Юнско слънце вън пече, февруарче весело расте

• 11 811
  • 289
  •   1
Отговори
# 90
Айде честити кръщенета, взети изпити, мини рождени дни и т.н.
Кой за каквото има, да се похвали...аз днеска за първи път направих кекс и той взе, че стана! С орехчета, канелка, шоколадова глазура отгоре...ямииии! Уж щях да пазя диета, обаче....добре, че кърмя, та си имам оправдание за сладичкото, дето си го хапвам редовно  Embarassed То кого ли заблуждавам, освен себе си....дрехите от преди бременността не ми стават, не мога да се гледам в огледалото, имам 10-12 кг да свалям...дано това "Златно чудо 14" да е наистина чудо. Но както казва мъжът ми: "Детето е най-важно, като спреш да кърмиш, тогава отслабвай, ако искаш"
Като казах детето, та се сетих - а моето прасенце защо още не може да се обръща само?! А ма ха!! Иначе много се кефи да стои по корем, ама доста го побутвам докато се обърне, дупето нагоре, пъшка и напъва...абе много е смешен. Утре сме на консултация, да го видим колко е пораснал за един месец.
Да взема и аз да сложа малко снимки в албумчето....да ни видите какви сме убавци  Grinning

# 91
много сте изписали. Браво и на новата темичка. Ще разгледам точно кои какво е писал (стигнах до 3та страница засега). Ние сме добре. Миналата седмица оставихме беба при баба си и излязохме с таткото на ресорант и после гледахме Da Vinci Code. Уж филма беше интересен , ама аз все си мислех дали бабата се е справила с беба и дали има нещо, дали може да заспи добре... ужас направо. Не ми се мисли какво ще правя като трябва да я давам на ясла което ще бьде в началото на август.... Така ми се искаше да мога да си гледам бебето поне до 1 годинка, да го уча да прави първите стъпки ...  Cry
Така че Sweety, ше споделям защото май прочетох че и ти трябва да се връщаш на работа октомври
Хаиде лека вечер

# 92
Честито Християнче на Рибката! Да е жива и здрава малката Рони и нека ангелчето-пазителче постоянно да бди над нея!

Аз тези дни съм се запалила да правя албумче на беба – от тези където се залепват изрезки, стикери и прочие... Наизвадили сме толкова снимки, които си стоят в пликове. Та от няколко дена обикалям из книжарниците за такава книга, че да вида как става работата.

Е, за пръв път да се засека с някой!  Simple Smile Виждам, че Chdiana е още будна... Лека нощ от мен!!!

# 93
забравих да попитам – по колко време ви спят бебчетата през деня. Габи обикновено дремва 1 път сутрин и 2 пъти следобед по 20-30 мин и след това е свежа като репичка и иска да си играе, и съответно мама не може да свърши нищо....

# 94
Руми, аз от кога искам да направя такова албумче и на Денито...да слагам снимки, да пиша коментари от сорта на "Днес ми се изплези" или "Тоя мъник ака като за световно" Simple Smile)); да пиша и важните неща като ваксинации, приемани "лекарства" (напр. какви капки за колики, витамини и т.н.), първи храни - по колко и как ги приема....ей такива неща.
Гледах някакви бебешки дневници, обаче не стават. Има там 20 стр. на кръст, да лепнеш някоя снимка и разни глупави неща да пишеш, на всичкото отгоре струват над 20лв! Та си мисля аз да му направя, в някоя готина тетрадка или нещо подобно. Айде ти като обиколиш книжарниците, пиши да кажеш кое как е, какво си купила и какво ще правиш.

# 95
Добро утро!
Вчера нямах нет почти цял ден и добре че беше зоологическата градина на ScreamingMamaa...  newsm62
Уплътни ми времето прекрасно  newsm74. Благодарности!  love001
Тук е невероятна жега   Nature Sunny. В шест сутринта на терасата беше 24 градуса, а за по-нататък не ми се мисли... Вчера излезнахме чак към шест, но отново беше твърде топло... Вие какво правите с разходките в тези жеги???
Между другото тези дни ще си сменяме доставчика на интернет, така че ако поизчезна, да не се чудите къде съм се покрила. Тук съм си. Ще строя зоологически градини, ще се грижа за слонове и жирафи и ще се чудя защо никой не иска да идва в моята зоологическа градина smile3538

# 96
 Здравейте момичета, бебо е с температура 38гр, обаждам се на джипито а той ми вика вземи му антибиотик, абе как така антибиотик не е ли редно да дойде в къщи да го прегледа ит.н. Той днес не бил на работа и ни изпраща при друга лекарка, незнам много се притеснявам дали не сме за болница newsm78

# 97
Здравейте!
Ето, че и аз се завърнах Wink Нямаше ме 10 дни, а вие вече 1 тема сте изписали и сте започнали нова. Трябва ми много време да изчета всичко.
В предишната тема Рибка ме питаше дали живеем в къща. Живеем в апартамент - 4-ри етажно блокче, 4 блока от горна страна и 4 от долна, а по средата детска площадка с пързалки, люлки, влакче и футболно игрище. Има си алеи, много ми харесва и е удобно, защото не трябва да ходя надалеч.
Вчера бяхме на консултация - 7250кг и 66см. Педито ми каза да почвам зеленчуковото пюре, а аз й казах, че досега нищо не съм давала. Сок от ябълка давах 5-6 дни и тя ми каза да дам от череши и след това да захраня с плодово пюре. Посъветвайте ме как да постъпя. Да изчакам ли до др.месец и направо да захраня със зеленчуково пюре или да давам плодово newsm78
Краси, сега прочетох, че сте болни. Дано бързо се оправи Мони и не е нещо сериозно Praynig За съжаление лекарите са така - никой не иска да идва вкъщи, макар че е малко бебето Cry

# 98
Краси, не се притеснявай... Едва ли сте за болница. Децата често вдигат температура. В никакъв случай не започвай антибиотик, без да сте установили каква е точната причина за температурата. Отидете на лекар - ако трябва и на частен преглед. А за личния лекар - нямам думи... Как е възможно да се предписва антибиотик по телефона?!? Аз бих го сменила моментално.

Добре дошла на Черешка! Hug
Аз май не съм споменавала, че имам чичо, чинка и първи братовчеди в Стара Загора... Ходим им на гости от време на време. А преди да се роди Вики, често идвахме и просто на разходка или на покупки до "Метро".
А по отношение на захранването - ако си решила да започваш, по-добре започни с пюре. Аз лично съм категорично против соковете. Вече ти си прецени дали да бъде плодово или зеленчуково пюре. Препоръчва се да е зеленчуково, защото след плодовите/като по-сладички/ някои бебешоци отказват зеленчуковите. Важно е и да започнеш с един вид плод/зеленчук.

Руми, Вики си поспива доста през деня. Почти между всяко хранене спи по малко/поне 15-20 минути/, понякога и по цял час, а от време на време си поспива и по два часа. Спомням си, че когато Дани беше на шест месеца, вече беше започнал да спи по два пъти през деня - сутрин около 10-11 часа за по час и следобеден сън - за около два часа. А идеята за албумчето е прекрасна! Пиши какво си купила, а после ще чакаме и снимки... Hug

chdiana, наистина ще е трудно в началото, когато трябва да тръгнем на работа... Още повече, когато почти не сме се отделяли от мъничките душички. Но се свиква. Дали ще са на осем месеца или на осем години - няма особено значение. При първата раздяла винаги е трудно.

didun4o, браво за изпита!  bouquet

# 99
Здравейте и от мен! newsm44 bookАми първо да ви се представя тъй като съм нова:казвам се Радостина от родом съм от Разград но сега живея в Варна.На 11.02.2006 се роди нашето ангелче Валентин newsm30.Роди се 3300кг.,51см.Сега вече е 6850кг.,62см.Джипито каза че сме с наднормено тегло и ни увеличи капките на Жигантола.Трябвало да ги пием по 3 капки на ден за да ги свършим до края на месеца,и после ще направим пауза от 1 месец.Това нормално ли е? newsm78

# 100
 welcome, Тина!

Бебчето ти НЕ е с наднормено тегло... Боже, днес май само глупости на лични лекари ще четем  smile3511
Много си е добре момчето.
А за жигантола/не беше ли вигантол всъщност... newsm78/ - нямам представа... Вики пие Деавит - по две капки 20 дни, след това 10 дни почивка и отново. Следващата седмица на консултацията ще попитам дали трябва да го спираме...

# 101
Хей, Тина, добре дошла!! Аз съм от скоро тук, но дружинката е толкова приятна, 100% ще ти хареса Simple Smile
И моят юнак е роден на 11.02.2006, миналият месец беше 6.550кг, днес сме на консултация и ще видим колко е пораснал...така че бебока ти не е с наднормено тегло, изобщо не се притеснявай.
Иначе хапвате ли вече пюренца, кърмите ли се?

# 102
Добре дошла на Тина и здравейте на всички поизгубили се напоследък момичета  newsm51 smile3525

Днес сме на консултация и после ще ви дам отчет  Wink
Утре ще карам свекър ми в София на контролен преглед,и много се надявам да ми остане време да посетя Mall-a  baby_neutral

А за албумчето - аз имам ето това       

Много ми харесва и го попълвам редовно,редя снимки и пиша коментари  Grinning Препоръчвам го  Peace
Ето тук пише малко повече за тоаи дневник
 http://www.family-bg.com/catalog/prX_1610.htm

# 103
Привет Tina82 добре дошла   bouquet. Какви са тези глупости за наднормено тегло на детето  smile3511 smile3511 smile3511 Твойто педи нещо не е наред /да ме прощаваш/ Моя син миналия месец беше 6750кг и 64см. значи трябва да го прегледам за гигантизъм, а май и други мами от тука  newsm53, що се отнася до Вигантола ние даже сега ще го намалим до 1 капка или направо ще го спираме защото е лято и детето си набява от слънцето. Лично аз не бих увеличавала дозата на Вигантола.
didka-pitka и  Гого го мъзи да се върти, седи само на ч страна, но иначе се изправя сам до седнало положение от полулегнало  newsm44 .
chere6ka айде добре си се завърнала  newsm51. Аз лично захраних със зеленчуково пюре по простата причина, че плодовото не замества цяло ядене. Давам зеленчуково без мляко и глутен разбира се, а след обяд малко плодово, но него го въведох след зеленчуковото. Лично аз не съм против сеокчетата, а даже съм за. Гого пие сок от ябълка без никакъв проблем, ното разстройство нито колики /пупу/. Аз така постъпих, а ти си прецени сама и успех каквото и да решиш  newsm10
diksi нямаш си представа за каква цифромания става дума в  Mall-a  #Shocked, но иначе има за разглеждане доста. Ако остане време обади се мен ми е близко и може да се видим  newsm03
И ние утре сме на косултация и после ще се отчитаме  Wink. Вчера взех резултатите от  секретчето на Гого от нослето. Всичко е ОК, няма нищо  Praynig и утре сме на ваксини ДТК и Полио и ме е шубе най-вече от ДТК-ато. Дано не вдигне температура и да е спокоен след това  Praynig
Айде мами лек ден и приятна разходка. Ние по големите жеги седим на сянка, че то и в къщи е толкова жега, че .....

# 104
  • София
Здравейте Тина и малкото наборче Валентин sohappy И моята мишка е родена на 11.02
Аз също не мисля,че сте с наднормено тегло,а относно вигантола има най-различни схеми за прилагането му и всичко си зависи от детенцето.
Дикси,виждала съм това албумче-много е хубаво.А Mall-а кога го откриха,леле колко съм изостанала.. Crazy
Добре дошла отново черешка  Hug ,надявам се хубаво сте си починали .
Бебчо,не се притеснявай за ваксината,малко боли ,но нали е за негово добро.И ще видиш колко бързо ще забрави и само ще се смее след това  Simple Smile Дано няма и температура.
Ох и днес ще бъде страшна жега,а аз пак ще излизам  ooooh!

Последна редакция: вт, 20 юни 2006, 11:25 от elix

Общи условия

Активация на акаунт