Кой ли догодина ЮНСКО бебенце ще има :) Тема II

• 35 422
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
  • WonderLand
Момичета помагайте, тази сутрин се събудих с усещане за възпалена носоглътка, което означава, че съм тръгнала към разболяване. В 9+2 г.с. съм и се чудя какво да подхващам. Ще започна с чай от джинджифил с мед и лимон и много чесън и праз, но какво друго е безопасно да правя. Притеснявам се да не повлияе на бебчо това.

# 151
Момичета помагайте, тази сутрин се събудих с усещане за възпалена носоглътка, което означава, че съм тръгнала към разболяване. В 9+2 г.с. съм и се чудя какво да подхващам. Ще започна с чай от джинджифил с мед и лимон и много чесън и праз, но какво друго е безопасно да правя. Притеснявам се да не повлияе на бебчо това.
Лимони, мед със сода, портокали, фрешове, чайове, май друго не може. Ако имаш Т - парацетемол. Но имай впредвид, че вируса ще държи поне 2-3 дни, няма да мине още днес! Няма да стане нищо на бебчо, стига да не видгаш висока Т без да я сваляш! Бързо оздравяване и повече пазене вкъщи на топло!
Аз пия дуфастон, топ фолате (фолиева киселина) и биозин мама. Засега друго не пия. На малката давам Есенциални мастни киселини, АФА, Зелена енергия и коластра на аква сорс, но на мен не смея да си предписвам, каквото док каже.

# 152
  • София
Ние цялото семейство сме на биозин за сега.

# 153
  • София
и аз съм така от вчера, нощем носът ми се запушва и не мога да дишам, сега ровя в нета за бабини рецепти. Иначе си капя сребърна вода, мисля че тя трябва да е безопасна. Колкото до джинджифила, във фб групата някой писа, че е противопоказен при нас, провери си преди да пиеш чай Simple Smile
бързо оздравяване

# 154
  • София
Джинджифила го дават и против гаденето дори.

# 155
  • WonderLand
Ох относно чайовете навсякъде намирам различна информация, вие какви чайове пиете?

# 156
  • София
Пия всякакви аз. Мащерка, лайка, ехинацея, родопски биклки, утро..пия по един два чая седмично, не се наливам все пак. Ако съм настинала пия лайка.

# 157
На мен за настинка генекожложката ми каза че може да пия парацетамол (ако вдигна темп над 37.5) и да смуча прополки, тъй кото са безопасни за бебето. Също биозин мама, което помага за имунната система и против грипове.  Също си взех капки стеримар за носа, слагах морска сол на челото и пих чайчета с мед и се оправих. Дано ви минава  бързо.

# 158
  • Plovdiv, Bulgaria
Прополки за гърлото и всякакви хомеопатични знам, че няма проблем. Чайчета си пия липа, плодови, лайка. Като си настъргвам малки джинджифил, за да си пусне сока, не го ям после. Същи може и да се запарят парченца като чай помага при гадене.
За маточината знам че не ок както и малинови листа, но по-нататък през бременноста. Аз ги пиех за да ми предизвикат контракции в последнта седмица, защото исках да раждам вече ама тц нищо не помогна Joy

# 159
  • София
ежедневно пия чай дори и мащерка, който уж предизвиквал контракции и нямам проблем, пия всякакви, но все пак не мен не ми действат, на някой друг може да подействат....

Ох относно чайовете навсякъде намирам различна информация, вие какви чайове пиете?

# 160
Връщам се от док, в 10 ч отивам до тоалетната и на хартията какво да видя - кръв!!!! Онемях, веднага записах час за док, добре че една пациентка се беше отказала и имаше час само за 11.30. После спря зацапването, 10 пъти ходих да проверявам. В 11 газ към болницата. Чухме сърчице, видяхме ръчички, главичка, мърдаше си, док каза, че не е нещо сериозно. Плацентата ми била ниска и от там това зацапване. Нищо притеснително не каза, не изглеждаше и притеснен. В сряда каза да ида с направлението за жк и че ще следят плацентата. Днес и другата седмица ще работя от вкъщи, дано не се повтаря, че така се притесних, че щях да направя някоя беля от притеснения Cry

# 161
Връщам се от док, в 10 ч отивам до тоалетната и на хартията какво да видя - кръв!!!! Онемях, веднага записах час за док, добре че една пациентка се беше отказала и имаше час само за 11.30. После спря зацапването, 10 пъти ходих да проверявам. В 11 газ към болницата. Чухме сърчице, видяхме ръчички, главичка, мърдаше си, док каза, че не е нещо сериозно. Плацентата ми била ниска и от там това зацапване. Нищо притеснително не каза, не изглеждаше и притеснен. В сряда каза да ида с направлението за жк и че ще следят плацентата. Днес и другата седмица ще работя от вкъщи, дано не се повтаря, че така се притесних, че щях да направя някоя беля от притеснения Cry

Много лошо. Добре, че всичко е наред с бебчо. Дано не се повтаря повече! Animal Bear

# 162
  • WonderLand
Елси, вярвам, че всичко ще е наред щом доктора е бил спокоен и всичко си мърда и изгшежда добре. Не се притеснявай толкова много, че и притеснението вреди.

# 163
  • София
Аз миналата седмица изкарах 4 дена на легло с температура 37.5 едва говорех и дишах... Скапания вирус не ме подмина... Даже бях писала тука за съвети за температура, но никой нищо не сподели.
Вземи си прополки с джинджифил и мед - страшно доволна останах още от 2рата бонбона се усеща облекчение! На опаковката си пише, че са подходящи за кърмачки и бременни.
За температурата започнах с оцет, но гинеколожката ми на другия ден като и се обадих и и казах, че съм вдигнала температура и съм пробвала с оцет ми направи забележка повече да не го правя и да си знам за в бъдеще за детето да не го трерирам с оцет.
До 2 парацетамола на ден е позволено до колкото разбрах...

# 164
Това време е ужас с тези вируси.
Мен ме мъчи сериозна кашлица и не знам какво да правя. Лапам по някоя лъжичка боров мед и смуча лукчета, но ефекта май е нулев или съвсем малък. Снощи заспах лесно, но предишната вечер до 12:15 се давих от кашлицата.

Общи условия

Активация на акаунт