МАЙското човече лакомо яде, та по-бързо да расте!

• 12 365
  • 293
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здравейте и от мен. Отдавна не съм писала, но си ви чета редовно.
Да кажа за пишката. На Мони му я забелвахме по малко по време на къпането, но много по - късно. Сега им е рано на бебчовци. Нашето педи беше казал до 3-4 месец да не я пипаме. А даже може и понататък.
Аз мойта мацка само по боди я извеждам, само вечер и слагам по едни къси панталонки.
И ние с мъжа ми като Кабранска я размятаме навън постоянно и ставаме атракция за хората. Добре че си ни помнят от предния път, че Мони все си ни беше в ръцете,та не се чудят. Ама като знаем, че ни е последно бебе (поне така планираме) и не можем да и се нарадваме, пък си е и глезанка.
Аз нали ви писах, че на предната консултация на 1 месец Евка беше натдала 600 гр. За мен напълно нормално, за педито също, но за свеки не. Тя като мед. сестра винаги се смята за компетентна. И звъи на мъжа ми на мобилния (защото аз съм много зла и страшна) да му обяснява как не спала по цели нощи, защото бебето било недохранено. И вече като звънне в къщи и все пита яде ли, а аз му викам на мъжа ми-ако има желаещи да идват да кърмят.  hahaha
Аман от досадни съветници. Така че явно всички имаме по един дразнител, щото иначе много ще сме спокойни.
А за дрехите, аз вече си се събирам в старите та нямам проблеми поне с това. Единствено малко искам да си стегна корема, но и това ще стане.

# 151
Здравейте!
Бързам да ви сепохваля. Тази нощ се наспах хубаво.  Grinning Не мога да повярвам как стана тоя номер. Вчера следобедната ни разходка продължи доста и бебо беше озверял от глад. Тръгнахме да се пребираме, но се сетихме че имаме да пазарин доста неща и хайде с колата на Била. И на паркинга в колата настана световна борба за храна. Е, нямаше начин, накърмих го в колата. Беше 20ч. След като се пребрахме , го изкъпахме и понеже не търсеше още да яде , го сложих в шезлонга да си поиграе. Но той заспа. Чаках го до 23.30ч , като все се надявах че ще огладнее, ама не. Накрая си легнахме и чак в 4ч ме събуди, но аз вече бях будна и се чудех да цедя ли , защото гърдите ми щяха да експлоадират. Бебчо разтовари малко.  baby_neutral И после ме събуди чак в 8ч, като аз пак почти бях будна. ММММ направо екстра. Супер свежарка се чувствам и смятам да отида днес на работа. Че все ме викат, ама аз все бях уморена. Ще има годишно събрание на акционерите другия месец и аз трябва да подготвя някои неща (това ми е втората работа).

Крейзи и аз правя масаж, техниката е както Кабранска писа - милване, потупване , пощипвне, потупване , милване. Това се прави навсякъде където има мускулчета, като гърдичките не се пипат. И се прави от горе надоло. Специалист ми показва този масаж, но може и да има и други видове.

Хайде, аз отивам да разхождам малко, че по обяд да ида и до службата за 3часа. 

# 152
Здравейте!

Paizy, извинявай за обърканата дата, приеми нашите поздрави за рождения ти ден!
Ира, честита годишнина   bouquet! Още 10 пъти по толкова години да посрещате заедно в любов и щастие! На първо време ти пожелавам една хубава екскурзия до Париж!

Крейзи, за масажа след 1-вия месец се препоръчва само поглраждане и почукване по телцето - леки манипулации по тялото. Размачкване и разтриване - след 3-тия месец. Принципа за масаж на крайниците е: от пръстите към тялото - това важи и за ръцете и краката. Аз лично това го правя като мажа Никол с тоалетното мляко.

Да ви се оплача - от няколко дена нощно време Никол е много неспокойна. Вечер като я нахраня в 12,30 - 1 часа и започва да мрънка. Иначе се храни нормално, суче си както при всички хранения, даже си заспива на гърдата, но след като се уригне, като окори едни очи  #Crazy и край - няма спане, мрънкане до изтощаване към 3 часа чак заспива. Имам съмнения, че и е топло, въпреки, че я държа само по боди, но спим на отворена врата, че не смея още да отварям прозореца в стаята (но определено на мен ми е задушно, но пък ме е страх, че тя постоянно рита и все е отвита). Вашите бебоци спят ли на отворен прозорец през нощта? Мисля довечера пак да взема да изцедя последната кърма, да не би пък да не и достига? Иначе през деня - няма никакви проблеми, храни се, спи си по цял ден и е спокойна, но от 3 нощти е много раздразнителна.

Много  Hug по дупетата на малките бебоци!

# 153
  • София
ние спим на отвпрен прозорец и затворена врата, екстра ни е!!! и сме по боди и чорапки. Peace

# 154
И ние сме цял ден и цяла нощ на отворен прозорец. Бебчо през деня е по боди с къси ръкавки и без крачолчета, за през нощта му слагам пак такова боди, но малко по-плътно и му обувам буйките. Завивам го с лека пеленка и я подпъхвам малко под него, че и той ритка и се отвива постоянно.
И накрая да го похваля - вече нощно време прави по 4-часови паузи между храненията, така че и аз да мога по-дългичко да поспивам  Crazy . Ура!
Поздрави на всички мами от нас и целувки на бебончовците!

# 155
  • София

Такива мацки има във фитнеса, а пък на мен не ми пише на челото че съм родила скоро.

[/quote]

И аз така и по този повод мъжа ми каза да си лепна, ако искам на дупето от стикерите "baby on board"  и на хората щяло веднага да им стане ясно Laughing
И ние спим на отворен прозорец и оторена врата на стаята и бебка е по боди с къс ръкав и чорапки и е завита с памучна пеленка, подпъхната под матрачето, че и тя много рита.
За слинговете, аз я извеждах два пъти с него и скандализирахме няколко баби, но има и хора, които ни се радват. Искам да питам на оригиналните слингове материята еластична ли е?

Последна редакция: чт, 22 юни 2006, 15:47 от cat11

# 156
  • София
Здрасти, МАЙ-ки! От около 3 дни се каня да пиша тука и все не сколасвам. Даже си бях направила и записки с отговори и въпроси, обаче нещо не успях да пиша и сега като четох пак си направих. А и тия дни прилагах нова стратегия - сутрин като стана, докато не оправя къщата и не си свърша задачките, да не пускам компютъра, че зачета ли се във форумите и всичко ми седи - не мога да се откача и само за кърмене и гушкане остава време. Ами и вие пишете интересни неща, а пък дори не мога да стигна до библиотеката на кърмаческия а все се каня... ooooh!
А пък вчера имах премеждия с кърменето, започнаха през нощта де. Ставам аз към 3 и гледам, абе няма много мляко - не са препълнени като друг път през нощта, ама на малчо му стигна. После към сутринта доста често му давах и те съвсем се изпразниха, викам си какво е пък това чудо, не че съм имала и много мляко, ама привършваше друг път чак надвечер Confused И през деня детето реве гладно, виси на цицата, те празни, а то дърпа горкото и се сърди - ужас, побърках се! По едно време се сетих че предната вечер нещо ме беше присвил корема и не ядох, та реших че явно веднага се е отразило #Crazy, а пък може би от жегите някакво обезводняване. Като почнах да се наливам  - айрани, лактогонен чай на хип, сокове, вечерях и през нощта нещата вече се пооправиха, да чукна на дърво, дано да има достатъчно мляко, че направо ми скъса сърцето бебо като рева от глад. Дори му стоплих изцедена кърма, обаче той не ще да яде от шише и я хвърлих. Иска само цица и след толкова висене ме заболя гръб, ръце, всичко. Екшън направо.
Дано в един момент да се регулира кърмата, че да не се притеснявам дали му стига, а и да издържа да не яде повече от 1 -2 часа, защото в момента най-голямата ни пауза е била 3,5 часа и май само веднъж. Дори се шашкам като чета, че някои бебета спят по много през нощта... Rolling Eyes
И друго щях да ви питам - давате ли на бебетата вода? В тия жеги се притеснявам дали му е достатъчна кърмата, обаче пък нали засега не се е научил да пие от биберон, като заплаче, го слагам на гърдата и дано не се обезводни...
Днес сутринта Румен след като се събуди гладен, докато му сменя памперса, рева усилено. И аз, за да ида да си измия ръцете, го сложих в кошарата и му навих музикалната играчка. Умълча се и баща му вика че слушал музика, а когато отидохме при него, той гледа играчката и се хили Laughing Направо ни разтопи сърцата - една широка сладка усмивка, супер беше. Heart Eyes
За прегледа при гинеколог да кажа - моят ми каза да ида при него 2 месеца след раждането, така и ще направя. Днес най-накрая се престраших да се погледна отдолу - ами не е точно същото както преди, има си малко разлика, ще видим как ще е със сексуването. Скоро ще се разбере.
Vanillaice, документите за еднократната помощ ги подадох в началото на месеца и казаха, че ще ми преведат парите след 15 юли. Исках да те питам и какъв модел ти е слинга, нали каза, че нещо се разхлабвал? Евала на тези, на които не им пука да кърмят навън - аз веднъж го направих, ама не съм се отпуснала и като се разхождам все оглеждам за скрити пейки, които да ме спасяват евентуално - дано в един момент и на мен спре да ми пука... Praynig
Май и аз ще гледам да се организирам да ходя на фитнес, че летните ми панталони в момента не ми стават, а и като се гледам, хич не се харесвам така Naughty Имам да свалям 6 кила, а е хубаво да започна вече, защото май ще ходим на море и не ща да ме е срам много като се съблека по бански... #Crazy Sick
То стана цял роман, ама да ви питам - повръщат ли вашите сладурчета? Румен не пропуска и на всяко ядене връща част от поръчката - къде повече, къде по-малко. Оригвам го, обаче не помага newsm78 Че хаби и материала...
А за забелването моята педиатърка каза да правим, ама ние все след къпане бързаме, че е гладен. Само снощи пробвах малко, ама не мога още да го правя, а и ми е жал. Всички познати ми казват че трябва да се прави и може би ще забелваме, че ме е страх да не стане проблем иначе... А може ли да се заголи от самосебе си след време? Мъжките майки, вие какво смятате да правите Rolling Eyes
  bouquet Hug

# 157
  • София
моят е на др. сиърс оригинален, но не е еластичен...само има меки с възглавничка подплатени по продължението краища...

# 158
Честит рожден ден на Пейзи newsm59
Да ви се похваля нашата кукла вече /от няколко дни/ спи по 6 ,че и 7 часа.През деня също прави голяма пауза следобяд от4 4,5 часа..Днес водих баткото на плаж -ние на кафето до плажа ,а той пред спасителя..Но още не съм я разголила като вашите -постепенно ще го правим.

# 159
Мами, много мерси за бързите отговори. Иначе и ние през деня сме леко облечени, но вечер се пиртеснявах, че е къпана и т.н., пък и нали до скоро си беше студено времето вечер. Още тази вечер спокойно ще спим на хлад, дано да е от това нейното мрънкане нощно време.

Дано в един момент да се регулира кърмата, че да не се притеснявам дали му стига, а и да издържа да не яде повече от 1 -2 часа, защото в момента най-голямата ни пауза е била 3,5 часа и май само веднъж. Дори се шашкам като чета, че някои бебета спят по много през нощта... Rolling Eyes
И друго щях да ви питам - давате ли на бебетата вода? В тия жеги се притеснявам дали му е достатъчна кърмата, обаче пък нали засега не се е научил да пие от биберон, като заплаче, го слагам на гърдата и дано не се обезводни...

То стана цял роман, ама да ви питам - повръщат ли вашите сладурчета? Румен не пропуска и на всяко ядене връща част от поръчката - къде повече, къде по-малко. Оригвам го, обаче не помага newsm78 Че хаби и материала...

По въпроса за паузите при ядене - след като бебето е спокойно и не се буди - мисля, че няма никакъв проблем. Иначе теориите относно 6 часова пауза са противоречиви - за и против. За водата също - след като не иска, а и го кърмиш - не се притеснявай. По въпроса за повръщането - има разлика между повръщане и уригване. Ако върната храна е повече от големината на мъжка длан - това си е повръщане,  но ако е по-малко - това си е уригване и няма проблем.

айде, чао, че тати си дойде и излизаме.

# 160
Здравейте от нас!Днес нещо ме болят зъби и ми е дно свинско...но честно казано не съм сигурна какво е точно,защото и по жегата много ходихме,а и свеки премина през къщи,та може просто шапката да ме е стегнала...
Иначе да се похваля-Ивайло днес го водих на консултация и е вече 4.400кг и 55см-т.е. е качил 800гр и 3см.Макар,че имаше известно разминаване м/у меркиите на двете лекарки,но няма да задълбавам-още повече ,че оттук нататък ще ходя вече само при едната/тази по здравана каса/.Тя малко ме издразни днес ,като почна да ми обяснява,че другия път ще ми припомни за захранването,но това като стане Иво на 40дни!?!..и понеже аз категорично и заявих,че този път ще захранвам късно...реакцията беше:Ми ,добре,де ще изчакаме до втория месец...май и на китайски да и го бях казала,пак така щеше да ме разбере-просто се чудя,дали има педита дето да са чували за късно захранване???А и каза ,че ако Иво още жълтее/при положение ,че според мен вече не е жълт,а почернял от слънце/ще трябва да взимаме мерки!!!Ама поне не е упорита-аз открай време си правя каквото реша и за мен е по-важно,че досега не сме имали здравословни проблеми със Сами.
А за обличането-днес сутринта пак ме гледаха странно ,че детето е само по боди с къс ръкав и без чорапи...и пеленката отгоре вьрху количката,не върху бебето.А снощи и днес във вкъщи сме само по памперс,но пък е толкова топло,че милия става вир вода ако го облека с нещо...
А вечер спим на отворен прозорец и врата-но не става течение,че спалнята ни е доста закътана....
Мимозка,направо ти завидях за плажа...ох как ми се ходи на море.....а и тъкмо днес изпратихме сестра ми натам...

# 161
  • София
Кабранска, че то бивало и друго да му облечеш в тия жеги, дето пот се лее  - поне ние и двамата сме си вир вода по циал ден особено като се кърмим  Crazy

Момичета, да питам за лактогонното средство - чайчето - по колко дози пиете? Аз спазвам инструкциата точно, но ми се получават едва 2 чашки, а не 3-4 както пише там  newsm78 Дали да си правя по две дневни дози се чудя  Rolling Eyes

А някой беше ли на ДМ снощи? Аз сум много щастлива от концерта - освен че много се изкефих като се върнах за първи път усетих, че ми слиза кърма  Laughing Вики, сега разбрах какво имаше предвид по телефона  Hug

Друго - друго - ние се подготвяме за погачата в неделя и аз много се вълнувам, че хора ще видя... Crazy

# 162
М да, при Мимозката времето е много приятно, и направо си предстваих Балчишкия плаж, барабар със загорелия спасител Wink
 Йоанка много ме радва последните дни, спи и будува през деня, не плаче много и вече се заглежда в играчките. Като ревне с едно дрънчащо слонче и шумя и тя го зяпва и забравя да плаче Mr. Green Като и говоря по превъзбудено ми се усмихва #Silly Дупето обаче и се зачерви и дори стана една малка раничка Cry Крема, който имах не помогна и по препоръка на априлската мама тук и купих друг, сега чакам резултата. Иначе пробвах да мажа един ден само с олиото , както препоръча Крайзи, но нямаше ефект. Сега някой път мажа с олиото и отгоре с крема, така правилно ли е? Гледам да я мия на мивката при по-голямо осирване, но... Sad
  Хич не се тревожете как си гледате децата, не знаете за какво става въпрос тук. Американците са доста немърливи(не всички разбира се), пълнят шишето с вода от общите чешми(аз не пия от тази вода, че не е хубава Sign Exclamation), слагат формула и айде да папа. Че не е топла, чиста, шишето стелиризирано няма проблем. Аз също не стерилизирам де. А иначе всички бебчета ги виждам голички и без чорапки по магазините, където климатиците духат ужасно и аз замръзвам. Малката я обличам леко, но винаги вземам пеленка да я загъна като  пазаруваме.
 Иначе разходка под небето не сме виждали скоро. Вече става 45С sweating Чувала съм за смъртни случаи на деца, оставени"за малко" в колата. Да не дава господ Praynig, за това стоя си в къщи и стискам зъби. Не пропускам обаче сутрин да я изкарам в градинката за 5-10 мин.
 Имам идейка за заглавие на тема, но може и по нататъка да се използва Simple Smile
"Майско бебче се кокори, усмихва ни се, сладко си бърбори!"

# 163
Мами да ви питам за смяната на дрешките. Аз през ноща го обличам с пижама и после сутринта като излизаме му облчам някакво костюмче и пижамата слагам за пране, дори да не е напикана или повърната. Вие как правите? Може ли да се ползва същата пижама и втора нощ? Как мислите?

# 164
Ани,аз така съм гледала Самуил-тогава всичко се переше на едно обличане и понеже имахме много дрехи и по цял ден го преобличах за кеф,съответно пералнята въртеше всеки ден детски дрехи...но сега вече не дсе втелясвам много и ако дрешката е чиста,си я обличаме пак...Единственото,което следя стриктно,е да не го оставям с дрехите от разходка вкъщи-това защото навън все пак има прахоляци,и...абе и аз незнам защо ,но го правя...Иначе аз пък щях да питам мамите със второ -и вие ли сте така лежерни като мен...нещо хич не се впрягам тоя път-било за изваряване,било за дезинфекция...че и вече по-спокойно го оставям сам/нещо което със Самуил не се е случвало...
Rumya -реакциите бяха такива,защото беше доста рано и още хладно...ама според мен си беше съвсем прилично облечено детето

Общи условия

Активация на акаунт