Паническо разстройство - 34

• 46 097
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
При когнитивно поведенческата терапия се работи с автоматичните дисфункционални мисли. Тя е особено работеща при депресия и тревожности, защото човек се учи да залавя мислите, да ги реструктурира и да прави алтернативни такива. Има множество техники които работят, но само с добър терапевт. Накратко казано - тази терапия помага за вдигане нивото на самопознание, изследване на лимитите, защитите, правилата, основните убеждения и пр. Резултата е промяна на чувството и поемане по пътя на собствените потребности.

# 331
  • София
При когнитивно поведенческата терапия се работи с автоматичните дисфункционални мисли. Тя е особено работеща при депресия и тревожности, защото човек се учи да залавя мислите, да ги реструктурира и да прави алтернативни такива. Има множество техники които работят, но само с добър терапевт. Накратко казано - тази терапия помага за вдигане нивото на самопознание, изследване на лимитите, защитите, правилата, основните убеждения и пр. Резултата е промяна на чувството и поемане по пътя на собствените потребности.
Крум, човек може ли да работи сам с такава терапия или е нужен терапевт ?

# 332
Лъвли, лошото е, че сме само 2 в стая, то фирмата е 4 човека.

Какво ми става работен ден не мога да стана, от 4 се почва с ПА, сърцебиене.
Нещо сърцето много хлопа, няма сили, а пия бета блокери. Ще взема да пия от бетаблокерите на баща ми, той от раз се съживи. Така не се прави, нали знаете.
Колко готино беше събота и неделя, но идва утре!

# 333
Колко време трябва да мине за да подействат антидепрсантите.Днес ми е 10 ден,но не усещам никаква промяна нв трябваше ли вече поне малко да се усети ефект .Все така ми е подтиснато,напрегнато ,страх ме е,имам чувството че немога да стоя на едно място а в същото време нямам и сили да правя нещо само плача страх ме е че ще умра,че съм болна от нещо ужасно е хора искам поне да премахне тревогата,напрегността ,лошите мисли то за физическите симптоми ,че няма да стане няма😭

# 334
Аз ви бях споменавала, че си усещам от около 6 месеца едно като излизане от ритъм на сърцето също. Личната ми направи там някво ЕКГ и вика ето нищо ти няма. Мен ми се струва несериозно от едно ЕКГ да може да ми докаже, че нищо ми нямало. То сърцето ми понякога забързва, понякога забавя ритъма...но не е постоянно. Къде да ида за холтер? Искам това да го проследя, че ме тормози. Като дете все казваха, че имам шум в сърцето.

# 335
Имах моя близка с това състояние, отключи й се от уплаха, причината бяха кучета. Аз не знаех много за това състояние. Тя не искаше да излиза, или ако излизаше искаше да е за малко.
Започнах да я извеждам сред природата и на разходки всяка вечер, малко по-малко. Тоест, опитах се да й променя начина на живот . Така беше 2 седмици, после започнах в по широк кръг от хора да събирам около нас. Минахме на леки кросове сред природата и не знам от кое, но след 1 месец всичко мина.
Тази вечер сме на вино и карти и вече няма помен от този проблем Simple Smile

# 336
Красимир, много зависи каква е причината за появата на състоянието и от колко време човек е така.
При някаква конкретна фобия - пак не е лесно, но се знае върху какво да се работи конкретно.
Ако причината е комплексна - трудна работа, за съжаление.
Но е похвално, че сте подходили с разбиране и сериозно към този проблем. Браво! Simple Smile

# 337
мимозка не ви ли дадоха и некви успокоителни заедно с ад....

# 338
Тя написа няколко хапчета като беше на пси и май имаше и успокоително.

# 339
Красимир, много зависи каква е причината за появата на състоянието и от колко време човек е така.
При някаква конкретна фобия - пак не е лесно, но се знае върху какво да се работи конкретно.
Ако причината е комплексна - трудна работа, за съжаление.
Но е похвално, че сте подходили с разбиране и сериозно към този проблем. Браво! Simple Smile

Да, напълно сте права! Според мен просто в такива ситуации, много близки не приемат сериозно този проблем, не отделят нужното време за такъв човек и нещата се задълбочават.

Желая на всички успех с преборването на това, защото видях как може да смаже и промени човек.

# 340
Тя написа няколко хапчета като беше на пси и май имаше и успокоително.

и как след успокоителни не се е почувствала леко по-добре поне. сигурно не ги пие

# 341
Намерих какво беше постнала "Дулсевия,тритико и хедонин."

# 342
Намерих какво беше постнала "Дулсевия,тритико и хедонин."
Да тези са.Има ли от тях успокоително?Аз много не мога да разбера кое е ад кое какво е .Днес ми е 11 ден я който ги пия редовно ,но не усещам никаква промяна😭

# 343
Мимозка,ти пиеш два ад (първите 2) от тях не можеш да стоиш мирно,напрягат те и трябва успокоително в началото(ривотрил,лексотан,ксанакс) хедонина е антипсихотик и е силен,много приспива,аз го пия за сън,затова нямаш сили и си умаляла.

# 344
Мимозка,ти пиеш два ад (първите 2) от тях не можеш да стоиш мирно,напрягат те и трябва успокоително в началото(ривотрил,лексотан,ксанакс) хедонина е антипсихотик и е силен,много приспива,аз го пия за сън,затова нямаш сили и си умаляла.

Какво ще рече антипсихотик?А инъче доволна ли сте от хедонин и има ли други странични ефекти?Ще звънна на психиатърката днес защо ми е направила такава комбинация при положение,че съм напрегната по принцип и така още повече да ми е а да няма успокоително направо и се чудя😭

Общи условия

Активация на акаунт