Паническо разстройство - 34

• 46 181
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
Оф, мръсният вампир пак ми вдигна кръвното. Ей гадна твар. Защо съществуват такива мръсни гадини. Цялата треперя.

# 481
Али, разбирам те напълно. 1:1 са нашите вампири. Снощи ми се обади да не ходя и познай - бях най-щастливия човек на земята.

# 482
SVS, провери кръвна захар и инсулин. Откриха ми инсулинова резистентност и откакто съм на режим - няма го това замъгляване на окото и тежест от едната страна.
Благодаря за съвета! А как се открива и при какъв лекар?
Натоварване с глюкоза направих в лаборатория - давах кръв на гладно и после на 120мин. За Бг не знам дали става с направление, но питай личен лекар. При мен имаше проблеми дори и със стойностите на инсулина на гладно. Ако са ти пускали кръвни - виж дали не са изследвали и кръвна захар и инсулин.

Dara77, сега се сетих, че пролетта ендокриноложката ми се усъмни в ИР, но ли пусна само пролактин, който беше в норма. Кръвната захар също ми е в норма, а инсулин не съм изследвала. Но такова натоварване с глюкоза не съм правила. Четох, че хората, имащи ИР са с мноооого наднормено тегло. Има ли нещо вярно?

# 483
SVS, провери кръвна захар и инсулин. Откриха ми инсулинова резистентност и откакто съм на режим - няма го това замъгляване на окото и тежест от едната страна.
Благодаря за съвета! А как се открива и при какъв лекар?
Натоварване с глюкоза направих в лаборатория - давах кръв на гладно и после на 120мин. За Бг не знам дали става с направление, но питай личен лекар. При мен имаше проблеми дори и със стойностите на инсулина на гладно. Ако са ти пускали кръвни - виж дали не са изследвали и кръвна захар и инсулин.

Dara77, сега се сещам, че пролетта ендокринолог точно за ИР се съмняваше, но ми пусна само пролактин, който беше ОК. Кръвната захар ми е в норма, а инсулин не съм изследвала. Четох, че хората с ИР са с мноооогооо наднормено тегло. Има ли нещо вярно

# 484
  • София
SVS, не винаги са с много наднормено тегло. По-скоро натрупване на мазнини около корема като пояс, но и това не е сигурен знак. Чувала съм и за слаби хора с метаболитни проблеми. Ако пускаш кръв за инсулин еднократно сутрин, заедно с него пусни и глюкоза, че се изчислява един индекс HOMA, който е на база на двете.

# 485
Sentido...напълно те разбирам!  Миналата зима бях с рискова бременност и имаше обявена епидемия, не можех да отида на преглед, побърках се, наближеше ли првгледът- също. Сега с бебето съм така - па и ужасна мания за болести....сега съм много тревожна месеци наред, в града е плъзнала варицела и грип, не съм карала първото и ми се повръща чак какво може да се случи...не пия от повече от година, но на нг пих и на другия ден бях мн тревожна, депресирана и ревяща....както писаха и аз получавам па при палене на цигара, но май не на всяка. Ръцете ми са все студени,  стомахът подут...чакам да си оправя много сериозен гинеколог. Проблем и да ходя на психиатърката, че нямам вече сили за хубав живот 😭
Боря това ПР вече от почти две години....

# 486
Четох, че хората с ИР са с мноооогооо наднормено тегло. Има ли нещо вярно
Както Венчо е казала - не винаги.
И аз, и доки бяхме учудени, че имам ИР - аз съм с поднормено тегло.

# 487
инозитол,глицин, таурин
Понеже мъжът ми е много натоварен в работата си и стресът и напрежението наистина му се събират в повече, започнахме да пием и двамата Инозитол - много съм доволна от ефектите му. Пила съм преди време Инозитол + Фолиева киселина заради СПКЯ и още тогава забелязах, че ми се отразява много добре на спокойствието.
 Сега започнах Л- теанин да пия - също има известен ефект.
 Когато се чувствах много зле започнах приема на Омега 3, Q10, различни антиоксиданти, витамин Ц - 1000 мг. Смея да твърдя, че оказват положително влияние върху психичното здраве. В последствие занемарих приема, но сега мисля да си направя схема и да ги приемам редовно.
 Относно инсулиновата резистентност - когато ми откриха такава нямах никакви оплаквания - висока 167, 48 кг, без никакви излишни мазнини по тялото. Отриха я случайно след обременяване с глюкоза, а изследването беше поради търсене на причина за лошо качество на яйцеклетките ми. Пих около 2 години Метформин/ Сиофор.
Ива Кръстева, ти приемаш ли лекарства сега? Аз все отлагам, защото успявам някакси да овладявам положението.
 Възможно ли е моят проблем да е ПР?

# 488
  • София
Sentido, по колко приемаш Инозитол и Л теанин? На коя фирма?

# 489
Хорааааааааааа, недейте да таите в себе си негативи. Малееее ,вчера какво направиихх. Шефката цял ден се гаври и ме тормози, че като изпуших, че като отворих едно гърлооооо, ама хей тъй на-всичко каквото си мислех за нея и го казах, включително и, че всички бягат от нея защото е злобна и ,че заради нея съм намразила любимата си работа.......Малееееее, какъв товар падна от плещите ми....
А инозитол и аз се каня да си купя. Обаче не го намирам по аптеките.

# 490
Alinna, шефката как реагира? Grinning
Поздравления, че си се опълчила! За човек с ПР това си е бая постижение. Simple Smile Simple Smile

# 491
Л- теанина, който приемаме е този. Има добър успокоителен ефект, в комбинация с кафе сутринта ме вади от "мозъчното затъмнение". Не го приемам редовно, а само когато усетя онова странното напрежение.
https://www.iherb.com/pr/California-Gold-Nutrition-L-Theanine-Al … ie-Capsules/83284
Инозитола е този:
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Inositol-Capsules-500-mg-100-Capsules/684
Много съм доволна. Почти всекидневно го приемаме. Показанията са относно:диабет и неговите усложнения (особено диабетна невропатия), паническо разстройство, висок холестерол, безсъние, рак, депресия, шизофрения, болест на Алцхаймер, дефицит на вниманието, разстройство с дефицит на вниманието и хиперактивност, аутизъм, псориазис, забавен растеж на косата, и др. Приемът на инозитол се препоръчва и срещу синдрома на поликистозните яйчници, включително липса на овулация; високо кръвно налягане и високи нива на триглицеридите; високи нива на тестостерон.
Един - два пъти в седмицата пием от това:
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-Magnesium-Inositol-Relax-Lemo … f&reftype=rec
 И други неща пия - антиоксиданти и т.н

# 492
  • София
Благодаря, Сентидо! А дозите както са по листовките ли приемаш или в по-завишени?. Аз имам Инозитол 500 мг на Nature's way ( Алина, в аптеки Ремедиум го има) и започнах да взимам по 2 капсули на обяд след хранене - прави ми впечатление, че си издържам да не огладнея до вечерята към 20ч, иначе следобед съм правила ужасни хипогликемии.

# 493
 Пием го на гладно. В темите на Iherb така е коментирано. Сутрин докато стана и изпивам 2 х 500 мг. Трябва да се приема 1 - 2 часа преди или след кафето. През деня ако се наложи също приемам 2 х 500 ако усетя че имам нужда. Безопасните дози са до към 16 грама(по спомен)

# 494
Alinna, шефката как реагира? Grinning
Поздравления, че си се опълчила! За човек с ПР това си е бая постижение. Simple Smile Simple Smile
Ми бая време гледа втрещено, после започна да се защитава, а днес не е на работа Laughing

Общи условия

Активация на акаунт