Кой ли догодина ЮНСКО бебенце ще има :) Тема II

• 35 422
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
  • WonderLand
Аз бих се побъркала ако изведнъж ми изчезнат симптомите, ще реша че нещо не е наред. Добре, че гърдите не се променят ами болят и растат постоянно, та съм спокойна, че всичко е наред.

На въпроса с лекаря - и аз съм веднъж на 2 седмици, ходя на часно, но лекаря ми каза, че към 12 г.с. ще ме прати при някого да ме запише за Ж.К. та се чудя щом се следя на часно задължително ли е да ходя и в държавен кабинет. Вие къде се следите?

# 121
Аз бих се побъркала ако изведнъж ми изчезнат симптомите, ще реша че нещо не е наред. Добре, че гърдите не се променят ами болят и растат постоянно, та съм спокойна, че всичко е наред.

На въпроса с лекаря - и аз съм веднъж на 2 седмици, ходя на часно, но лекаря ми каза, че към 12 г.с. ще ме прати при някого да ме запише за Ж.К. та се чудя щом се следя на часно задължително ли е да ходя и в държавен кабинет. Вие къде се следите?

При мен ситуацията е сходна. Лекаря, при когото ходя не работи със ЗК и не води ЖК. Като отида в началото на декември сигурно ще ме насочи, към някой, който води и работи със ЗК. Относно това дали е задължително, не съм сигурна.

# 122
  • София
Ами аз се следя на частно, но с предплатен пакет и си ми водят там жк. В моя случай няма нужда да се записвам по зк, но предполагам, ако частния ти доктор не води жк, трябва да минеш и по здравна каза, заради болничните.

# 123
  • WonderLand
М да, има логика да е заради болничните. Моя май не работи със здравната каса, но и аз ще съм с предплатен пакет за проследяване на бременността, което май е различно от Ж.К.

# 124
  • Варна
Здравейте! Лекаря, при който се следя работи със ЗК и на частно. Първите ми два прегледа при него бяха с направление, но когато дойде време да се записвам на ЖК се зачудихме коя да изберем, тази по ЗК или платения вариант. В крайна сметка след много мнения се записах платена ЖК при него. И сега се чудя дали всичко ще е наред с всички документации, защото в понеделник ходих при личната лекарка и тя ми каза, че при нея все още не се водя като бременна .
П.С. все още съм с ужасна кашлица с храчки и много се притеснявам дали всичко е наред с малкото човече. Послушах съветите за инхалации с лайка и сода, ям огромни количества мед с лимон, но си кашлям.

# 125
  • София
Имай предвид, че кашлица минава много бавно, камо ли сега. Аз кашлям от два месеца, а уж вече нищо ми няма..просто остаъчни спазми предимно сутрин.

# 126
  • Варна
И аз предполагам, че доста бавно ще мине, само дано всичко е наред. На преглед съм чак на 13 декември и не знам как ще издържа до тогава. Ще умра от притеснение. Миналата нощ беше ужасна, направо се давех, накрая от давене и кашляне почнах да повръщам.
Имай предвид, че кашлица минава много бавно, камо ли сега. Аз кашлям от два месеца, а уж вече нищо ми няма..просто остаъчни спазми предимно сутрин.

# 127
  • София
Защо не идеш на Унг примерно или личен лекар. На мен унг ми изписа лекарствата след преглед. Казваш , че си бременна, те хората си знаят работата

# 128
  • Варна
Ходих при личната лекарка, тя каза, че не може да ми изпише нищо друго освен Проспан и ефизол ( не било желателно да приемам лекарства до края на трети месец ), и да да питам гинеколога преди прием. Мисля утре да му звънна, за да видя какво ще ми каже.
Защо не идеш на Унг примерно или личен лекар. На мен унг ми изписа лекарствата след преглед. Казваш , че си бременна, те хората си знаят работата

# 129
Момичета, да се отчета и аз. Вчера бях на ранен скрининг ( не знам, дали го изписах правилно), та всичко е наред. Бебчо отговаря на 12 седмица, а по цикъл съм в 11 и 5 дни, доктора каза, че вероятно ще е момченце, но другия път на 100% щял да каже. Тази сутрин давах кръв за генетични изследвания.
Миналия път правих втората ФМ и не са ме пращали за кръвен тест, което ми е малко странно. Каква е причината за този тест или може би сега съм си уцелила супер доктор.

# 130
Момичета, за кашлица си направих следния сироп: една дюла, две ябълки, десет ореха счупени с черупките, две лъжици лайка в един литър вода. Вари се докато стане наполовина. Прецежда се и се пие по лъжица през час или когато се сетиш. Кашлицата ми мина за два дни. Сега ме мъчи запушен нос и хрема.

# 131
Момичета, къде ще ходите за биохимичен и ранна фетална морфология? (за тези от София)

# 132
  • София
В Щерев при Чавеева.

# 133
  • WonderLand
Аз ще съм в Салвебис при др Пламен Димов, той ме следи и всичко е включено в абонамента ми.

# 134
Здравейте, момичета. Как сте днес? Аз имам лека болка, под пъпа в ляво. Като настина лекичко и има едно като боцкане, рязане, не мога да го опиша точно. Забелязах го снощи, случайно, мислех, че е моментно, но и днес го има. От другата страна като се докосна по същия начин няма проблем. Не знам дали трябва да се притеснявам. Няма кървене и нищо друго необичайно, но това не ми се струва нормално.

Общи условия

Активация на акаунт