Хистеректомията - въпроси,отговори,коментари. тема 5

• 70 234
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
Не се натоварвай много със спорт и работа и вдигане на тежко,защото може да получиш лимфедем.Тогава става страшно, не се лекува,а само се поддържа,а поддръжката не се поема от касата и е доста скъпа.

# 466
Гимнастиката досега ми беше ок, сто пъти съм питала, но тичането ми е ново и затова искам хубаво да се информирам, а сега скоро на хирург няма да ходя. Три лимфни възела са достатъчни за лимфадем? Благодаря.

# 467
И един е достатъчен,ама никой не казва какви последици може да има и какво да правиш,ако се случи.

# 468
Здравейте!
След направена пълна хистеректомия ми казаха, че ми се полагат три месеца болничен. След този срок мога ли по някакъв начин да ползвам още болничен?

# 469
  • Бургас
Здравейте!
След направена пълна хистеректомия ми казаха, че ми се полагат три месеца болничен. След този срок мога ли по някакъв начин да ползвам още болничен?
Всичко е много относително, зависи причината за хистеректомията, зависи лапаро или отворена операция. След дните от болницата се ходи на ЛКК всеки месец.

# 470
Лапаротомия е. Причината е голяма миома. Отстранена заедно с матката.Но поради две предходни операции се наложи изчистването и на яйчник и тръба. Другите яйчник и тръба бяха премахнати при предходните лапаротомии. Шийката е премахната превантивно. След трите месеца дали ще мога да ползвам още болничен. Това ми беше въпроса. Ако може някой да ме насочи. Благодаря.

# 471
Здравейте!
Аз също съм трети месец в болнични в момента. ЛКК ми казаха,че до 6 месеца ще ми издават и след това ще ми се продължават чрез ТЕЛК комисия.
Но за сега ходя всеки месец на ЛКК за удължаване.

# 472
Здравейте, момичета.
Направиха ми лапароскопска хистеректомия и всичко мина добре, но на 6-тия ден започна да изтича някаква течност от влагалището. Оказа се, че имам лезия на пикочния мехур. Поставиха ми катетър и ми казаха че вероятно ще залепне. Обаче стоя вече един месец с катетъра и няма особен резултат. Много се тревожа, дали няма да се наложи операция. Четох, че никак не е лека, а и не знам дали няма пък там да се обърка нещо.
Ако някоя от вас има инфо, нека сподели, моля ви!

# 473
Мимчето, трябва да се оперираш по най-бързия начин. Нищо не залепва от само себе си. Трябва да се зашие и след още една седмица с катетър(като зарастне) си свободна да го махнеш. Не отлагай. Моята хистеректомия Давинчи беше усложнена с перфорация на мехура и в същия сеанс са зашили този 1 см отвор. Бях седмицата след товас катетъра и го махнаха. Чух и за едно друго момиче, което после са го оперирали ( след седмица-две) и се е оправило без проблеми. Смело напред! Само си намери добър оператор, че нямам идея.

Ни
Здравейте, момичета.
Направиха ми лапароскопска хистеректомия и всичко мина добре, но на 6-тия ден започна да изтича някаква течност от влагалището. Оказа се, че имам лезия на пикочния мехур. Поставиха ми катетър и ми казаха че вероятно ще залепне. Обаче стоя вече един месец с катетъра и няма особен резултат. Много се тревожа, дали няма да се наложи операция. Четох, че никак не е лека, а и не знам дали няма пък там да се обърка нещо.
Ако някоя от вас има инфо, нека сподели, моля ви!

# 474
Странно, а лекарите ми казват да стоя с катетъра около 6 седмици, защото в повечето случаи залепвало. Пък операцията била сложна и ако можело да бъде избегната. А относно оператора, идея си нямам към кого да се обърна.

# 475
Който е правил първата операция,той трябва да си оправи бакиите.

# 476
Здравейте,отново.
Ходих да ми продължат болничния и гинеколожката като ме видя с катетър, лошо й стана. Каза, че не е редно да стоя тилкова време с катетър. Изпрати ме при уролог, който е на смяна в поликлиниката. Казва се д-р Джамал Заргани - уролог в МВР болница.
Има ли някой впечатления от него?

# 477
Не, Мимче, аз нямам идея кой е, но започни с него. Изслушай го  и го помоли да ти препоръча добър оператор. Той ги познава, може би. Уролог ти трябва.

# 478
Какво каза уролога?

# 479
Този лекар - д-р Заргани е уролог. За него търся мнение.
Иначе, вчера говорих с него и той е на мнение, че няма как да залепне мехура. Единственият начин е операция. В четвъртък ще ходя при него, за да се разберем и по най-бързия начин да ме оперира. Само, че първо се правело цистоскопия ( ще помоля да я направи с упойка). Малко ме притесни това, че операцията се прави през корема, а аз мислех, че е вагинално. Много ме е страх, обаче нямам избор.

Общи условия

Активация на акаунт