Хистеректомията - въпроси,отговори,коментари. тема 5

• 70 243
  • 745
  •   3
Отговори
# 450
Още един глас за рициновото масло-отвратително,но действащо безотказно!
Много точно казано. Отвратително, но действащо

# 451
Аз на 4 или 5 ден ползвах на абока микроклизма с мед, бях още в болницата.

# 452
Благодаря ви.
Говорихме с лекаря ми. Каза, че мога да вземам елакса.
В болницата една акушерка ме предупреди, че ще имам подобно на кървене със слуз нещо. Отначало беше по-малко. Днес е малко повече. Лекаря каза да не се притеснявам. Така ще бъдело още поне месец. В сряда съм при него за махане на конците. Мисля да го разпитам подробно, че си падам малко хипохондричка и всяко нещо ме кара да подскачам.
Благодаря, дами!

# 453
Момичета, някой има ли представа колко време има кръвотечение след конизация със скалпел? 11 дни по-късно и още не спира. Хем и кръвоспиращи пих. Вече се тревожа.

# 454
Момичета,здравейте отново!
След лапарсоскопска хистеректомия съм преди 3 месеца.
Преди време ви питах за предменструални болки преди цикъл и някои писаха,че също ги имат.
Сега пак въпрос - тези болки се появяват не само преди,а когато си искат. Нещо започнах да се притеснявам. Има ли подобни случаи при вас? Sad

# 455
Преди време ви питах за предменструални болки преди цикъл и някои писаха,че също ги имат.
Сега пак въпрос - тези болки се появяват не само преди,а когато си искат. Нещо започнах да се притеснявам. Има ли подобни случаи при вас? Sad
Аз съм с операция преди почти 5 месеца,с един яйчник и не усещам такава болка...Може би е защото и кърмя де,така че другите да кажат..Аз усещам боцкане често и болка в белега (беше отворена операция)

# 456
Да, при мен напълно се объркаха нещата. Но аз бях със силно скъсен цикъл и вече съвсем загубих дирите на евентуална овулация и пмс. Сега просто като ме заболи нещо и като яхна метлата обявявам, че съм с предменструален синдром и да не ме нервират. Може да е и през седмица Grinning

# 457
  • Бургас
Аз не усещам нищо.Може би защото съм с колит и си имам болки от него.
Една приятелка на майка ми,лека ѝ пръст,усещаше.И казваше,че ако не усеща предменструални болки,усеща празнота на мястото на липсващите органи.
Аз останах с три зъба в устата от болести,но сънувам и усещам болка от зъби,които изобщо ги няма вече поне от четири години.Странно е,но е факт.

# 458
  • София
Момичета, дали сега, при извънредното положение преглеждат в онкодиспансера в Младост? Опитах се да питам по телефона, но не можах да се свържа днес.

# 459
Пак въпрос за спорта...Мога ли да скачам?Моят доктор каза да си живея живота, но чувам различни неща... Аз започнах вече да спортувам и за сега се чувствам супер,само отвреме на време боцкане,но ще го изтърпя..

# 460
Пак въпрос за спорта...Мога ли да скачам?Моят доктор каза да си живея живота, но чувам различни неща... Аз започнах вече да спортувам и за сега се чувствам супер,само отвреме на време боцкане,но ще го изтърпя..
колко време след операцията започна спорта. Моята операция беше на 10.03. Заради пандемията не излизам никъде, но се страхувам, че ще  се обездвижа тотално.

# 461
колко време след операцията започна спорта. Моята операция беше на 10.03. Заради пандемията не излизам никъде, но се страхувам, че ще  се обездвижа тотално.
При мен беше малко сложно...не че при повечето дами не е де. Аз бях с три операции-секцио и после спешна хистер., така че имам два разреза. Операцията ми е от 04.11,но започнах леко движение почти веднага-разходки с двете деца всеки ден. Болеше ме,но движението е изключително важно за следоперативното състояние. Тогава доктора ми беше казал след два месеца спорт. Според мен човек може да прави леки упражнения и по-рано,без корем естествено...
Сега вече си тренирам интензивно,но някъде пише,че скачането укрепва мускулите и е добре,други ми казват,че е опасно...

# 462
Две години минаха от моите операции. Няколко месеца по-късно почнах, да спортувам, но само гимнастика на земя. Не смеех кардио. Сега покрай затворените спортни зали обаче, понеже не мога без движение - си правя програмата вкъщи, но не винаги имам условията. Имам бягащи пътека и вчера за първи път направих 30 м. леко бягане. Реших да бягам два пъти в седмицата и два пъти да намирам време и условия за гимнастиката. До сега интензивното движение и друсане обаче ме притесняваше, мислите ли, че мога да го правя? Нямам яйчници, матка, шийка, част от дебело и тънко черво, оментум...много съм изрязана. Иначе всичко ми е наред и към този момент оплаквания нямам никакви, не усещам последици от операциите. Мога ли да тичам?

Последна редакция: чт, 02 апр 2020, 11:32 от unabella

# 463
Лимфни възли рязани?

# 464

Имам три махнати, чисти.

Общи условия

Активация на акаунт