваща операция.
Единствено си мисля, че ако Утрогестанът е х100, а не х300 - 3х1, че и 3х2 е малко при проблеми със шийката, но това е добре да се изговори с лекар и то не АГ, а репродуктивен.
Успех!

Благодаря ви много.

# 117
  • Sofia
Момичета на някоя от Вас дали са споменавали лекарите за връзка между по-продължителен прием на Утрогестан (до 20-22) седмица и хидронефроза при бебето? Наскоро четох нещо подобно и се чудя дали е вярно.

# 118
Момичета на някоя от Вас дали са споменавали лекарите за връзка между по-продължителен прием на Утрогестан (до 20-22) седмица и хидронефроза при бебето? Наскоро четох нещо подобно и се чудя дали е вярно.

Не са ми споменавали. Аз приемах утрогестан до 37-а седмица. ‘Бебето’ е на 12 години и половина вече. Нищо му няма.

# 119
  • София
Най-голямото ми дете е на 27 и има свое дете. Най-малкото ще стане тази година на 3. Между тях имам още 3 деца на различна възраст. Винаги при бременност съм приемала прогестерон и то в големи дози. Никое от децата ми няма проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт