Хистеректомията - въпроси,отговори,коментари. тема 5

• 70 173
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Здравейте, аз съм с урологична операция, след тотална хистеректомия. За  д-р Заргани съм чула само суперлативи като уролог, но нямам мнение за него, като оператор. Аз избрах моята операция, която е първа по вида си извършена в България, доктор Доросиев от Пирогов. Изключително доволна съм от екипа, от следоперативния период и от отношението. Проучете добре при кой да се оперирате!

# 481
Здравейте, аз съм много доволна от уролозите в МВР болница. Аз бях пациентка на др. Халачев от тази болница, много добър и човечен е. Познавам също така и др. Заргани също е много добър специалист. Едната от операциите ми я правиха те двамата. А за цистоскопията тя се прави с местна упойка и е бърза процедура.

# 482
ampata, благодаря ти за инфото, беше много полезно.
Говорих  с доктора, сега приемат само спешни случаи. Ще чакам.

# 483
И аз май имам проблем с пикочния мехур.На мен преди операцията ми бяха сложили стендове на бъбреците и след като ги свалиха,започна да ми изтича по малко течност след уриниране,няколко капки.Нямам други оплаквания и затова не съм ходила на уролог,ама като ви чета май ще отида.Може ли да ми кажете прегледа какъв е-с ехограф-външен или вагинален или мануален със спекулум.

# 484
Привет,
bubolina73, при мен проблема се появи в болницата. Там ми сложиха катетър, в него инжектираха някаква течност в син цвят и така се разбра, че има лезия на мехура. А иначе ми предстои цистоскопия - през уретрата се вкарва инструмент с камера и се прави оглед. Доколкото разбрах, прави се с упойка. Другата седмица ще ми я правят и ще споделя.

# 485
На мен цистоскопия ми правиха преди операцията.Упойката е по желание,защото самата процедура била около минута и не боляло много,но аз поисках упойка.Повечето я правели без упойка.Инструмента е една дълга  и дебела игла.

# 486
На мен цистоскопия ми правиха преди операцията.Упойката е по желание,защото самата процедура била около минута и не боляло много,но аз поисках упойка.Повечето я правели без упойка.Инструмента е една дълга  и дебела игла.
Къде ти я правиха? Звучи ми много гадно. С тая дебела игла, сигурно после боли.

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 23:19 от mymcheto

# 487
Аз бях с пълна упойка и после не усещах нищо.В Пловдив ми я правиха.Опитаха най-напред и без упойка,защото бързаха,ама ги изритах и ми сложиха.

# 488
Цистископията не боли. Правена ми е два пъти. Веднъж преди операцията и втори път преди лъчетерапия.Първият път упойката ми беше венозна но в много лек вариант. Не съм заспивала, бях леко замаяна. Вторият път ме обезболиха с   крем някакъв, вероятно е бил със ледокаин.Не боли изобщо, по скоро страха е голям. На края на тънкият ,,маркуч" има камера с която оглеждат канала и пикучният мехур.
Спокойно, всичко ще е наред. ☺️

# 489
Здравейте отново! Ами като сте започнали да обсъждате нещата около/след хистеректомията, да попитам и аз за моя случай. След спешната ми операция и раждане ми се появи нещо като мехурче влагалищно. Изпитвах дискомфорт при уриниране,но всички доктори ми казваха,че е от катетъра,който бая си постоя... Да,ама мина време и това остана. Реших да надзърна какво има и видях едно немалко мехурче..Отидох на лекар и той потвърди- кисти на Гартнер..или нещо подобно. Тъкмо се бях решила на операция отново, а се случи това с вируса и се отложи всичко за не знам и аз кога. Въпросът ми е някой дали е имал нещо такова и дали е в следствие на хистеректомията? Създава ми неудобство, явно и се инфектира от време на време...
Също исках да попитам дали сте забелязали някакси изнежване на лигавицата след операцията? Дали изобщо може да е в резултат на оперцията? Аз съм с пълна хист., но с един запазен яйчник..
Благодаря!

# 490
Иди и на друг лекар,онкогинеколог и не му казвай,че си ходила при друг и какво е казал първия.Всяка операция си има последствията.

# 491
Здравейте отново! Ами като сте започнали да обсъждате нещата около/след хистеректомията, да попитам и аз за моя случай. След спешната ми операция и раждане ми се появи нещо като мехурче влагалищно. Изпитвах дискомфорт при уриниране,но всички доктори ми казваха,че е от катетъра,който бая си постоя... Да,ама мина време и това остана. Реших да надзърна какво има и видях едно немалко мехурче..Отидох на лекар и той потвърди- кисти на Гартнер..или нещо подобно. Тъкмо се бях решила на операция отново, а се случи това с вируса и се отложи всичко за не знам и аз кога. Въпросът ми е някой дали е имал нещо такова и дали е в следствие на хистеректомията? Създава ми неудобство, явно и се инфектира от време на време...
Също исках да попитам дали сте забелязали някакси изнежване на лигавицата след операцията? Дали изобщо може да е в резултат на оперцията? Аз съм с пълна хист., но с един запазен яйчник..
Благодаря!

Здравей,
Всичко може да е от операцията. Никой не може да прогнозира как ще реагира организма. Обаче, това мехурче, направо ме хвърли в размисли. И аз съм с катетъра от 1 месец. А защо направо операция? Не може ли първо да се направи опит медикаментозно?

# 492
Благодаря!

Здравей,
Всичко може да е от операцията. Никой не може да прогнозира как ще реагира организма. Обаче, това мехурче, направо ме хвърли в размисли. И аз съм с катетъра от 1 месец. А защо направо операция? Не може ли първо да се направи опит медикаментозно?
Ами не..тази киста не се маха с медикаменти. От това,което четох-раждаш се с нея и понякога започва да се пълни с течност...при някои хора се пука сама,при други нараства доста..Не ми предложиха операция,тъй като хистеректомията ми беше доста тежка и стресираща...Докторът не искаше пак да ме реже,аз също исках да изтърпя,но започна да излизат нещата извън контрол. Притеснявам се,тъй като операцията отново е под пълна упойка и не знам до колко е сложна като операция. Някъде зета просто за пукане на мехурчетата, на други места-махане на някакви жлези... 😞

# 493
tonito86, доколкото разбирам, нямаш голям избор. Това трябва да се оправи по някакъв начин. Относно упойките - не се притеснявай. На мен ми направиха 2 операции за месец и половина. Все пак никой няма да те оперира без да ти се направят изследвания, и без да минеш на кардиолог. Интерсно ми е обаче, ако тази киста се оперира, това ще реши ли проблема окончателно?

# 494
Здравейте момичета, аз също си направих на 21.04.2020г. с роботизирана хирургия,  тотална хистеректомия с отстранени двата яйчника в  Майчин дом София. С диагноза  еднометриоза.  Доктора ми преписа хормонално с  естроген  Лензето с три впръсквания на ръката. Но дали е достатъчно или пък много...., не се знае?!
Нямам топли вълни, но малко се чувствам по-изнервена, но мисля, все пак от операцията е, доста скоро е все пак.
  Въпросът ми е дали мога да ходя след два месеца, на санаториум и минерален басейн да ползвам ?
  Доктора не ми каза колко тежко трябва да вдигам , до колко месеца да се пазя, нищо с една дума.
 Мили момичета, ако може ми пишете по-подробно какво трябва да правя след тази операция? Благодаря Ви!

А също така искам да попитам имам ли право да се представя пред ТЕЛК,  с хистеректомията и дали някакъв процент, ще получа. Хистологията ми е добра за радост.
Също имам проблем и със шийните прешлени, и на лумбалните прешлени, отстранен жлъчен мехур и пъпна херния, с метаболитен синдром.

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 12:09 от rokiroki

Общи условия

Активация на акаунт